Kenneth Rustad (t. v.) og Kevin Zuccaro eier og driver Fluid Audio sammen. Her viser de gitarhøyttaleren Strum Buddy, i bakgrunnen noen av studiomonitorene og høyttalerstativene de leverer. Foto: Stian Sønsteng

FLUID VIL GI GOD VAREFLYT

Fluid Audio er 30 prosent norskeid, og viser på Musikmesse i tillegg til sine studiomonitorer en ny og liten gitarforsterker samt høyttalerstativ.

Publisert

– Butikkene som selger produktene våre er veldig godt fornøyd. Siden vi på verdensbasis bare har en feilprosent på under én prosent, slipper de å få misfornøyde kunder tilbake. De tjener gode penger, og synes det er kult å selge produkter fra en ny og liten produsent, sier Kenneth Rustad.

Han er inne med en eierandel på 30 prosent i Fluid Audio, mens amerikanske Kevin Zuccaro eier resten.

– Vi etablerte Fluid Audio i 2012. Begge har bakgrunn fra Avid Technology, der vi arbeidet mye med M-Audio. Kevin har også arbeidet med Cerwin Vega og JBL, og han hadde laget alle studiohøyttalerne til M-Audio. Vi ønsket ikke lenger å arbeide for et stort konsern, og kunne i august 2013 levere vår første ordre, sier Rustad.

Fluid Audio FPX7: Første studio monitor med AMT I ett coax oppsett. Pris 4.500,- pr stk.

Omtrent samtidig som han gikk inn i Fluid Audio, etablerte han sammen med Petter Strande selskapet Capable AS, som distribuerte flere varemerker. Dette selskapet gikk imidlertid konkurs i 2016.

På Musikmesse i Frankfurt møter vi ham derimot bredt smilende, med hjertebarnet Fluid Audio, og han viser frem en ny gitarhøyttaler.

Høyttalertativ

Fluid Audio DS5 stativ i lav posisjon, her med studiomonitoren F5W, som koster 2.500,- per par.

– Strum Buddy er liten og hendig, kommer med innebygde effekter og festes på gitaren med en sugekopp. Den er perfekt å ha med seg på reise og når du skal øve, og koster bare 700 kroner, sier Rustad.

Fluid Audio har i dag sju høyttalermodeller, og de har nylig lansert høyttalerstativ.

– Vi samarbeider tett med kundene våre, og høyttalerstativene er en idé som kom fra vår tyske distributør. Det har stort sett vært én leverandør av slike, så vi har laget et like godt produkt til halvparten av prisen, sier Rustad.

Foreløpig tilbyr de to modeller; DS5 til 700 kroner og DS8 til 900 kroner paret.

– I hvilke marked selger dere Fluid Audio?

– Så å si i hele Europa, samt Asia og Canada. Vi arbeider med å få satt opp distribusjon i USA, i Sør-Amerika er vi for øyeblikket ikke representert, sier Rustad.

Han er internasjonal salgsdirektør, og har ansvaret for distributører og markedsføring.

Fluid Audio DS8 stativ for 7 til 8 tommers høyttalere, her i høy posisjon. Pris per par: 900,-.

For et nytt varemerke som Fluid Audio er det viktig at distributørene fokuserer på oss

Ny distributør i Norge

– Hva med Norge?

– Her har vi Procom som distributør, der Robert og Frode gjør en knalljobb. De tok over fra Luthman i november, og etter det har det skutt fart. For et nytt varemerke som Fluid Audio er det viktig at distributørene fokuserer på oss.

– Hva kjennetegner produktene dere?

– Et gunstig forhold mellom pris og ytelse. Hvis du sammenligner produktene våre med andre leverandører, får du mye mer for pengene hos oss. Vi er ett av tre-fire selskap på verdensbasis som leverer studiohøyttalere med coax-drivere, noe som gir en mye mer presis lydgjengivelse. For ett års tid siden lanserte vi FPX7, som er den første studiohøyttaleren i verden med en AMT bånddiskant og coax. Denne har fått en veldig bra mottakelse, og for en pris på 9.000 kroner paret er den vanskelig å konkurrere med, sier Rustad.

Han bor i Sandefjord, og arbeider hjemmefra når han ikke er på reise. Zuccaro har sin base i San Diego i USA.

– Foreløpig er vi de eneste ansatte. All utvikling skjer i San Diego, med innspill fra Norge, mens produksjonen skjer i Kina.

Powered by Labrador CMS