Nikon COOLPIX P340

Pressemelding fra Nikon 7. februar 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nikon lanserer nye COOLPIX P340:

Skapt for fotografering i svakt lys med innebygd WiFi

Nikon lanserer i dag nye COOLPIX P340.  Et kamera skapt for fotografering og umiddelbar deling. Det kompakte kameraet har 12 megapiksler og har en stor blenderåpning på f/1.8 ved vidvinkel.

COOLPIX P340 er også utstyrt med en baksidebelyst CMOS-sensor på 1/1,7 tommer, og kommer med et lyssterkt objektiv med 5x optisk zoom som kan utvides til 10x med Dynamic Fine Zoom*. Kameraet har en aktiv bildestabilisator for å sikre skarpere bilder.

Når tiden er knapp

COOLPIX P340 er beregnet på fotoentusiaster som ønsker et effektivt kompaktkamera. Kameraet har innebygd WiFi som gjør det raskt å lagre og dele bilder via en smartenhet. Videre kan GPS-data fra smartenheten legges inn i bildene, slik at man kan fastslå nøyaktig hvor bildet ble tatt. Objektivringen gir rask tilgang til ulike innstillinger som manuell fokus, lukkertid og ISO.

Jon Aasen, produktspesialist i Nikon Norge, sier det nye COOLPIX-kameraet passer bra for fotografer som liker å jobbe effektivt.

- COOLPIX P340 har ”Fokuspeaking” en funksjon som gjør det lettere å se de fokuserte områdene og justere fokus for finere detaljer. Kameraet har en ny EXPEED prosessor som gjør det mulig å ta nye bilder samtidig som de andre er under behandling. Dette gir vesentlig kortere ventetid ved fotografering i RAW-format, sier han

De viktige øyeblikk krever kvalitetsbilder

COOLPIX P340 kommer med en tre tommer stor RGBW-skjerm med 921 000 punkter. Vil man utnytte sensoren fullt ut er det mulig å ta bilder i RAW-format (NRW) og behandle bildene i kameraet før skjermvisning.

- Funksjonen Scene valg optimerer automatisk innstillingene via 18 motivvalg. Filtereffektene med blant annet ”Valgt farge”, ”Malerieffekt” og ”Fiskeøye” gjør det like morsomt å redigere bildene som å ta dem, sier Jon Aasen.

Med COOLPIX P340 er det mulig å filme i full HD (1080/60i/50i), både ved 30 b/s eller 25 b/s. Du kan ta bilder eller bruke AF og optisk zoom under filmopptak. De avanserte funksjonene går imidlertid ikke på akkord med bruksmulighetene, og kameraet lades raskt gjennom høyhastighets-USB-porten.

Skarpe detaljer

Det lyssterke objektivet i COOLPIX P340 gir fotografen skarpe bilder med tydelige detaljer fra midten til ut i kanten av bildet. Irisblenderen med 7 blader gjør også bakgrunnen skarp, selv i dårlig lys takket være AF-algoritmen og CMOS-sensoren. Det innebygde ND-filteret gjør det mulig å justere graden av uskarphet og å bruke lengre lukkerhastighet i alle lysforhold.

Pris og tilgjengelighet

COOLPIX P340 er tilgjengelig i svart og hvit til en veiledende pris på 3 490,-

*Dynamic Fine Zoom kan zoome inn 2 ganger lengre enn maksimal optisk zoom uten at å gå på bekostning av maksimal bildeoppløsning.

Powered by Labrador CMS