Nikon Coolpix W100

Pressemelding fra Nikon 1. august 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nikon lanserer feriekameraet COOLPIX W100

I det sommerferien er i gang for de aller fleste, har Nikon gleden av å lansere et kamera som er skreddersydd for eventyr uten- og innenfor landets grenser. Kameraet har en oppløsning på  13,2 megapiksler, og nye COOLPIX W100 kan blant annet være med på dykk ned til hele 10 meter1.

Ta bilder i høy kvalitet for å umiddelbart dele de via SnapBridge2 som automatisk overfører bildene til en smartenhet for enkel lagring og deling på sosiale medier når du er på farten. Kameraet tåler også en trøkk. Skulle du være så uheldig å miste det, kan det være greit å vite at det tåler fall fra opptil 1,8 meter3. Skulle du av en eller annen grunn velge å feriere et sted der  gradestokken viser minus fremfor pluss, kan det være greit å vite at det tåler kulde ned til hele 10 minus4. Du kan også puste lettet ut dersom det er ørkensafari som står på sommeragendaen, i tillegg til alt nevnte er kameraet selvsagt støvtett4.

Enkel deling av opplevelsene

Med COOLPIX W100 kan du ta høykvalitetsbilder som kan deles umiddelbart ved å bruke SnapBridge somoverfører bildene til en smarttelefon eller nettbrett. Takket være BLE-teknologi (Bluetooth6 Low Energy) sikres umiddelbar tilkobling mellom kameraet og valgt smartenhet uten å gå på særlig bekostning av batterikapasiteten.

Minner i levende bilder

Kanskje det er på nettopp denne ferien at poden lærer å svømme eller at kjæresten frir. I så fall kan det være greit å vite at det er enkelt å forevige øyeblikket med film. Med et enkelt tastetrykk kan du spille inn film i full HD (1080p) mens elektronisk VR (bildestabilisator) sørger for å minimere kamerabevegelser under opptak.

Så enkelt at alle kan bruke det

COOLPIX W100 er enkelt å bruke. Dedikerte knapper, et enkelt grensesnitt og en barnemeny gjør kameraet egnet for alle. Med funksjonen ”Enkel Automodus” optimaliserer kameraet selv alle innstillinger. Bildene kan redigeres direkte på TFT LCD-skjermen på 2,7 tommer med 230 000 punkter – selv i dårlig lys eller sollys.

Portrettfoto over og under vann

Kameraets smartportrettsystem aktiverer funksjoner som ”Ansiktsprioritert AF”. Noe som betyr at kameraet finner ansiktet i motivet for å fokusere på det. Funksjonen ”Komponere ansikt under vann” gjør at det automatisk tas bilder under vann når kameraet oppdager ansikter i sjøen eller bassenget.

Et kamera for alle

Vegar Berg i Nikon Norge sier at kameraet er ideelt for fotografering på farten, og at den barnevennlige menyen gjør det egnet for alle medlemmer i en familie.

– Dette er et kamera som utviklet for å tåle en støyt, være seg om det fotografering under vann, i kulde på land eller i et støvete miljø. Uansett hvor bildene tas eller filmen spilles inn, kan du enkelt dele bildene med omverdenen takket være SnapBridge.

Kameraet er tilgjengelig i september 2016 til en veiledende pris på 1.690,- nok.

Powered by Labrador CMS