Nikon COOLPIX P600 og COOLPIX P530

Pressemelding fra Nikon 7. februar 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nikon lanserer to nye kameraer i COOLPIX-serien

Kraftige COOLPIX P600 og P530 med superzoom

Nikon lanserer i dag to nye kameraer med superzoom i COOLPIX-serien. COOLPIX P600 med hele 60x optisk zoom og COOLPIX P530 med 42x optisk zoom. Kameraene er begge små i størrelse, men store på bildekvalitet.

Både COOLPIX P600 og P530 kommer med baksidebelyst CMOS-sensor med 16 megapiksler. Kameraene har også innebygde elektroniske søkere som lar fotografen ta bilder i bevegelse, selv i svakt lys.

Nikon COOLPIX P600

COOLPIX P600 kommer med avansert bildestabilisering som med optisk stabilisator (VR) sikrer skarpe bilder selv med det store 60x teleobjektivet. Takket være Active-innstillingen reduseres uskarpheten, noe som sikrer detaljerte bilder og jevn filming.

Ledende produkt

Det medfølgende NIKKOR-objektivet med 60x optisk zoom dekker et område på 24-1440mm. I tillegg kan kameraets zoom ytterligere utvides til 120x med Dynamic Fine Zoom*. En tilpasset funksjonsknapp gir deg full kontroll over innstillinger som ISO-følsomhet, hvitbalanse og lysmåling.

Jon Aasen, produktspesialist i Nikon Norge, sier COOLPIX P600 er et ledende produkt i COOLPIX-serien.

– NIKKOR-objektivet har Super ED-glass og en stor vipp- og dreibar LCD-skjerm. Skjermen har høy oppløsning og 921 000 punkter. Sammen med RGBW-teknologien hjelper dette fotografen både med visning og komponering av bilder, sier han.

Nye funksjoner

COOLPIX P600 kommer med  ”Fokuspeaking”, en ny funksjon som gjør det lettere å se de fokuserte områdene og justere fokus  for finere detaljer. Den nye EXPEED prosessoren og  AF-algoritme gir vesentlig mindre ventetid mellom bildene. Serieopptak-funksjonen med opptil 7 b/s gjør derfor kameraet godt egnet for dem som ønsker å ta bilder i høy hastighet.

Innebygd WiFi gir deg muligheten til å sende bilder direkte fra kameraet til smartenheten din**. Dette gjør det enkelt å dele bildene dine, selv mens du opplever dem. COOLPIX P600 gjør det også mulig å filme i full HD 1080/60i og med stereolyd.

Nikon COOLPIX P530

Med COOLPIX P530 blir detaljer på lang avstand lett å dokumentere. Kameraet kommer med baksidebelyst 16 MP CMOS-sensor, og den 42x optiske zoomen kan utvides til hele 84x med Dynamic Fine Zoom**.

Kraftig og kompakt

COOLPIX P530 kommer med en tre tommers vidvinkel LCD-skjerm med 921 000 punkter. Med et antirefleksbelegg og justering av lysstyrken ser du klart hva du tar bilde av, også i sterkt sollys. Du kan også bytte til en elektronisk søker for en mer presis komposisjon, eller for å tilpasse innstillingene slik du foretrekker det. Videre motvirker den avanserte optiske stabilisatoren (VR) kamerabevegelser. Dette gjør det enkelt å ta opp HD-filmer og ta skarpe bilder i bevegelse.

- COOLPIX P530 er et ergonomisk designet kamera som fanger alt fra lynraske bevegelser til detaljerte motiver på lang avstand. Takket være superzoomfunksjonen og den innebygde elektroniske søkeren kommer selv de minste detaljene i fokus, avslutter Jon Aasen.

Priser og tilgjengelighet

COOLPIX P600 og COOLPIX P530 har en veiledende pris på 4 290,- og 3 290,-

*Krever installasjon av programmet Wireless Mobile Utility fra Nikon (kompatibelt med iOS™ og Android™) på smartenheten din.

**Dynamic Fine Zoom kan zoome 2x lenger enn de andre med lengst optisk teleobjektiv, uten at det går utover maks. bildeoppløsning.