Fitbit lanserer sin første smartklokke, Ionic på IFA. Foto: Fitbit

FØRSTE SMARTKLOKKE FRA FITBIT

Fitbit slapp flere nye produkter på IFA, blant annet selskapets første smartklokke, deres første øreplugger, og en oppgradering av Aria smartvekt.

Publisert

– Fitbit Ionic er vår første smartklokke, og vi kaller det en helse- og fitness-smartklokke. Ja, den har alle smartfunksjonene du forventer, men vi kommer alltid til å ha vårt fokus på helse, sier Helen Reidy, produktsjef for Fitbit i EMEA, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Fitbita smartklokke kommer med personlig veiledning, øvelser direkte på enheten, GPS, svømmemåling, innebygd musikk, trådløs betaling og mer enn fire dagers batterilevetid.

Bedre pulsmåling

Helen Reidy, produktsjef for Fitbit i EMEA, sier selskapet har snakket med flere norske banker om Fitbit Pay. Foto: Marte Ottemo.

Ionic har også alle kjernefunksjonene som du kjenner fra tidligere modeller, som automatisk aktivitets- og søvnmåling og kompatibilitet på tvers av plattformene.

– Vi har nå integrert pulsmåleren helt flatt inn i klokken, før stakk den litt ut. Det gjør sensoren enda mer nøyaktig. Vi har også forbedret algoritmen som måler puls, slik at høyintensitetstrening registreres mer nøyaktig også, sier Reidy.

Med Ionic tar Fitbit også et steg opp i verdikjeden. Der selskapets tidligere produkter ikke har oversteget 2.500 kroner, kommer den nye smartklokken til å koste rundt 3.500 kroner.

– Vi posisjonerer Ionic midt mellom smartklokker og treningsklokker, og tar med oss det beste fra begge verdener, sier hun.

Blant funksjonene på den nye klokken finner du GPS, den er vanntett ned til 50 meter, det innebygde minnet på 2,5 GB lar deg ta med musikk på tur, og skjermen er svært lyssterk med 1000 nits.

Innføringen av en relativ SPO2 sensor beregner oksygennivået i blodet ditt, noe som gir mulighet til å måle viktige nye indikatorer om helsen i din i fremtiden, som søvnapné.

På programvaresiden er det også en del nyheter. Med Fitbit Coach får du din egen personlige trener, med tilgang til dynamiske treningsøkter som tilpasser seg tilbakemeldingene du gir på håndleddet. Du kan også lytte til ekspert-designet løpe- eller gåturer i Audio Coaching sessions for å øke utholdenheten, farten og formen din.

Vi posisjonerer Ionic midt mellom smartklokker og treningsklokker, og tar med oss det beste fra begge verdener

Running Companion måler automatisk løpene dine den nye Run Detect-funksjonen som også setter i gang GPS-sporingen. Ionic har en forbedret PurePulse pulsmåling med større nøyaktighet under øvelser som sykling, intervaller og løping, og skal ha bedre måling av kaloriforbrenning.

Ulike programmer skal hjelpe å kvitte deg med sukkeravhengighet, lære deg å løpe eller vise deg ulike øvelser. Foto: Fitbit.

Eget operativsystem

Fitbit kjøpte smartklokkeprodusenten Pebble i desember i fjor, og siden har markedet ventet på en smartklokke fra selskapet.

– Med Ionic har vi utnyttet vårt oppkjøp av Pebble og dradd veksler på deres kunnskap og erfaring. Men selve operativsystemet er vårt eget, det er åpent og fungerer på tvers av Android, iOS og mer. Alle kan utvikle appert il det, og vi lager en egen «software development kit» som gir utviklere tilgang til alle sensorene i Ionic, sier Reidy.

– Vi har annonsert flere partnerskap på apper i USA, men ikke så mange i Europa ennå. Men vi jobber med de største aktørene, sier hun.

Ionic har også støtte for kontaktløs betaling, Fitbit Pay.

– Vi annonserte samarbeid med flere banker på vår betalingsløsning i forrige uke, og snakker allerede med mange ulike banker i Norden, så jeg er sikkert på at vi kommer med en annonsering om ikke så alt for lenge. Vi ser en kjempeinteresse i Norden for kontaktløs betaling, sier produktsjefen.

Fitbit Flyer er selskapets første trådløse øreplugger. Foto: Fitbit.

Ionic kommer i en rekke stilarter, farger og med utbyttbart tilbehør, og er i butikk fra starten av oktober 2017. Den er tilgjengelig i tre fargekombinasjoner; sølvgrå aktivitetsmåler og lås med blågrått bånd, grå aktivitetsmåler og lås med kullfarget bånd, eller oransje aktivitetsmåler med røykgrå lås og skiferblått bånd. Prisen blir 3.500 kroner, og du kan kjøpe ulike armbånd fra 3-500 kroner.

Trådløst i øret

Vi snakker allerede med mange ulike banker i Norden, så jeg er sikkert på at vi kommer med en annonsering om ikke så alt for lenge

Fitbit lanserer også et produkt i en helt ny kategori for selskapet, de trådløse ørepluggene Fitbit Flyer.

Når Ionic har 2,5 GB minne for musikk, er trådløse plugger et naturlig tilbehør, og Fitbits versjon er av formfaktoren som har en kabel mellom de to pluggene. Det er altså ikke snakk om helt frittstående plugger som for eksempel Samsungs Gear IconX eller Sonys WF-1000X.

De har et slitesterkt design som skal tålet fukt og svette, opptil seks timer batterilevetid, og 15-minutters hurtiglading gir en ekstra time med spilletid. Fitbit Flyer er tilgjengelig i to farger, grått og blått, og vil koste rundt 1.300 kroner.

Fitbit oppgraderer også sin Aria smartvekt. Aria 2 skal hjelpe deg med å måle og forstå kroppssammensetningen din, inkludert vekt, fettprosent og BMI. Ifølge Fitbit har den nye vekten blitt redesignet for større nøyaktighet, enkelt oppsett og et forbedret grensesnitt. Gjennom appen kan du også logge ernæringen din, bruke kalori-coaching til å se hvor mange kalorier du forbrenner og konsumerer i sanntid og sammenligne matforbruket og trening mot vekttrendene dine for å holde deg på rett spor. Vekten vil koste rundt 1.300 kroner.

Powered by Labrador CMS