Geir Magnus Evenstad i Evenstad Musikk-Distribusjon med sender og mottaker for trådløs overføring fra gitar/bass til forsterker. Xvice U2 koster 1.450 kroner. I bakgrunnen en kommende løsning for mikrofon. Foto: Stian Sønsteng

NÅ VIL EVENSTAD DISTRIBUERE

– Vi har siden oppstarten i 2004 hatt distribusjon i navnet, og med den trådløse senderen Xvive U2 for gitar og bass ønsker vi å gjøre noe med dette.

Publisert

Det sier Geir Magnus Evenstad i Evenstad Musikk-Distribusjon i Grimstad, når vi møter ham på Musikmesse i Frankfurt den første uken i april.

Selskapet startet som en ren nettbutikk som primært solgte strenger og rekvisita.

– Nå ønsker vi å være en totalleverandør, ett sted der kundene finner alt de trenger, sier Evenstad til fagbladet Elektronikkbransjen.

I fjor omsatte Evenstad Musikk-Distribusjon for over 30 millioner kroner.

– Vi har primært solgt til sluttkunder, men markedet har endret seg. I dag er det distributører som selger til sluttkunder, forhandlere som distribuerer, og jeg handler av mine konkurrenter. Derfor er vi nå her hos Xvive, som jeg fikk øynene opp for i Shanghai i fjor. Dette er en kinesisk produsent som bruker artister i USA og Europa i designprosessen. De kom først med gitarpedaler, og i fjor lanserte de det trådløse systemet U2 for gitar og bass, sier Evenstad.

I dag er det distributører som selger til sluttkunder, forhandlere som distribuerer, og jeg handler av mine konkurrenter

Han sier Xvive er aktive når det gjelder å markedsføre seg på nett, og tror mange har fått med seg U2 på YouTube.

– Jeg har sett at enkelte andre i Norge har solgt Xvive U2, men det har ikke vært noen gjennomført salgsstrategi så langt. Dette blir en ny greie for oss, sier Evenstad.

Dekker hele Norge

– Dere har ikke distribuert tidligere?

– Vi har offisielt vært distributør av noen andre merker, og vi har noen eksklusive merker, men det har stort sett vært noen få strøsalg. Denne trådløse gitarsenderen er for sluttkunden nærmest et impulskjøp, siden prisen på 1.450 kroner er såpass lav, sier Evenstad.

Xvive U2 er en ladbar sender og mottaker, som sender på 2,4GHz-båndet med en frekvensoverføring på 20-20kHz og har en forsinkelse på 6 ms. Rekkevidden skal være 30 meter med fri sikt.

– Systemet har fire valgbare kanaler, og brukstiden er fem timer. Takket være det kompakte designet vil det enkelt kunne brukes med pedalbrett, rett i forsterkeren eller DI-boksen, sier Evenstad.

Xvive U2 kommer foreløpig i sort eller sølv, men i Frankfurt viser den kinesiske produsenten at de planlegger å utvide fargespekteret.

På Musikmesse viser Xvive bilder av et tilsvarende produkt for mikrofoner, som trolig vil koste omtrent det samme som U2, men ennå ikke er lansert.

– Hvem er konkurrentene til Evenstad Musikk-Distribusjon?

– Fra første dag har vi solgt varer til hele Norge. Vi har mange kunder i lokalmiljøet, men det er en naturlig effekt av at vi holder til der vi er. Våre største konkurrenter er de andre nettaktørene, sier Evenstad.

Selskapet har rundt ni årsverk. Evenstad er eier av selskapet, og venter at omsetningen vil øke også i år, slik den har gjort det hvert år siden oppstarten.

Powered by Labrador CMS