VIL VÆRE EN AV NORGES RÅESTE

– Jeg kan ikke forstå annet at dette blir en av landets råeste butikker med et vanvittig varetrykk på 2.200 kvadratmeter inkludert lamper.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Trond Erik Jacobsen, som er tredje generasjon butikkdriver i Brødr. Jacobsen Handel AS. Selskapet driver to Expert-butikker, i kjøpesenterområdet Raglamyr i Haugesund og i Heiane på Stord, og det er førstnevnte varehus som nå er pusset opp for sju millioner kroner. Fem av disse er brukt i butikken, mens to har gått med til ombygging av fasade og ny rulletrapp. Den 2. juni sto butikken klar til nyåpning.

– Vi har lenge vurdert å pusse opp skikkelig, og når Expert kom på banen med kjøkken fra Norema følte vi det passet perfekt. Dette er nok den største investeringen gjort av en enkelthandler siste 5-10 årene i bransjen. Mange andre legger ned eller selger butikken til kjeden, sier Jacobsen.

Han har som den første Expert-butikken i Norge tatt i bruk digital prising, ogden nye TV-veggen er utstyrt med HDMI-switcher for 4K.

Vi har inngått en intensjonsavtale med en TV-leverandør for visning av 4K TV-innhold i butikk

– Vi har inngått en intensjonsavtale med en TV-leverandør for visning av 4K TV-innhold i butikk, og håper vi får gjennomført dette allerede i høst, sier Jacobsen.

Hjem til kundene

Han sier hele butikken på Raglamyr blir totalrenovert. 2.200 kvadratmeter gulv er byttet ut, og 300 liter maling brukt. Det er installert ny rulletrapp og toalettene pusses opp.

– Vi tar rett og slett alt, sier Jacobsen.

Siden påske har han kjørt ombyggingssalg, og han forteller at salgstallene har vært bra, spesielt godt på hvitevarer og belysning. Den nye innredningen ble montert uken før 17. mai.

I tillegg til butikkarealet, har Expert Haugesund et lager på 1.000 kvadratmeter.

– Vi går litt mot strømmen der og liker å ha varene kunden etterspør på lager. Vi har egen sjåfør som leverer og monterer, samt en egen parabolmontør. Hjemme hos kunden kan vi gjøre alt fra å sette opp et trådløst nettverk til å montere TVen på veggen. Dette kaller vi full service! sier Jacobsen.

Som den andre Expert-butikken i Norge får Expert Haugesund en egen barløsning for kundestøtte.

Tro på Norema

– Her kan kundene sette seg ned mens de får hjelp, for eksempel til data- og mobilrelaterte utfordringer som oppsett av epost, installering av apper eller en full opprydding av datamaskinen, sier Jacobsen.

Han har stor tro på samarbeidet Expert har inngått med Norema.

– Vi er glade for at vi kan tilby kvalitetskjøkken til svært konkurransedyktige priser med kort leveringstid. Med hjelp av et suverent tegneprogram kan man enkelt få frem utallige varianter av sitt drømmekjøkken i 3D, samtidig som man alltid har oversikt over prisen. Med vårt brede utvalget av hvitevarer gir vi kunden mange muligheter, sier Jacobsen.

Han er godt fornøyd med det nye Expert-konseptet, som han mener er blitt stadig bedre.

– Det er utviklet av dyktige bransjefolk med lang fartstid, og mange elementer er hentet fra sportskjeden XXL. De oransje fargene er tonet ned og butikken har et mer stilrent uttrykk, der sort og hvitt er i fokus. Produktene kommer bedre frem og det skapes fine kategorimiljøer i butikken. Visjonen det jobbes etter hele tiden er å lage verdens mest kundevennlige butikk, sier Jacobsen.

Etablert i 1945

Brødr. Jacobsen Handel AS ble stiftet i 1945 og har vært medlem av Expert-kjeden siden 1963. Firmaet har 40 ansatte og omsatte i 2015 for 140 millioner kroner.

– Det hele startet med at min farfar Gunvard Jacobsen kom pengelens hjem fra ingeniørskolen. Oldefar Tønnes hadde et handelsbrev, og planen var at de skulle starte matbutikk, men det ble elektro. I starten sydde min farmor Herdis lampeskjermene de solgte, mens farfar reparerte radioer. Etter hvert kjøpte man varer fra en annen elektrobutikk i Stavanger, og det ble stadig mer handel. Min far, Trond, kom på banen i 1976, og satset med nybygg i gågata og siden et stormarked, før driften i 1996 ble flyttet til kjøpesenterområdet Raglamyr. Handelsvirksomheten ble utskilt i eget frittstående selskap i 1990, samtidig som min onkel Jostein Jacobsen etablerte installasjonsfirmaet Jatec AS som han fortsatt driver, sier Jacobsen.

Han forklarer suksessen til Brødr. Jacobsen Handel AS med at det hele tiden er blitt satset jevn og trutt, med trinnvise utbygginger hvert 10-20 år, der bedriften er bygd opp uten lånte penger.

– Ikke minst er det viktig at vi hele tiden har hattdyktige og engasjerte medarbeidere med høy faglig kompetanse. Noen har vært i bedriften siden før jeg ble født, smiler Jacobsen.

Powered by Labrador CMS