Petter Strande (t. v.) i F-Secure og Lars Løfsgaard i Ibas har inngått samarbeid for å øke datasikkerheten til Powers kunder. Foto: Jan Røsholm

F-SECURE OG IBAS SAMMEN OM SIKKERHET

F-Secure er spesialister på datasikkerhet, mens Ibas er spesialister på rekonstruksjon av tapte data. Denne kombinasjonen gir gode resultater.

Publisert

Ibas og F-secure har felles stand på Power Up, og tilbyr en samlet sikkerhetspakke til Powers kunder. Samarbeidet startet i Finland, men er nå tilgjengelig også i Norge, Finland og Danmark

Startet med kundeundersøkelse

– En kundeundersøkelse i Finland viste at virusinfeksjon og datatap på grunn av maskinvarefeil eller tilsvarende årsak er blant de to vanligste datasikkerhetstruslene i husholdningene, sier Lars Løfsgaard i Ibas.

Serviceavtalene dekker klargjøring og full kundestøtte, og ikke minst rekonstruksjon om data blir borte

Fagbladet Elektronikkbransjen treffer ham sammen med Petter Strande fra F-Secure på Power Up messa. Her har de samlet seg under felles flagg.

– F-Secure leverer datasikkerhetspakke (antivirus), VPN-klient og passordhåndteringsverktøy, slik at kunden er sikret for angrep og kan ivareta personvernet. Skulle uhellet være ute ved at maskinen blir fysisk skadet, eller man tilfeldigvis skulle slette viktige data, så trår Ibas til med rekonstruksjon, sier Strande.

Flere ulike pakkeløsninger

Power tilbyr kundene forskjellige typer av serviceavtaler. Man kan velge å beskytte én, to eller tre enheter i henholdsvis ett, to eller tre år.

– Serviceavtalene dekker klargjøring og full kundestøtte, og ikke minst rekonstruksjon om data blir borte, sier Strande.

Prisen på de ulike serviceavtalene er fra 2.000 til 5.000 kroner, og gjelder for harddisker og SSD-disker.

– En vanlig rekonstruksjon av data hos Ibas kan koste opp mot 10.000 kroner, men dette avhenger litt av hvilken type produkt det gjelder, sier Løfsgaard.

Powered by Labrador CMS