Olympus SP-100EE

Pressemelding fra Olympus 29. januar 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Langzoom med punktsikte gir deg fokus som et ørneøye på motivet

Olympus SP-100EE (Eagle Eye) er det første kameraet som kombinerer 50x ultrazoom (24-1200 mm*) med et innebygd punktsikte. Nå kan du betydelig raskere og enklere fokusere og følge raske objekter langt unna. Perfekt når du for eksempel vil ta bilder av eller filme sportsbegivenheter, dyr og fly.

Olympus har i årtier tilhørt verdens ledende produsenter av kompaktkameraer med zoomobjektiver med ekstra lang brennvidde. Nye SP-100EE bygger videre på tradisjonen, og skaper dessuten helt nye forutsetninger for å lykkes med å ta gode bilder av objekter som beveger seg raskt og befinner seg langt fra kameraet. Designmessig er SP-100EE inspirert av selskapets OM-D-kameraer, og blir levert fra midten av mars i prisnivået 3 499 kroner.

Langzoom for rask og nøyaktig zooming

SP-100EE har en skarpskåren design, samtidig som ergonomien er i fokus og kameraet er bekvemt å holde i. Det flotte, elastomerkledde grepet gjør det lett å holde kameraet stødig, noe som er nødvendig når du skal fotografere med lange brennvidder.

Det innebygde, kompakte 1:2,9–6.5 24–1200 mm* 50x optiske ultrazoomobjektivet (100x ved Super Resolution Zoom) gir deg helt nye muligheter til å ta bilder av objekter som både ligger i makroområdet (nærgrensen er bare 1 cm), men fremfor alt motiver som befinner seg langt borte.

Innebygd punktsikte og avansert AF gir skarpe bilder

Ved lange brennvidder som 1200 mm eller tilsvarende 2400 mm i modusen Super Resolution (digital zoom) kan det være nesten umulig å finne objektet som du vil fokusere på. SP-100E har et innebygd punktsikte som slås opp og gjør det lett å finne objektet. Du kan begrense autofokusens arbeidsområde (focus limit) til bare å fokusere på objekter i nærområdet eller som befinner seg i bakgrunnen. Du kan deretter låse autofokusen på objektet som deretter automatisk følger selv raske objekter, og i den nye, forbedrede elektroniske søkeren har du full kontroll på bildet.

Olympus FAST AF autofokussystem gir deg rask assistanse og fungerer like godt på motiver som befinner seg nært kameraet som de som beveger seg raskt på avstand. Bildebrikke av typen 16 megapikslers BSI CMOS kombinert med den nyeste generasjonen TruePic VII bildeprosessor og iHS-teknologi gir en meget god bildekvalitet når du tar stillbilder og filmer i Full HD, selv under vanskelige lysforhold (maks ISO 6400). Bildeprosessoren optimerer beste mulige bildeopptak etter objektivets brennvidde og blender.

Bildestabilisering og kreative bildeløsninger

SP-100EE gir deg også mulighet til å håndholde kameraet i lyssvake situasjoner eller når du bruker det høye teleområdet. Kameraet er utstyrt med samme type bildestabilisering (lens shift image stabilization) som finnes i dyre objektiver til D-SLR-kameraer. Du styrer bekvemt og intuitivt alle viktige funksjoner med en finger på det smarte kontrollhjulet (operational control disc) uten å ta øyet fra søkeren.

Det finnes også et stort utvalg innebygde kunstfiltre som lar deg ta mer personlige og kreative bilder og filmer. Med FlashAir minnekort (tilbehør) kan du trådløst koble til kameraet for raskt å dele bilder direkte på nett eller til din smarttelefon og datamaskin.

Hurtigfakta Olympus SP-100EE

>  Nyutviklet 50x optisk (100x ved Super Resolution Zoom) Ultra Zoom 24–1200 mm*, 1:2,9–6,5

>  Punktsikte kompletterer den nye, forbedrede elektroniske søkeren, noe som gjør det enklere å finne det du vil fokusere på ved lange brennvidder

>  Film i Full HD (1080p, 60 bps)

>  Elektronisk søker (EVF) med 920 000 bildepunkter som gjør fotograferingen enklere

>  Fokusbegrensning (focus limit) med tre modi: av, nærområde, distanseområde

Andre funksjoner

>  Bildestabilisering som reduserer risikoen for bevegelsesuskarphet (lens-shift image stabilization)

>  Kraftig TruePic VII bildeprosessor som muliggjør raskere og kraftigere bildebearbeiding for å optimere bildekvaliteten fra bildebrikke og optikk.

>  16 megapikslers BSI CMOS bildebrikke som gir høyoppløste bilder og fungerer utmerket i lyssvake situasjoner.

>  3-tommers skjerm (460 000 piksler)

>  FAST AF autofokussystem

>   Kunstfiltre

>  7,1 bilder per sekund ved sekvensbildeopptak (VGA/HVGA)

>  iHS: maks ISO 6400

>  Supermakro med nærgrense 1 cm (låst blender f=4,3)

SP-100EE tilbehør

>  Kameraveske i polyester som passer kameraet perfekt og gjør det ekstra lett å bære med seg. Smart kamerareim som gir ekstra støtte når du fotograferer på farten.

* Tilsvarende 35 mm

Powered by Labrador CMS