Olympus SH-1

Pressemelding fra Olympus 31. mars 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Eleganse og eksklusiv toppteknologi løfter langzoomen

Olympus SH-1 nytolker den klassiske kameradesignen som har vekket begjær i generasjoner. Under elegansen rommes også all høyteknologi du kan ønske deg. SH-1 er verdens eneste kompaktkamera med femaksers bildestabilisator. Den innebygde 24x-zoomen kommer til sin full rett når du er på farten og på frihånd kan fange øyeblikket i knivskarpe bilder og Full HD-video. SH-1 har virkelig wowfaktor.

Olympus er ledende innen kompakt kamerateknologi og optikk. Med kamerasystemet PEN og OM-D har selskapet satt nye standarder som har fått mange utmerkelser. Teknologien overføres nå til Olympus´ kompaktkameraer med innebygd optikk.

Stylus SH-1 er utstyrt med 24x optisk vidvinkelzoom på magiske 25-600 mm*. I kombinasjon med en femaksers bildestabilisator, 16 megapikslers BSI CMOS-bildebrikke og den nyeste bildeprosessoren TruePic VII tilbyr kameraet en fleksibilitet og bildekvalitet som tidligere ikke har vært mulig i et kompaktkamera. SH1 finns i svart, sølv og hvitt, og er på markedet i midten av april i prisnivået XXXX kroner.

Skarp design

Design som drar blikkene til seg, eller den nyeste teknologien? Når det gjelder kompaktkameraer har du ofte måtte velge det ene eller det andre. Med SH-1 prioriterer Olympus begge deler. Klassiske linjer, kraftig metall og flott skinnfølelse forenes i en gjennomtenkt, attraktiv design.

Plasseringen av hjul og knapper gjør det enkelt og bekvemt å bruke. Smart teknologi gjør det lettere og fører til at bildeskapingen blir enda morsommere. Pent tilbehør i skinn gir kameraet litt ekstra stil og beskyttelse. For eksempel finnes et åpen skinnfutteral som beskytter og samtidig lar alle se kameraet ditt.

Skarp teknologi

Takket være den kraftige, lyssterke 24x zoomoptikken, den ekstremt kraftige bildeprosessoren og den unike bildestabilisatoren kan du ta bilder i alle situasjoner uten å bekymre deg for at  bevegelsesuskarphet eller svakt lys skal forstyrre bildene. Den femaksers bildestabilisatoren gjør kameraet unikt i sin klasse. Selv med maksimal zoom som tilsvarer utrolige 600 mm kan du håndholde kameraet!

I motsetning til andre systemer kan stabilisatoren i prinsippet kompensere for alle typer uønskede rystelser som gir uskarphet. Den arbeider i fem plan, og håndterer bevegelser i side- og dybderetning, men også tippende eller roterende bevegelser. Uansett om du filmer i Full HD med opptil 240 bps fra en motorsykkel i fart, tar makrobilder eller zoomer inn på fjerntliggende motiver, får du bilder uten irriterende bevegelsesuskarphet.

Smart bildekomposisjon og deling

Det er ikke bare bildestabiliseringen som er førsteklasses under det elegante skallet. For å gjøre bildekomposisjonen enklere har kameraet et smart, elektronisk vaterpass som hjelper deg med å holde bildet sentrert og rett, slik at du kan konsentrere deg om fokusering og det å ta bildet i nøyaktig riktig øyeblikk. En lett berøring på skjermen og bildet er tatt.

SH-1 matcher alle moderne smarttelefoner og nettbrett, både i design og hvordan du lett parkobler kameraet med Wi-Fi-knappen. Med Olympus app OI.Share kan du deretter direkte importere og dele bilder og filmer. Dessuten kan du fjernstyre kamerafunksjoner som å zoome inn og ut, velge fokuspunkt og ta bildet direkte fra skjermen på mobilen. Perfekt for selvportretter og når du vil ta bilder av lettskremte motiver.

TILBEHØR

>  CSCH-120 – luksuriøst skinnfutteral som beskytter og gir et enda bedre grep når du tar bilder og filmer.

>  CSS-S109LL II – stilfull skulderreim i ekte skinn for å kunne bære kameraet bekvemt over skulderen.

>  CSS-S110LS – elegant håndreim i ekte skinn som koordinerer med kameraets øvrige design og tilbehør.

Hurtigfakta:

>  PEN-inspirert design i aluminium, metallfinish og grep i syntetisk skinn

>  24x optisk vidvinkelteleobjektiv super-tele 25-600 mm*

>  Kraftig femaksers system for bildestabilisering

>  Avansert HD-videoinnspilling med funksjoner som høyhastighetsvideo opptil 240 bps, tidsintervallfotografering, foto og video

>  Wi-Fi for parkobling og fjernstyring via smarttelefon

>  3-tommers LCD berøringssskjerm

>  Eksklusivt tilbehør i skinn

>  16 megapikslers BSI CMOS bildebrikke med høy oppløsning og utmerkede egenskaper selv i svakt lys

>  TruePic VII bildeprosessor med FAST AF autofokussystem

>  iHS: ISO 6400

>  Kraftige verktøy: 7 kunstfiltre, intervallfotografering, Photo Story (fotoalbum) og Smart Panorama

>  Elektronisk vaterpass

>  Manuell modus for individuell innstilling av blenderåpning og lukkertid

>  Live Guide med forhåndsvisning i sanntid og hjelpefunksjoner for justering av metning, nyanse og klarhet i fargegjengivelsen, pluss dybdeskarphet

>  Kompakt lettvektskamera i sølv, svart og hvitt

>  Mål: 109 x 63 x 42 mm

>  Vekt: 271g

*Tilsvarende 35 mm