Salgssjef Jon Dahl. Foto: Epson
Salgssjef Jon Dahl. Foto: Epson

DROPPER LASER INNEN 2026

– Vårt globale salg og distribusjon av laserskrivere avsluttes innen 2026. Dette skyldes måten teknologiene fungerer på, sier Jon Dahl i Epson Norge.

Publisert Sist oppdatert

– Lasere krever varme for å feste toneren, mens blekkutskrift er en kald teknologi som trenger mindre energi og færre forbruksdeler, sier salgssjef Jon Dahl i Epson Norge i en pressemelding.

Samtidig som Epson offentliggjør at de trekker seg ut av lasermarkedet, lanserer de en ny serie skrivere med varmefri blekkteknologi; WorkForce Enterprise AM. Serien har utskriftshastigheter på 40-60 sider i minuttet, og skal utfylle Epsons utvalg av blekkskrivere for bedrifter. Skriverne har blant annet blekkpatroner med høy kapasitet for å redusere materialbruk, frakt, lagring og avhending av rekvisita.

Komplett med blekk

WorkForce Enterprise AM er en ny serie for bedriftsmarkedet. Foto: Epson
WorkForce Enterprise AM er en ny serie for bedriftsmarkedet. Foto: Epson

– Med den nye serien har Epson en komplett portefølje og produkter for ethvert forretnings- eller utskriftsbehov. Vi er godt posisjonert for å møte fremtiden med bærekraftig blekkteknologi, sier Dahl i pressemeldingen.

Her heter det også at Epson avslutter salget av laserskrivere «på grunn av teknologiens begrensede evne til å gjøre bærekraftige fremskritt». Nyheten kommer ett år etter at Epson offentliggjorde at de investerer 100 milliarder yen til videre forskning og utvikling av bærekraftig teknologi.

Virksomheter som bytter ut laserskriverne bidrar til et mer bærekraftig samfunn

– Beslutningen om å forlate lasermarkedet er uunngåelig. Vi skal i stedet fokusere 100 prosent på våre egenutviklede og varmefrie Piezo-blekkskrivere, som bidrar til at virksomheter når egne bærekraftmål, sier senior vice president Rob Clark i Epson EMEA i pressemeldingen.

Blekk vokser

Det er ifølge analyseselskapet IDC forventet at markedet for blekkskrivere i Vest-Europa vil øke med 5,1 prosent per år, mens etterspørselen etter laserskrivere vil reduseres med 0,4 prosent år for år. I tillegg viser IDC-undersøkelser at ni av ti beslutningstakere vurderer strømforbruk og avfall som svært viktig ved innkjøp av nye utskriftsenheter.

Senior visepresident Rob Clark. Foto: Epson
Senior visepresident Rob Clark. Foto: Epson

– Blekkteknologi utgjør en forskjell i å redusere strømforbruk, avfall og CO2-utslipp. Virksomheter som bytter ut laserskriverne bidrar til et mer bærekraftig samfunn, sier Jon Dahl i pressemeldingen.

Epson-konsernet eies av det japanske selskapet Seiko Epson Corporation, som har over 81.000 ansatte fordelt på 85 selskaper rundt om i verden.

Powered by Labrador CMS