ROBOT KUTTER PRISENE

Expert lanserer en ny robot som sørger for like priser på nett og i butikk. Expert-sjefen forventer ny priskrig.

Publisert Sist oppdatert

Elektronikk-kjeden Expert har utarbeidet en robot som selskapet mener vil skape ny priskrig. Roboten garanterer at det nå blir samme priser i butikk som det er på nett, ved hjelp av elektroniske prislapper i butikkene.

Roboten sammenligner ikke bare prisene med Experts egen nettbutikk, men også med konkurrentenes.

– Hvor viktig er denne lanseringen for Expert i et konkurranseperspektiv?

Prisroboten har gitt oss et større press på marginbildet, da mange varer er blitt billigere. Likevel er vi glade for at roboten har forenklet handleopplevelsen for kundene

– Flere konkurrenter hevder å ha samme pris i butikk og på nett, men dette er ikke tilfelle i praksis da man må ha elektroniske priskilt for å fange alle prisjusteringene hver dag. Det som gjør vår prisrobot unik er at den oppdaterer de elektroniske prisskiltene i butikkene automatisk etter at den har oppdaget prisjustering hos våre konkurrenter. Noen butikker venter fortsatt på installasjon av elektroniske prisskilt, og i påvente av elektroniske skilt må de oppdatere prisene manuelt. Dette gir oss selvfølgelig økte personalkostnader i overgangsfasen, sier Expert-sjef Anders Nilsen til fagbladet Elektronikkbransjen. 

Expert har brukt mye ressurser på å utvikle prisroboten, og Nilsen sier den nå er rullet ut i alle landets 120 Expert-butikker.

– Etter halvannen måned, hvilke erfaringer har dere gjort med prisroboten så langt?

– Prisroboten har gitt oss et større press på marginbildet, da mange varer er blitt billigere. Likevel er vi glade for at roboten har forenklet handleopplevelsen for kundene. Endelig kan alle i hele Norge forholde seg til samme lave pris uansett om de besøker Expert på nett eller i en av våre 120 butikker i Norge, sier Nilsen.

– Vi liker å si at prisroboten gjør samme nytten i Expert som de populære støvsuger-robotene og gressklipper-robotene gjør i hjemmet. Mens hus-robotene frigjør tid til mer samvær med familie og venner, gir prisroboten oss mer tid til å hjelpe kundene våre.   

Powered by Labrador CMS