Blekket på EcoTank-skriveren kommer i flasker, her vist frem av Tor Jørgen Westerby i Epson under Elons kjedesamling i høst. Foto: Jan Røsholm
Blekket på EcoTank-skriveren kommer i flasker, her vist frem av Tor Jørgen Westerby i Epson under Elons kjedesamling i høst. Foto: Jan Røsholm

40 MILLIONER ECOTANK SOLGT

Epsons EcoTank-skrivere er solgt i over 40 millioner enheter, og i Norge har selskapet en markedsandel på 95 prosent i produktsegmentet.

Publisert

– Det er veldig gledelig at EcoTank har fått et skikkelig fotfeste i markedet, sier Tor Jørgen Westerby, salgssjef for forbrukermarkedet i Epson Norge, i en pressemelding.

Han mener folk er lei hyppige blekkpatronbytter, avfall og høye utskriftskostnader per side.

– Vi registrerer at konkurrentene kommer med modeller, men vi har et betydelig fortrinn fordi Epson var første aktør som lanserte slike skrivere, sier Westerby i meldingen.

Det var i 2010 at Epson lanserte fargeblekkskrivere uten blekkpatroner. EcoTank-skriverne er rettet mot privatmarkedet og småbedrifter, og har etterfyllbare blekktanker med opptil tre års forbruk av blekk inkludert eller nok til å skrive ut opptil 14.000 sider. Dette kan redusere blekkostnadene med opptil 90 prosent, heter det i pressemeldingen.

95 prosent i Norge

Denne er sendt ut i anledning at Epsons globale salg av skrivere med blekktanker har passert 40 millioner enheter. I Norge var selskapets markedsandel fra januar til september i dette segmentet 95 prosent, ifølge GfK.

Vi har et betydelig fortrinn fordi Epson var første aktør som lanserte slike skrivere

Siden 2010 er EcoTank-serien ifølge pressemeldingen blitt utvidet med mange nye modeller og forbedringer.

– Med blekktanken plassert foran er EcoTank blitt enda enklere å bruke og et forbedret blekkpåfyllingssystem gir problemfri etterfylling. Beholderne har også en mekanisme som sørger for at kun de riktige fargene kan settes inn, sier Westerby.

Han sier blekkteknologi er et stort satsingsområde i konsernet.

– Dette blant annet fordi ny blekkteknologi gir miljø- og kostnadsfordeler sammenlignet med laserskrivere, sier Westerby i pressemeldingen.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 6/2019, som ble distribuert 20. november. <a href="http://www.mypaper.se/html5/customer/248/12666/?page=10" target="_blank" rel="noopener">Her kan du lese artikkelen</a> og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på <a href="https://www.elektronikkbransjen.no/historiskarkiv" target="_blank" rel="noopener">elektronikkbransjen.no/historiskarkiv</a>.
Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 6/2019, som ble distribuert 20. november. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS