Liam Lindmark Nordby (10) med Ace 3. Foto: Marte Ottemo

FITBIT FOR BARN

Fitbit lanserer en ny aktivitetsklokke og søvnmåler beregnet på barn. Ace 3 retter seg mot målgruppen over seks år.

Publisert Sist oppdatert

I en periode hvor det har vært mye hjemmeskole og begrenset med fritidsaktiviteter barn, skal Fitbit Ace 3 oppmuntre barn og foreldre til aktivitet og lek sammen.

Klokken har lang batterilevetid på åtte dager, interaktive urskiver og et barnevennlig og vanntett design.

Mindre aktivitet under korona

Selskapets nye aktivitets- og søvnmåler vil ifølge selskapet selv gjøre det morsomt og enkelt for barn fra seks år og oppover å være aktive og bygge gode vaner fra tidlig alder.

Ace 3 har et større utvalg av urskiver med animasjoner og tilbehør for å motivere barna, blant annet et eget Minions-tilbehør.

– Digital undervisning, begrensninger i lek med venner og nedstengte fritidsaktiviteter under koronatiden har ført til at barn bruker mer tid foran skjermen. Undersøkelser gjort av SSB viser at norske barn i alderen ni til 15 år gjennomsnittlig bruker 225 minutter daglig på videospill og internett og sosiale medier, sier Fitbit i en pressemelding.

Nye Ace 3 kommer i to ulike fargerkombinasjoner. Her i sort versjon. Foto: Fitbit

Målet med Ace 3 er å inspirere både barn og foreldre til å bevege seg uavhengig av omstendighetene, og skal hjelpe foreldre med å holde barna i aktivitet.

Gode vaner starter tidlig

– Mens familier fortsetter å navigere i digital undervisning og retningslinjer for sosial distansering, er det en konstant utfordring å holde barna i bevegelse, motiverte og glade. Ace 3 skal gi mer moro i barnas daglige liv ved å hjelpe dem og foreldrene deres med å vedlikeholde bevegelsesgleden og bygge gode vaner som kan vare livet ut, sier James Park, visepresident og medstifter av Fitbit.

Koronatiden har ført til at barn bruker mer tid foran skjermen

I tillegg til å fokusere på aktivitet kan Ace 3 også gi oversikt over barnas søvnmønster. Søvnsporing, påminnelser om sengetid og «stille-alarmer» er blant funksjonene hvor man kan sjekke om barna får nok tid til å hvile, slik at de er opplagte og har mer energi om dagen. Barna kan også enkelt sette seg personlige mål og følge med på statistikk, som antall skritt og aktive minutter.

De nye interaktive urskivene som blir tilgjengelige med klokken, vil endre seg og vokse når barna gjør fremskritt mot målet sitt for hver dag. Og med urskiver med animasjoner av kaniner, katter og romskip, har barna flere muligheter til å tilpasse klokken og uttrykke seg på en morsom og engasjerende måte.

Sikkerhet i førersetet

I Fitbit-appen kan barn få kontakt med foreldre-godkjente venner og familie, delta i konkurranser og «Family Face Off»-utfordringer. Milepæler feires med virtuelle merker og trofeer.

Foreldre kan også være sikre på at barnets privatliv er beskyttet når de bruker klokken. Ace 3 gir muligheten for foreldrekontroll gjennom å opprette en familiekonto i appen, som gir tilgang til personvernkontroller og beskyttelse. Foreldre kan på denne måten administrere hvilke varsler barna skal få, se oversikt over deres aktivitet, samt godkjenne eventuelle venneforespørsler.

Nye Ace 3 kommer i to ulike fargerkombinasjoner. Her i blå versjon. Foto: Fitbit

Ace 3 er designet for å oppfylle standardene for personvern for barn etter norsk lovgivning og er underlagt GDPR i Europa.

Aktivtetsmåleren kan kobles med Android- og iOS-enheter, og barn med egne smarttelefoner vil kunne motta anropsvarsler direkte på håndleddet.

Fitbit Ace 3 vil koste rundt 800 kroner i butikk.

Powered by Labrador CMS