Olympus STYLUS Tough TG-860

Pressemelding fra Olympus 5. februar 2015:

Publisert Sist oppdatert

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Ultravidvinkel for tøffere action!

Olympus STYLUS Tough TG-860 er utstyrt med klassens største vidvinkelzoom (21-105 mm*), suveren enhånds-kontroll, 5-aksers hybrid bildestabilisering, Wi-Fi-fjernkontroll via mobilen, tiltbar LCD-skjerm.Alt du behøver for heftigere bilder, selfies og videoer når du kitesurfer gjennom bølgeskummet eller sykler gjennom marka.

E-M5 Mark II har verdens beste system for optisk bildestabilisering, og gjør det mulig å ta bedre bilder når belysningen er dårlig

Olympus er ledende innen kompakt kamerateknologi og optikk for profesjonelle og semiprofesjonelle fotografer og actionsportutøvere. Med STYLUS Tough har selskapet skapt en helt ny actionkameraklasse og satt nye tekniske standarder som har fått mengder av utmerkelser.

Nye Olympus STYLUS Tough TG-860 finnes i butikkene i begynnelsen av mars, i prisområdet 2899,-. Du kan velge mellom tre ulike farger: hvit, oransje og svart. Registrerer du deg på MyOlympus får du seks måneders utvidelse av den toårige forbrukergarantien. Til kameraet finnes det som ekstrautstyr en smart kameraholder som du kan feste på ryggsekken eller brystselen slik at hendene er fri.

Gå ikke glipp av deler av motivet i farten

TG-860 er vanntett ned til 15 meter**, klarer et fall opptil 2,1 meter** og 100 kilos trykk**, og er frostsikkert**. Skjøtene er tette, naglene sitter som støpt og bildekvaliteten er på topp.

Takket være klassens bredeste 5x vidvinkelszoom (21-105 mm*) får du med mer av motivet når du tar nærbilder. Endelig får alle i gruppeselfien plass, og videoen blir ekstra fartsfylt når du ser mer av bakgrunnen.

Skarp helt ut i kantene

Det beste av alt, bildet er skarpt helt ut i kantene. Kombinert med en 16 megapikslers bakgrunnsbelyst CMOS-bildebrikke og den kraftige TruePic VII-prosessoren sikres bildekvaliteten, selv i raske scener og lite lys.

Dessuten kan kameraet automatisk kompensere for de forvrengningene av motivet som oppstår ved supervidvinkel. Unaturlig store hoder og annet som havner nært objektivet får riktige proporsjoner.

Penere film når det går unna

Vidvinkelobjektivet er ikke bare for stillbilder, men gir deg også en mer filmatisk bredformatsvideo. Med Sportcam Mode får du automatisk 16:9-format og du kan velge mellom superjevn Full HD 1080p med 60 bilder/sekund, høyhastighetsvideo for riktig pen slowmotion og time-lapse-video***.

For heftig actionsport tar du bildeserier i Sport Burst Mode. Du kan stille bildeintervallet mellom 0,05 sekunder og et minutt. Kameraets innebygde 5-aksers hybride bildestabilisator gir deg suverene bilder og videoer, selv når du sykler med mountainbike i full fart utfor.

Suverene selfies takket være enhånds-kontroll

TG-860 har en tiltbar 3-tommers LCD som gjør det lettere å ta selfies og bruke kameraet i situasjoner hvor du ikke kan se baksiden. En ekstra utløser på framsiden gjør det enda lettere å holde kameraet og ta bilder med én hånd. Uansett om du bruker høyre eller venstre hånd, med eller uten hansker.

I selvportrettmodus (Self Portrait Mode) fokuserer kameraet automatisk på den som holder i kameraet, autofokusens lys dempes for å unngå forstyrrende blending, og har du aktivert selvutløseren vises nedtellingen. "Enhånds-utløseren" på framsiden av kameraet kan også tildeles andre funksjoner: starte innspilling av video, øke bakgrunnsbelysningen på LCD-en, aktivere den innebygde lampen eller menyen Super Makro, inklusive undervannsmodus som gir fantastiske nærbilder av naturens undere.

Fjernstyr kameraet med smarttelefonen din

Når du ikke kan holde i kameraet, kan du likevel ta bilder. Med gratisappen Olympus OI.Share for IOS og Android kan du fjernstyre kameraet med smarttelefonen. Du parkobler enkelt mobilen via kameraets Wi-Fi og kan deretter ta bilder, styre bildeintervaller, aktivere selvutløser osv. Hele tiden har du full kontroll på bildet på mobilen, og du kan naturligvis enkelt dele bilder via dine sosiale nettverk.

For skiløpere, surfere, syklister og alle andre fans av actionsport er et tohånds- eller til og med enhåndsgrep om kameraet mange ganger umulig. Som ekstrautstyr finnes en smidig kameraholder (Sport Holder) som du kan feste på en brystsele eller ryggsekk. Når du vil ta et bilde eller starte videoinnspilling er det bare å berøre den ekstra utløseren på framsiden av kameraet med den hånden som er ledig. Har du mer tid og vil holde i kameraet kan du raskt frigjøre det uten å risikere å miste kameraet selv om du plutselig tvinges til å slippe det.

Tilbehør

>Sport Holder (CSCH-123) – bær kameraet ditt sikkert og bruk det uten å måtte holde i det. Kameraholder som du fester på sele eller ryggsekk. Komplett med spiralreim, karabinkroker og hurtigutløsningsfeste for maksimal fleksibilitet.

>Undervannshus (PT-057) – klarer dybde ned til 45 meter. Den ekstra utløseren på framsiden av kameraet kan styres med hansker på, og aktivere ulike kamerafunksjoner som vidvinkel og makromodus.

>Silikonfutteral (CSCH-124) – gjør kameraet enda mer gripevennlig og motstandsdyktig under tøffe forhold. LCD, utløser (vanlig og fremre) og stativfeste kan brukes med futteralet på.

>Soft Case (CSCH-121) – et mykt, elegant kamerafutteral med karabinkrok som beskytter kameraet. Lar kameraet raskt tørke når det har blitt vått. Finnes i svart, blått og rødt.

>Flytende håndreim (CHS-09) – chic rød kamerareim som er lett å se om du mister den i vannet.

Produktspesifikasjoner kan endres uten ytterligere informasjon. For aktuell og komplett spesifikasjon, se www.olympus.no

* Tilsvarende 35 mm

** Vanntett i henhold til IEC-standardpublikasjon 529 IPX8. Støtsikkert tilsvarende MIL-standard (Olympus' testmetode). Frost- og knussikkert i henhold til Olympus' testmetoder.

*** Videoinnspilling stopper automatisk når videofilen blir 4 GB eller 29 minutter.

Les også:

Stabilisatoren det tredje argumentet

Les også produktnytt:

Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 8 mm Fisheye 1:1.8 PRO

Olympus OM-D E-M5 Mark II

Olympus OM-D E-M1 programvareoppdatering

Powered by Labrador CMS