Fujifilm X30

Pressemelding fra Fujifilm 26. august 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

FUJIFILM X30 heter det nyeste tilskuddet blant FUJIFILMs kompaktkameraer i den populære X-Serien. Med en nyutviklet elektronisk søker, forbedret batterikapasitet, ny kontrollring og flere nye funksjoner og forbedringer bygger X30 videre på den kritikerroste forgjengeren, FUJIFILM X20.

FUJIFILM X30 har en nyutviklet elektronisk søker som kombinerer en høy forstørringsgrad (0.65x) med en oppløsning på 2 360 000 punkter (OLED) og en forsinkelse på bare 0.005 sekunder. Søkerbildets lysstyrke justeres automatisk etter lyset i omgivelsene og eksponeringsinformasjonen riterer av seg selv om kameraet vendes vertikalt. Barreikapasiteten har takket være en ny batteritype (NP-95) blitt forbedret i forhold til tidligere modeller. I strømsparingsmodus holder batteriet til omtrent 470 bilder på en ladning (basert på CIPA-standarden).

X30 har en manuell 4x optisk zoom (28-112mm) og det er enkelt å handtere kameraets ulike innstillinge rmed den nye kontrollringen som sitter plassert rundt objektivet. Ringen har ulike funksjoner avhengig av hvilken fotograferingsmodus kameraet er innstilt på, men kan også tildeles andre funksjoner som ISO-følsomhetm, filmsimulering, hvitbalanse og seriebildemodus. Dessuten kommer du raskt til å velge favorittfunksjoner gjennom noen av de seks programmerbare funksjonskanppene, og den vendbare LCD-skjermen gjør det lettere å fotografere fra uvanlige og vanskelige posisjoner.

Kameraets 2/3" store bildesensor med 12 megapiksler anvender Fujifilms unike X-transteknologi som gir skarpere bilder gjennom å ikke bruke lavpassfilter. Funksjonen Lens Modulation Optimiser kompenserer automatisk for diffraksjon og gir bedre resultater i objektivets ytterste områder. X30 kombinerer fasedeteksjon med kontrast-autofokus avhengig av motiv og lysforhold. Kraften i EXR processor II hjelper til med å gi kameraet rask oppstart, handtering og seriebildehastighet.

Med kameraets innebygde Wi-Fi og den nye FUJIFILM Camera Remote-appen kan man ta bilder og video, samt fjernstyre mange av kameraets funksjoner. Det er også enkelt å trådløst overføre bilder til smarttelefon, nettbrett eller datamaskin.

X30 beregnes å finnes i butikker i september, og to fargealternativer kommer til å være tilgjengelig: svart eller sølv.

Funksjoner:

-  12 megapiksler 2/3” X-Trans CMOS II bildesensor

-  EXR Processor II for blant annet raskt oppstart, autofokus og seriebildehastighet (opp til 12 bilder i sekundet)

-  Stort søkerbilde med 0,65x forstørring, 2 360 000 punkters oppløsning (OLED) og en forsinkelse på bare 0,005 sekunder.

-  Lyssterk (f2-f2.8) FUJINON manuell 4x zoom som tilsvarer 28-112mm i småbildeformatet.

-  Kombinerer fasedeteksjon med kontrast-autofokus for raskest  mulig autofokus.

-  ”Lens Modulation Optimiser” for skarpere detaljer, framfor alt i objektivets ytterområder.

-  Vendbar tre tommer stor LCD-skjerm med høy oppløsning (920 000 punkter), lysstyrke og kontrast.

-  Full HD videoopptak 50p/25p/24P (36Mbps)

-  Direkte tilgang til utvalgte favorittfunksjoner med kontrollring rundt objektivet og seks funksjonsknapper.

-  10 stykk ulike filmsimuleringar inkludert den nyutviklede "CLASSIC CHROME"

-  Raw-fremkalling direkte i kameraet

-  Q (quick) meny – rask tilgang til de vanligste innstillingene

-  Tilbehørssko for feks. blits

-  Trådløs bildeoverføring til smarttelefon, nettbrett og PC, samt mulighet for fjernstyring av kameraet med den nye FUJIFILM Camera Remote-appen.

-  Trådløs sikkerhetskopiering til PC og Mac

-  Mikrofoninngang (2.5mm)

Tillbehör

- Lærvekse: LC-X30

- Kit med solblender, filter linselokk: LHF-X20 (svart eller silver)

- Solblender: LH-X10 (endast i svart)

- Tre ulike blitsmodellerr: EF-X20, EF-20 och EF-42

- Fjernutløser RR-90

- Mikrofon MIC-ST1

Tilgjengelig: september

Anbefalt pris:  4999 NOK

Powered by Labrador CMS