Leica D-Lux 6

Pressemelding fra Bresson 17. september 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Leica D-Lux 6 – kameraet som gir fotoglede uansett lysforhold

Leica D-Lux 6 setter en ny standard i kompaktkameraklassen med høy blenderåpning gjennom hele zoomområdet. Sammen med stor kompaktsensor, video i full HD, automatiske og manuelle funksjoner, pakket inn i et elegant og klassisk design, gir D-Lux 6 deg full kreativ frihet.

Nytt objektiv og sensor

Det nye objektivet på Leica D-Lux 6 setter en ny standard i kompaktkameraklassen med blendertall til 1.4. Spesielt i situasjoner med lite lys tilgjengelig viser objektivet seg fra sin sterkeste side. Når du fotograferer med full blenderåpning vil motivet skille seg fra bakgrunnen på grunn av den lave dybdeskarpheten. Objektivet gjør seg like godt til portrett, landskap, arkitektur, som til makrofotografering og kjappe familiebilder.

Kombinasjonen av det nye objektivet og den nye CMOS-sensoren gir deg mange kreative muligheter. Resultatet blir detaljerte bilder med høy kontrast og naturlige farger. En ny prosessor sørger for at du kan strekke ISO-verdiene fra ISO 80 til ISO 12800, i tillegg til et imponerende serieopptak på 12 bilder i sekundet. Foretrekker du å filme kan dette gjøres i Full HD 1080p, med komprimering til enten AVCHD eller et enklere MP4-format.

Ny ekstern søker og manuell blenderring

Den nye eksterne søkeren til Leica D-Lux 6 er et kvantesprang unna forgjengeren takket være den høye oppløsningen på 1.4 millioner piksler. Det er nå mye enklere å komponere bilder og sjekke skarphet direkte i søkeren. For mer kreativ frihet kan du vippe søkeren opp til 90 grader.

Den nye blenderringen på objektivet gir deg full kontroll og raske blenderjusteringer, uten å være avhengig av skjermen. Likevel kan du fint bruke den nye høyoppløselige skjermen til å se forandringene i dybdeskarpheten mens du vrir på blenderringen.

Integrert ND-filter

Et integrert ND-filter gir deg muligheten til å redusere lysinnslippet med 3 blendersteg med ett tastetrykk. Denne funksjonen er perfekt til fotografering med stor blenderåpning i dagslys, eller for å senke lukkerhastigheten for å skape et eget uttrykk, for eksempel med rennende vann.

Tilbehør

I tillegg til den nye søkeren, Leica EVF3, består tilbehøret av forskjellige typer vesker. En sort systemveske i nylon, en tettsittende veske i Cognac-skinn, eller en beskyttelsesveske med matchende bærestropp med samme kvalitetsskinn. Et nytt håndgrep er også tilgjengelig for bedre grep med én hånd.

Fullversjonen av Adobe Photoshop Lightroom 4 følger med kameraet.

Leica D-Lux 6 er tilgjengelig fra november 2012 og vil ha en veiledende pris på kr. 5995,- inkl. mva.

Powered by Labrador CMS