Leica X Vario

Pressemelding fra Bresson 11. juni 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Leica X Vario

Fascinasjon for fotografi "100% Made in Germany".

Leica utvider X-serien med allsidige Leica X Vario. Det nye kompaktkameraet har et zoomobjektiv fra 28 til 70mm i 35mm-format og videoopptak i full HD-kvalitet.

Stor sensor

Leica X Vario har en CMOS APS-C-sensor på 16 megapiksler, en uvanlig stor sensor for denne kameraklassen, og er første kompaktkamera som kombinerer denne type sensor med et høykvalitets zoomobjektiv: Leica Vario Elmar 18-46mm f/3.5-6.4 ASPH. Denne kombinasjonen setter en helt ny standard for bildekvalitet i kompaktkameraklassen. Zoomen på Leica X Vario passer like bra til interiørfotografering som til landskap- og portrettfotografering.

Internettvennlig HD-video

Kameraet har også en ny videofunksjon med full HD-kvalitet. For første gang kan et Leica X-kamera ta opp video, og det med 1920 x 1080 piksler og 30 bilder i sekundet. Videoinformasjonen lagres i det internettvennlige MP4-formatet, og kan lastes opp direkte til sosiale medier uten behov for konvertering. Et vindstøyfilter gir krystallklar lyd på opptakene.

Inspirasjon fra Leica M Leica X Vario har lånt designelementer fra den siste Leica M-modellen. Dette gjelder det kompakte, hendige kamerahuset og bruken av førsteklasses materialer. Topplaten er solid aluminium skåret ut med den samme metoden som benyttes for Leica M. Kombinasjonen av robust metall og lærtrekk, gir Leica X Vario den berømte Leica-feelingen og utseendet. Bruken og håndteringen ligner også på Leica M med enkel plassering av funksjoner og knapper.

Konsentrer deg om motivet

Leica X Vario tilbyr en rekke automatiske og manuelle innstillinger. Fotografen trenger ikke å ta øyet vekk fra motivet takket være den enkle måten å skifte mellom automatiske og manuelle innstillinger. Rask og presis autofokus, samt en stor skjerm på tre tommer med Live View-modus og høy kontrast, forsterker allsidigheten til nye Leica Vario X.

Smart tilbehør

En rekke tilbehør fra Leica kan brukes på nye Leica X Vario. Den digitale søkeren Leica EVF2 Viso-Flex på 1.4 megapiksler og med 90-graders vinkling, kan monteres på kameraet for større fleksibilitet. I tillegg kan fotografen sette på et håndgrep og tre forskjellige fingerløkker for bedre grep og enkel manøvrering med én hånd. Solblender, skinnrem og et utvalg av skinnvesker i fargene sort og cognac er også tilgjengelig.

Siste versjon av Adobe Photoshop Lightroom følger med kameraet.

Veiledende utsalgspris på Leica X Vario er kr. 19.995,-

Kameraet er tilgjengelig i Norge hos utvalgte Leica forhandlere 11. juni.

LEICA X VARIO tekniske spesifikasjoner

 

Powered by Labrador CMS