Hvilket sovedyr er du? Fitbits nye søvnfunksjon tildeler deg din egen dyreprofil. Ill: Fitbit

FITBIT MED SØVNPROFILER

Er du en bjørn, et pinnsvin eller kanskje en giraff? Fitbit lanserer nye søvnprofiler for sine brukere.

Publisert

Den nye Fitbit Premium-funksjonen skal gi en langvarig analyse av brukernes søvnmønster, beregnet ut fra faktorer som blant annet søvnlengde, tid i dyp søvn og leggetid.

Siden Fitbit introduserte sin søvnmåling i 2009, har selskapet analysert over 22 milliarder timer med søvndata, skriver de i en pressemelding.

Fitbit lanserer nå en ny Premium-funksjon som gir Fitbit-brukerne en mer detaljert og langvarig analyse av eget søvnmønster.

Søvnprofilen baserer analysen på ti ulike faktorer, blant annet variasjon i leggetid, tid før du sovner, hvor lenge du sover i uforstyrret søvn, søvnvarighet og REM-søvn. Søvnprofilen vil også beregne trender og sammenlikne med det som er typisk for samme aldersgruppe og kjønn.

Søvnfaktorene som er samlet i søvnanalysen vil gi Fitbit-brukerne et utvalgt søvndyr, der målet er at brukerne lettere skal forstå sin sovestil og sitt søvnmønster. Søvndyrene og søvnprofilen vil vises første dag i hver måned, basert på søvnanalyser fra den foregående måneden. Fitbit har plukket ut seks dyr som brukerne kan «bli», hver valgt for sine distinkte søvnmønstre som korrelerer hvert dyrs atferd med brukerens sovestil og søvnmønster. Søvndyrene vil kunne endres fra måned til måned, basert på hvordan brukerne sover. Det er ikke noe «ideelt» søvndyr, der søvndyrene kun skal brukes til å gi Fitbit-brukerne en bedre forståelse av eget søvnmønster og hvordan man eventuelt kan forbedre søvnkvaliteten sin.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2022, som ble distribuert 30. august. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS