EXPERT HENTER INN ELKJØPERE

– Vi ønsker å styrke oss i ledelsen. Derfor er Ronny Blomseth og Anders Nilsen hentet inn for å bringe mer detaljhandel inn i Expert.

Publisert Sist oppdatert

Det sier konsernsjef Lars Christensen i Expert AS. Tidligere Norden-sjef i Elkjøp, Ronny Blomseth, starter den 1. desember som driftsdirektør (COO) i Expert i Norge, Danmark og Finland. I april begynner Anders Nilsen som administrerende direktør i Expert Norge, når han er løst fra kontrakten som administrerende direktør ved El-giganten i Sverige. Andre elkjøpere som er hentet til Expert er Mikkel Alme, Jon Lyngra og Per Øyvind Sørsveen, bekrefter Christensen.

– Vi vil styrke oss på noen sentrale poster, og har ansatt dyktige og kompetente mennesker, sier konsernsjefen.

I mai ble det kjent at Ronny Blomseth gikk fra Elkjøp Nordic til Øivind Tidemandsens Dolphin Management AS, som blant annet er inne på eiersiden i Expert. Nå begynner Blomseth altså i Expert AS. Han starter den 1. desember og får kontorplass ved hovedkontoret på Gjelleråsen utenfor Oslo.

Blomseth vil også fungere som visekonsernsjef og min høyre hånd

Blomseth visekonsernsjef

– Blomseth vil også fungere som visekonsernsjef og min høyre hånd. Jeg blir like mye i Norge som tidligere, og er glad for at vi får inn en som kan ta hånd om driften, sier Christensen som er bosatt i Aarhus der Expert Danmark har sitt hovedkontor.

Han forteller at Expert det siste året har samlet sentrale funksjoner i én felles nordisk organisasjon. Dette er gjort for å styrke driften av butikkene.

– Det har vært et turbulent år for Expert, ikke minst fordi vi måtte ta den tunge beslutningen om å stenge i Sverige. Expert Sverige har vært en belastning for oss i en årrekke, og vi har investert store beløp for å se om vi kunne lykkes. Nå er beslutningen tatt, og vi begynner å se lyset i de tre andre landene vi er i - som er sunne marked for oss, sier Christensen til fagbladet Elektronikkbransjen.

Tiedemandsen en styrke

Den 18. september kom pressemeldingen fra Expert AS om at Expert i Sverige ble slått konkurs. I samme melding ble det offentliggjort at Øivind Tidemandsen kjøpte seg opp til 50 prosent eierandel i Expert AS gjennom Dolphin Invest AS.

– Hva betyr den nye eieren for dere?

– Det er en kraftig styrke. Det gjør en stor forskjell at vi har fått inn en ny eier med stor kompetanse innen detaljhandel, og det er en kolossal styrke at han kommer nettopp fra elektronikkbransjen, sier Christensen til fagbladet Elektronikkbransjen.

– Jeg ser et stort potensial i å være med i utviklingen av Expert som en sterk nordisk kjede, selv om konkurransen er hard. Jeg kommer til å engasjere meg personlig i dette arbeidet og ser store muligheter i å tydeliggjøre kjedekonseptet ytterligere, uttalte Tiedemandsen i pressemeldingen.

Ny markedsføring

– Hvilke endringer vil vi se hos Expert fremover?

– Jeg vil nødig fortelle for mye om det ennå, men hvor komplisert kan det være? Vi snakker detaljhandel, og dette handler om sortiment, strategi og markedsføring. Vi satser på flere områder, og lager oss en god og kraftig forretningsmodell. Jeg er helt sikker på at vi kommer ut med et sterkt selskap på den andre siden. Det første man som kunde vil oppleve, er en annen markedsføring etter en ny modell, sier Christensen som den 1. desember har vært konsernsjef i ett år.

Større varehus

– Vil det skje endringer i butikkstrukturen i Norge?

– Det gjør det alltid innen detaljhandelen. Vi vil selvfølgelig fortsatt ha handlereide butikker, og når det gjelder de kjedeeide butikkene vil vi nok legge ned noen og utvide andre. Vi har nylig åpnet nye varehus i Moss, Sørlandsparken, Strømmen og på Gjøvik, snart kommer det flere i Ski, Skien, og senere i andre byer. Forhåpentligvis vil vi få litt større butikker i de litt større byene, sier Christensen.

I Norge er Expert den nest største elektrokjeden med en omsetning inkludert franchise på 3,6 milliarder kroner i 2011. Per september 2012 hadde kjeden 159 butikker. Det norskeide Expert-konsernet omfatter også det heleide Expert Danmark med en omsetning på 2,6 milliarder kroner og det deleide Expert Finland med en omsetning på 1,6 milliarder kroner.

Powered by Labrador CMS