«Market avslöjar» heter det på Market.se når de skriver at norske Power tar over de 27 varehusene til Media Markt. Skjermdump.
«Market avslöjar» heter det på Market.se når de skriver at norske Power tar over de 27 varehusene til Media Markt. Skjermdump.

– VI HAR IKKE KJØPT MEDIA MARKT

Svenske medier skriver at Power skal ta over de 27 varehusene til Media Markt. – Dette er ikke korrekt, sier Experts konsernsjef Ronny Blomseth.

Publisert

Det var nettstedet Market.se som i helgen skrev at Media Markt forlater Sverige, og at norske Power tar over samtlige 27 varehus.

– Jeg vet ikke hvor svensk media har fått denne historien fra. Vi har ikke kjøpt noe, og det er uriktig det som står i svenske medier. Vi skal lansere Power.se i løpet av våren. Det er vår strategi i nabolandet, sier administrerende direktør Ronny Blomseth i Expert AS til fagbladet Elektronikkbransjen.

Artikkelen på Market.se er sitert i flere medier. Her heter det blant annet at det norske Expert-konsernet i løpet av kort tid skal ta over Media Markts varehus, og at de skal omprofileres til Power. Power er varemerket Expert bruker på sine varehus i Danmark.

Ronny Blomseth fotografert under Årets julegaver. Foto: Tore Skaar.
Ronny Blomseth fotografert under Årets julegaver. Foto: Tore Skaar.

– Kontrakten er underskrevet, sier en sentral kilde ifølge Market.se.

En annen kilde skal hevde at Media Markt forlater Sverige, og at forhandlingene har pågått i lengre tid. Expert i Sverige ble slått konkurs i september i 2012. De hadde da 73 kjedeeide butikker samt 63 franchisetagere.

Expert AS ble dannet i 1962 av 46 norske elektroinstallatører og ble da etablert under navnet EILAG Elektroinstallatørenes Innkjøpslag A/L. I dag eies Expert av AWILHELMSEN AS og Dolphin Invest AS ved Øivind Tidemandsen.

Selskapet er organisert som et konsern, der morselskapet Expert AS eier Expert i Norge, Power og Expert i Danmark og Power i Finland.

Power.se først

I Norge har Expert rundt 120 butikker, hvorav omtrent halvparten er henholdsvis kjede- og handlereide. I Danmark og Finland har de etablert en ny kjede, Power. I Danmark har Expert i tillegg hvitevarekjeden Punkt1 og brunevarekjeden Expert. Expert har nordisk felleslager, lokalisert i Sverige.

Det er tidligere kjent at konsernet vil starte opp igjen i Sverige, i første omgang som en nettbutikk under varemerket Power.

– Når Power nå får tilgang til butikknettet til Media Markt får de en «flygande start», skriver Market.se.

Ifølge Market.se er varehussjefene, som eier ti prosent, løst ut i forbindelse med avtalen. Nettstedet skriver at Media Markt gjorde sin inntreden på det svenske markedet i 2006, da de i Kungens kurva utenfor Stockholm åpnet sitt første varehus.

– De møtte et tøffere marked enn ventet, og har tapt nærmere tre milliarder kroner, skriver Market.se.

Market.se har etterspurt en kommentar fra Media Markt i Sverige, som henviser til eierselskapet Media Saturn i Tyskland. De har ifølge Market.se svart at de ikke kommenterer rykter. Market.se mener en nøkkelfaktor er at hovedeieren Metro Group skal dele virksomheten inn i to grupper, der Media Markt og Saturn utgjør den ene, og at de forbereder en børsnotering av denne.

Power-butikkene i Danmark har samme sortiment som Expert i Norge. Foto: Expert/Power.
Power-butikkene i Danmark har samme sortiment som Expert i Norge. Foto: Expert/Power.
Powered by Labrador CMS