Nikon COOLPIX S01

Pressemelding fra Nikon 22. august 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nikon lanserer COOLPIX S01

Mindre enn et kredittkort – lett å legge merke til

Nikon utvider sin COOLPIX-serie med to supertynne kompaktkameraer. COOLPIX S01 er mindre enn et kredittkort, men likevel lett å legge merke til i sine flotte farger. COOLPIX S6400 er superslankt med sine 19,8mm, men gir likevel bildemuligheter du ellers bare forventer fra et langt større kamera. 

Jon Aasen, Produktspesialist i Nikon Norge, sier begge kameraene har mer teknologi enn hva de slanke kamerahusene skulle tilsi.  

Nikon COOLPIX S01 er ultrakompakt og fjærlett, men rommer likevel den nyeste teknikken for å garantere gode bilder og film i HD (720p). Det lille kamerahuset kan i tillegg lagre opptil 3 000 bilder med full oppløsning, eller 3 timer med video i VGA-kvalitet.  

Mikrokameraet COOLPIX S01 er, på tross av sin størrelse, et kamera som fyller de fleste behov. Med et NIKKOR-objektiv med 3 x zoom, 2,5tommers berøringsskjerm, 10,1 MP CCD bildesensor, 7,3 GB internminne og HD  film (720p)– er dette et kamera som passer for enhver anledning.  

– Du merker nesten ikke at du har med deg dette kameraet, men når du henter det fram vil du bli imponert over hvor enkelt det er å ta gode bilder og film – deretter kan du legge på din egen personlighet ved hjelp av filtre og effekter, sier Jon Aasen.  

Den brukervennlige menyen med store ikoner kan lett tilpasses dine egne preferanser – ønsker du å gjøre kameraet enda mer personlig kan du gjøre dette ved å sette et av dine egne bilder som bakgrunn.    

COOLPIX S01 kommer i fem farger: Speilblankt, rosa, rødt, svart og hvitt med en veiledende pris på kr 1 290,Kameraet er tilgjengelig i butikk fra 27. september 2012.  

Stort kamera i smal pakning

Nikon COOLPIX S6400 overrasker ved å tilby bildemuligheter som vanligvis forbindes med større kameramodeller. Med et NIKKOR vidvinkelobjektiv og 12 x optisk zoom kan du enkelt zoome inn for de klassiske nærbildene, eller bruke vidvinkel for gruppebildet av venneflokken på tur. Sammen med den baksidebelyste CMOS-sensoren med 16 megapiksler, og EXPEED C2-prosessoren er du sikret naturlige og friske farger uansett om motivet er en vakker solnedgang eller en halvmørk konsert. En avansert 3 tommer stor LCD berøringsskjerm med 460 000 punkter gir intuitiv fingertuppkontroll med fotografering og avspilling. Alt takket være Nikons berøringsteknologi og Clear Color skjermteknologi med antirefleksbelegg. Den brukervennlige berøringsskjermen gjør det også enkelt og morsomt å gi bildene et personlig preg ved hjelp av filtre og effekter.  

En egen filmopptaksknapp lar deg umiddelbart veksle mellom å ta bilder og videoopptak i full HD (1080p) med stereolyd. Ved hjelp av funksjonen Record Pause er det enkelt å ta en pause i filmopptaket for deretter å fortsette på et senere tidspunkt.  

COOLPIX S6400 kommer i fargene: Sort, rød, sølv, lilla og blå, med en veiledende pris på kr 1 990,- Kameraet er tilgjengelig i butikk fra 20. september 2012.  

Nikon COOLPIX S01:

Andre hovedfunksjoner NIKKOR-objektiv med 3 x zoom (29–87mm): Nyt fordelene med Nikons presisjonsoptikk. Dette objektivet gir utmerkede bilder og filmer på farten, fra gruppebilder til portretter. HD-film (720p): Nå er det enkelt å forevige alt som rører seg i hverdagen, og det med høy oppløsning med innstillingen for filmopptak er en berøring av skjermen alt som skal til for å starte filmopptaket. Gjenkjenning av bevegelsesuskarphet: Når kameraet registrerer bevegelsesuskarphet reduserer det uskarpheten ved å kompensere bevegelse i kameraet eller motivet. Høy følsomhet (opptil ISO 1600) reduserer risikoen for uskarpe bilder når du fotograferer motiver i rask bevegelse eller i svakt lys. Enkel automodus med automatisk motivvalg: Kameraet velger automatisk det optimale motivprogrammet for situasjonen, slik at du får gode bilder hver gang.     

EXPEED C2: Nikons avanserte bildebehandling optimaliserer teknologien i kameraet slik at prosessen frem til høy bildekvalitet går lynraskt  Lading via USB og nettadapter: Kan lades fra datamaskinen med den medfølgende USB-kabelen.

Nikon COOLPIX S6400:

Andre hovedfunksjoner Intelligent Control AF-system: Kameraet velger automatisk beste fokuseringsmetode, uansett motiv og hvor i bildet det befinner seg. 20 motivprogrammer: Oppnå flotte resultater bare ved å velge det programmet som passer til situasjonen, eller la Automatisk motivvalg velge optimalt motivprogram. Bildestabilisator (VR) med objektivforskyvning: Den automatiske bildestabilisatoren sikrer skarpe bilder og stødige filmer ved å motvirke effekten av kamerabevegelse i sanntid. Motvirker uskarphet. Høy lysfølsomhet (opptil ISO 3200) for skarpere bilder i svakt lys. Bevegelsessensoren kompenserer bevegelse i kamera og motiv. Programmet Nattportrett og Nattlandskap tar skarpe bilder i svakt lys. Auto HDR gir detaljrike bilder av motiver med høy kontrast, for eksempel en solfylt strand. Lettvint Panorama 360°/180°: Panorer vertikalt eller horisontalt for å lage dynamiske panoramaer.

Powered by Labrador CMS