Peter Kalisky i Norwegian Guitar Center med en Flamenco Negra, bygget av Lester DeVoe. Pris: 135.000,- Foto: Stian Sønsteng

FLAMENCO NEGRA SØKER EIER

– Vi selger klassiske og flamenco-gitarer fra 2.000 kroner. Denne fra Lester DeVoe til 135.000 kroner venter bare på å finne rett eier.

Publisert

Det sier Peter Kalisky i Norwegian Guitar Center. Han viser frem en Flamenco Negra, bygget av Lester DeVoe i California.

– Han er kanskje verdens beste bygger av flamenco-gitarer, og kjente navn som Paco de Lucia og Vicente Amigo har spilt på hans gitarer, sier Kalisky.

– Hvor mange slike selger du i året?

– Denne har vi ikke solgt ennå, men vi selger flere gitarer fra 30.000 til 60.000 kroner hvert år. Denne fikk vi inn i oktober, og den venter bare på å finne rett eier. Det tar litt tid å selge så dyre gitarer, sier Kalisky til fagbladet Elektronikkbransjen.

Startet som hobby

Vi møter ham på salgsmessen under Larvik gitarfestival, og Kalisky forteller at Norwegian Guitar Center, som holder til i Nordby utenfor Oslo, ble startet på hobbybasis i 2007-2008.

– Vi kom i kontakt med gitarbyggere i verdensklasse, fra Europa, Japan og USA, som Pepe Romeo, Lester DeVoe, Teodoro Perez og Kohno Sakurai, sier Kalisky.

Det tar litt tid å selge så dyre gitarer

Han karakteriserer Norwegian Guitar Center som en nisjeleverandør, som har klassiske og flamenco-gitarer fra 30.000 kroner og oppover.

– Vi selger også rimeligere gitarer, og våre produkter er tilgjengelig blant annet hos Gitarhuset, Hornaas musikk og Østfold musikk.

– Hvem er den typiske kunden deres?

– De rimelige modellene kjøpes av dem som ønsker gode gitarer til en fornuftig pris. Dessuten har vi kontakt med lærere ved musikkskoler, som ønsker klassiske og håndlagde gitarer.

Les alt om Larvik gitarfestival i digitalutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2018.

Les alt om Larvik gitarfestival i digitalutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2018.

Powered by Labrador CMS