Olympus STYLUS TG

Pressemelding fra Olympus 8. januar 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Olympus STYLUS TG nærmere, mer fargesterk, dypere og enda tøffere

Olympus er i dag et av de ledende selskapene innen optisk digital bildeteknologi, både i kameraer og avansert medisinteknikk. Enda en gang viser selskapet hva avansert optikk i et kompaktkamera betyr for bildene, fremfor alt i vanskelige lyssituasjoner, som under vann. STYLUS TG-2 er enda et mesterverk i kompaktkameraklassen TOUGH. Modellen finnes som svart eller rød, og levering starter i slutten av januar ved prisnivået 3 490 kroner.

STYLUS TG-830 og STYLUS TG-630 er to nye, litt enklere alternativer i Olympus TOUGH-klassen. TG-830 finnes i fargene svart, rød, blå og sølv. Modellen kommer i butikken i mars, prisklassen er 2 390 kroner.  TG-630 finnes i svart, rød, blå eller hvit. Det er klart for levering i februar, prisnivå er 1 995 kroner.

Trives i tøffe lyssituasjonerLiker du å ta bilder i alle mulige situasjoner. Uansett vær. I ekstreme situasjoner og til hverdags. STYLUS TG-2 er antakelig markedets mest allsidige og morsomme kompaktkamera. Det er vanntett, støt-, knus- og frostsikkert og leverer fargesterke, kontrastrike og skarpe bilder og video i Full HD. Fra undervannsbilder på 15 meters dyp og snøsprutende actionbilder off pist, til fasinerende nærbilder av naturens undre. 

Kameraet er utstyrt med et for klassen uvanlig lyssterkt zoomobjektiv. Største blender er hele 2,0, og zoomomfanget tilsvarer 25-100 mm. Kombinert med Olympus iHS-teknologi: TruePic VI bildeprosessor og 12 megapikslers, lysfølsom, bakgrunnsbelyst CMOS-bildebrikke, gir det helt nye muligheter. Eksempelvis kan du med funksjonen Super-resolution Zoom fordoble zoomomfanget (tilsvarende 8 ganger, dvs. 200 mm) uten merkbart redusert bildekvalitet.

Fra mikroskopiske detaljer til actionfylte bilderObjektivet på TG-2 lar deg ta ekstreme nærbilder, og du kan fange så godt som mikroskopiske detaljer. Nærgrensen er bare 1 cm i et zoomomfang som tilsvarer 30–200 mm! Det lar deg også bestemme nøyaktig hvilken dybdeskarphet du vil ha. Du kan manuelt prioritere blender og få riktig pene portrettbilder med liten dybdeskarphet, eller storslagne oversiktsbilder med skarphet både i for- og bakgrunn.

Ytelsen på objektivet, bildebrikken og prosessoren, den nøyaktige og raske autofokusen og andre bildeforbedrende funksjoner gjør TG-2 ekstremt allsidig. Uansett om du dykker i Stillehavet, kjører på ski i Alpene, leker med barna eller er på jobben. Med tilbehør blir kameraet enda mer praktisk. Fisheye-konverter gir deg vidvinkelbilder under vann. Telekonverter lar deg øke zoomomfanget 1,7 ganger. Og vil du ut på riktig dypt vann, finnes det et undervannshus som klarer 45 meters dybde (PT-053 i prisklassen 2 990 kroner).

STYLUS TG-830 med suveren slowmotionSTYLUS TG-830 er nesten like tøff som TG-2. Vanntett ned til 10 meter. Knussikkert opptil 100 kg. Støtsikkert opptil 2,1 m og naturligvis frostsikkert. Modellen har også en suveren bildekvalitet. På ett punkt slår den til og med TG-2, og det er på videofunksjonen. Kameraet kan filme i Full HD 1080p med 30 bilder/sekund eller i 1080i med 60 bilder/sekund. For riktig flotte scener i sakte film kan du filme i HD (720p) med 120 bilder/sekund eller 240 bilder/sekund i SD-kvalitet. Du kan til og med filme i Full HD og samtidig ta bilder med en oppløsning på 16 megapiksler.

Uansett om du tar bilder eller filmer holder både TG-2 og TG-830 rede på hvor bildene ble tatt, og i hvilken himmelretning du rettet kameraet. Med innebygd GPS, elektronisk kompass og over 700 000 severdigheter i 180 land lagret, kan du lagre og søke bilder og filmer der de er tatt.

Sikre kreativiteten dinBudsjettmodellen TG-630 avviker ikke Olympus TOUGHs tøffe krav: barn-, vann-, støt- og frostsikker. Akkurat som de øvrige TOUGH-kameraene i den nye generasjonen har kameraet iHS-teknologi for bedre bilder i alle lyssituasjoner, Full HD video med høy bildefrekvens og 11 kreative kunstfiltre. Dessuten er det også kompatibelt med FlashAir, som gjør det enkelt å overføre bilder og filmer trådløst til sosiale nettsteder eller skybaserte tjenester.

Powered by Labrador CMS