NY EXPERT I HALDEN

– Dette er min lille Ferrari, og er alt jeg kan ønske meg som varehussjef, sier Morgan Karlsson ved Expert Halden.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag 4. februar åpnet han dørene til butikken som ligger i Høvleriet ved Tista senter. Varehuset er på 1.600 kvadratmeter, og i nærheten ligger Euronics og Elkjøp.

– Vi holdt tidligere til i Svinesundsparken, men er nå kommet midt i handlemekkaet i Halden. Dette betyr store muligheter for oss, og vi er den første butikken i Norge med det seneste butikkonseptet til Expert, sier Karlsson entusiastisk.

Han har tatt seg noen minutter fri fra åpningssalget for et telefonintervju fagbladet Elektronikkbransjen.

Jeg føler vi ligger langt fremme, og tror bransjen kommer til å ha en vekst her

Karlsson har 13 års fartstid i bransjen, de fleste i Expert i Sverige. For fem år siden flyttet han til Norge, og han drev i tre års tid Expert Sarpsborg. For halvannet år siden tok han over forretningen i Svinesundsparken, og han forteller at Expert lenge har ønsket seg en mer sentral plassering i Halden.

– Vi satser tungt på kjøkken og trening. Når det gjelder trening, har vi et eldorado av produkter blant annet med 40 treningsarmbånd utstilt. Dette er blitt en varegruppe vi har tro på, også med smartklokker og hodesett med blåtann. Jeg føler vi ligger langt fremme, og tror bransjen kommer til å ha en vekst her, sier Karlsson.

Kjøkken fra Norema

– Hva med kjøkken?

– Dette er kjempespennende og representerer store muligheter. Ikea er alt for store i Norge, og vi har valgt Norema som leverandør. I Expert-systemet har vi på grunn av størrelsen på butikken valgt å ha det minste sortimentet utstilt, med tre kjøkken. Men vi har alle vareprøver, gode tegneprogram – det er som å spille Sims, og har ansatt en egen kjøkkenselger. I tillegg vil også hvitevareselgerne selge kjøkken, sier Karlsson.

Han innrømmer at lageret i Halden ikke er det største, men sier de samarbeider tett med Expert Sarpsborg, bruker lageret deres og samkjører levering og installasjon med dem.

– Vi har ansatt fem-seks butikkselgere ekstra i forbindelse med etableringen, og er nærmere 20 stykker totalt. Etableringen har gått etter planen, og jeg er kjempestolt av hva vi har fått til, sier Karlsson.

Powered by Labrador CMS