Leica X2

Pressemelding fra Bresson 10. mai 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Leica X2 – den neste generasjonen av Leica kompaktkamera ”Made in Germany”.

Leica har utvidet X linjen med et nytt kompaktkamera og presenterer Leica X2. Dette er etterfølgeren til X1 og er nå det andre kompaktkameraet ”Made in Germay”.

Leica X2 leverer det aller siste i sensor-teknologi og i kombinasjon med det raske objektivet 35mm Leica ELMARIT, blir resultatet den fantastiske bildekvaliteten Leica er kjent for. Autofokussystemet er vesentlig forbedret noe som resulterer i rask, presis og nesten lydløs fokusering. Betjeningen er selvforklarende og enkel å bruke, med klassisk ren design.  Kameraet leveres i to utgaver: sort eller sølv.

Fordeler med Leica X2

• Nyutviklet APS-C CMOS-sensor med en effektiv oppløsning på 16,1 megapiksler

• Leica Elmarit 1:2,8 / 24mm ASPH (tilsvarer 35mm i 35mm-format)

• Enkel betjening samt manuelle justeringsmuligheter

• Materialer av ypperste klasse

• Tilkobling for høyoppløselig elektronisk søker

• Adobe Photoshop Lightroom 4

• Made in Germany

Nyutviklet APS-C CMOS-sensor med en effektiv oppløsning på 16,1 megapiksler

En CMOS bildesensor i APS-C format er uvanlig stort for et så kompakt kamera. Resultatet er ekstremt lav bildestøy og stort dynamisk omfang og korrekt fargegjengivelse. Kombinasjonen av stor sensor og et objektiv med høy ytelse setter nye standarder for bildekvalitet i kompaktkamera segmentet.

Klassisk brennvidde:

Leica ELMARIT 1:2,8 / 24mm ASPH Utallige ikoniske bilder i fotohistorien har blitt fotografert med en brennvidde på 35mm - selve klassikeren for fotojournalistikk. Leica ELMARIT 24mm f/2.8 ASPH på X2 tilsvarer den berømte brennvidden på 35mm filmformatet, glimrer med sin optiske ytelse og gir fotografen fleksibilitet og muligheter.

Presis autofokus:

X2’s nye og raske autofokus-funksjon muliggjør svært presis og nesten lydløs fokusering. Perfekt for situasjoner der fotografens spontane reaksjoner er avgjørende for å fange det rette øyeblikket. Den kan fleksibelt og enkelt tilpasses enhver situasjon med et utvalg autofokus-varianter, og selvfølgelig ansiktsgjenkjenning. Dette gjør at fotografen kan konsentrere seg utelukkende om motivet.

Design:

Utformingen av Leica X2 uttrykker også Leica’s satsing på det essensielle, takket være den kompakte størrelsen og den klassiske Leica-finishen. I tråd med tradisjonell Leica M-design, blir X2 et øyeblikkelig kjærlighetsforhold - ikke bare ved sitt vakre utseende, men også den fantastiske følelsen i hendene. X2’s robuste konstruksjon med sitt full-metall chassis er betryggende solid, mens skinn detaljene oppleves behagelig i hånden og gir et perfekt grep. Den overlegne finishen med førsteklasses materialer, gjør Leica X2 til en sann glede å håndtere, alt mens kameraets virkelige kvaliteter blir avslørt under fotograferingen.

Enkel betjening:

For enkle stillbilder eller møysommelig arrangerte komposisjoner - Leica X2 er det ideelle kameraet for alle med en lidenskap for fotografering i sin reneste form. Dette fordi X2 muliggjør, i brøkdelen av et sekund, å skifte mellom automatisk og manuell kontroll. Robuste kontroll-hjul på topplaten gir enkel innstilling av lukker og blender. Videre, med endring av fokusplan, justering av hvitbalanse og andre parametre kan fotografen bevisst påvirke utseendet eller stemningen i bildene.

Forskjeller fra foregående modell Leica X1:

• Nyutviklet sensor med høy bildekvalitet, spesielt ved dårlige lysforhold og optimalisert autofokushastighet.

• Tilkobling for høyoppløselig elektronisk søker

• Ny presisjon på kontrollhjul, nytt skinn og ny finish

• Ny pop-up blitz med lås

• Adobe Photoshop Lightroom 4

Ekstrautstyr

En nyhet er Viso-Flex høyoppløselig elektroniske søker med 1.4 megapiksler og en 90° svingfunksjon for fotografering fra flere vinkler. I tillegg en “bright-line” speilsøker som kan monteres på tilbehørsskoen. Denne sikrer et lyst og tydelig søkerbilde til enhver tid, uten å belaste batteriet. Håndgrep er også tilgjenglig.

Leica tilbyr et utvalg av vesker og bager: en veske i svart lær i høy kvalitet kvalitet som matcher X2’s elegante finish, en ergonomisk utformet kameraveske i ubehandlet lær, en “ever-ready” veske i organisk farget lær for å beskytte kameraet under bruk, og en systembag som tilbyr mer plass til både kamera og tilbehør.

Veiledende utsalgspris på Leica X2 er kr. 13995,- og søkeren er kr. 3.495,-. Kameraet blir tilgjengelig i Norge hos utvalgte Leica forhandlere i slutten av mai.

Powered by Labrador CMS