Olympus STYLUS TOUGH TG-4

Pressemelding fra Olympus 13. april 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Et allværskamera for alle situasjoner

Olympus er ledende innen kompakt kamerateknologi og optikk for profesjonelle og semiprofesjonelle fotografer og actionsportutøvere. Med TOUGH-serien har selskapet skapt actionkameraklassen, og nå er det tid for en ny klasseleder.

Nye Olympus STYLUS TOUGH TG-4 finnes i butikkene i mai, i prisområdet 3699,-. Kameraet finnes i svart og rødt. Med kameraet følger en seks måneders ekstra utvidelse av den toårige forbrukergarantien.

Fem store fordeler

De fem største fordelene med TG-4 er kameraets ekstremt lyssterke objektiv, variabelt makrosystem, utvalget av tilbehør, enkelheten med så mye funksjonalitet i et kompakt kamera (GPS, Wi-Fi, geotracking etc.) og naturligvis tøffheten.

TG-4 er vanntett ned til 15 meter**, klarer et fall opptil 2,1 meter** og 100 kilos trykk**, og er frostsikkert**. Et pålitelig kamera for deg som liker aktiviteter utendørs. Eventyreren og fotografen Annelie Pompe, som besteg Mount Everest og har nordisk rekord i fridykking, sier: "Fra det høyeste til det dypeste, fra det varmeste til det kaldeste har TOUGH-kameraet vært med uten noen gang å svikte meg".

Maksimal makro

Flotte nærbilder av naturens undere er ren fotokunst, og med TG-4 får du nå Variabel Makro med fire ulike moduser som dekker området fra 30 cm ned til 1 cm.

De fire modusene er Mikroskop, Mikroskopkontroll, Fokusbracketing og Dybdeskarphetsutvidelse (Fokus Stacking).

Nytt i mikroskopmodus er blits med langsom synkronisering som øker kontrasten og minsker risikoen for overeksponering når du er meget tett på motivet. Det forbedrer bildekvaliteten radikalt ved høy forstørrelsesgrad (TG-4 kan forstørre opptil 6,9 ganger eller opptil 13,9 ganger med Super Resolution Zoom).

Fokusbracketing tar flere bilder med fokus på ulike deler av motivet, slik at du kan velge hvor du vil ha skarpheten. Dybdeskarphetsutvidelsen kombinerer flere opptak med ulike fokuspunkter i samme bilde direkte i kameraet – noe som er unikt for TG-4.

Minimalt med bildestøy

Vil du redigere bildene dine på datamaskinen så vil du like TG-4. Kameraet leverer nemlig råfiler (RAW). Du vil garantert også like bildekvaliteten med realistiske, intensive farger og lite bildestøy, selv i lyssvake situasjoner som når du dykker.

Takket være kameraets lyssterke objektiv 1:2,0 25–100 mm* kan du bruke en lav ISO-verdi og kort lukkertid selv under vanskelige lysforhold. I kombinasjon med Live Composite tar du flotte nattbilder der lys som beveger seg lager heftige mønstre ved at kameraet tar flere bilder og legger dem sammen.

Undervanns-HDR og AF Area er to andre funksjoner som kommer til å imponere deg. Undervanns-HDR gir deg mer dramatiske bilder ved å gi bedre tegning i ordentlig lyse og mørke partier. Med AF Area kan du styre hvor fokuspunktet skal være i bildet, og raskt flytte det frem og tilbake.

Ta bilder, legg til tagger og del de on-the-go

Dykkere og vintersportsutøver har ofte hansker på, så med TG-4 kan du styre alle viktige funksjoner med det store hjulet på baksiden av kameraet. Dessuten kan du skreddersy to modi (C1 og C2) på hjulet, noe som garanterer enkel adgang til favorittinnstillingene dine. Uansett hvor du er og hva du har på deg. Undervannsmodusen er markert med en fisk.

Innebygd Wi-Fi og OI.Share-app for smarttelefon gjør det like enkelt å dele bilder og HD-video. Du kobler opp trådløst, og med appen kan du til og med styre kameraet. Perfekt når du vil ta selfies eller gruppebilder og det ikke finnes noen i nærheten som kan hjelpe deg. Fjernstyring forenkler også intervallfotografering og raske bildesekvenser av sky dyr som ikke lar deg være nært kameraet.

OI.Track tagger automatisk bildene dine med posisjon, bevegelsesretning og dybde via kameraets innebygde GPS, e.Compass og manometer. Naturligvis kan du når som helst stenge av funksjonen og skjule informasjonen.

Utvid dine muligheter

TG-4 har et utvalg tilbehør for deg som vil ta fotograferingen og filmingen til neste nivå. Alt for å gi deg maksimale muligheter for å dokumentere dine eventyr, uansett om du klatrer, flyr hangglider, står på ski eller dykker. Fremfor alt for undervannsbruk også under 15 meter er TG-4 et ekstra interessant og prisgunstig alternativ til betydelig dyrere og større undervannssystemer.

Eksempel på tilbehør er sportsholder som du enkelt fester på en brystsele eller ryggsekk, handreim med flytefunksjon, LED undervannslys, undervannshus som tåler trykk ned til 45 meter og konvertere som tele (TCON-T01), fisheye (FCON-T01), makro (PTMC-01) og vidvinkel (PTWC-01) som monteres direkte på kameraet eller via adapter på undervannshuset. Ønsker du å dykke kan du bruke ditt TG-4 med undervannshus (PT-056), blits (UFL-3) og kort blitsarm (PTSA-03).

Olympus er prisvinnende i kategorien allværskameraer og TG-4 har alle de sofistikerte funksjoner som du forventer deg av en ny klasseleder. Og selv om TG-4 er et kamera laget for det ekstreme har det fått utvidet garanti. For som Annelie Pompe sier, litt ekstra sikkerhet er alltid godt å ha.

Tilbehør

>LG-1 Macro Light Guide for lyssetting av makromotiver som gir jevn belysning og minimerer risikoen for skygger fra kameraet.

>FCON-T01 Fisheye konverterlinse for originale vidvinkelbilder i tøffe situasjoner på land og under vann

>TCON-T01 Telekonverter for ekstreme nærbilder under vann og på andre plasser

>PT-056 Undervannshus for bilder og video på dybder ned til 45 meter

>CSCH-121 Neoprenfutteral som gir kameraet ekstra beskyttelse mot riper og høye fall

>CSCH-123 Sportsholder for sele og ryggsekk som gjør det bekvemt å bære kameraet og raskt ha tilgang til det

>CSCH-122 Silikonfutteral som beskytter mot riper

>CSCH-107 Hard veske med karabinkrok for å sikre kameraet i ulike situasjoner og til ulikt utstyr

>CHS-09 Håndreim med flytefunksjon i rødt som øker kameraets synlighet i vann

Utvidet garanti

Eiere av kameraer fra Olympus får seks måneder utvidelse av forbrukergarantien ved registrering av kameraet på MyOlympus.

Produktspesifikasjoner kan endres uten ytterligere informasjon. For aktuell og komplett spesifikasjon, se www.olympus.no

* Tilsvarende 35 mm

** Vanntett i henhold til IEC-standardpublikasjon 529 IPX8. Støtsikkert tilsvarende MIL-standard (Olympus' testmetode). Frost- og knussikkert i henhold til Olympus´ testmetoder.

Powered by Labrador CMS