Olympus STYLUS XZ-10

Pressemelding fra Olympus 30. januar 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Olympus STYLUS XZ-10 ultrakompakt profesjonelt kompaktkamera

Olympus er i dag et av de ledende selskapene innen optisk digital bildeteknologi, både i kameraer og avansert medisinteknikk. Med STYLUS XZ-10 viser kameradivisjonen enda en gang frem optikk som slår det meste i klassen for High-end kompaktkameraer. XZ-10 finnes i fargene svart, brunt og hvitt. Kameraet leveres i slutten av mars i prisnivået 3499 kroner.

40 % mindre enn storebror XZ-2

Nye STYLUS XZ-10 er et godt valg for alle som alltid vil ha et virkelig godt kamera med seg, eller for proffer som behøver et ekstra kamera i lommen. Kameraet er hele 40 % mindre enn Olympus' toppmodell XZ-2. Til tross for det kompakte formatet er det utstyrt med et i-ZUIKO DIGITAL 5x zoomobjektiv (26–130 mm*) med høy optisk kvalitet og lystyrke 1:1,8–2,7.

Makrobilder på en centimeters avstand, storslagne panoramabilder eller bilder tatt i blandede lysforhold gjengis med en eksepsjonell skarphet og fargerikdom. En stor blender innebærer også flott bakgrunnsuskarphet når du vil løfte frem motivet, og skarpe bilder uansett lyssituasjon.

Skarphet når det gjelder Kombinasjonen av et lyssterkt objektiv, en 1/2,3-tommers bakgrunnsbelyst CMOS-bildebrikke, Olympus iHS bildebehandling og en kraftig bildeprosessor gir en bildekvalitet som er vanskelig å overgå. Bildeprosessoren TruePic VI som også benyttes i Olympus' lovpriste systemkamera OM-D, produserer meget levende og naturlige farger, lav støy og overlegen detaljgjengivelse. Selv ved ISO 6400 er overgangen mellom mørke og lyse partier riktig god.

Bildeprosessoren muliggjør også video i Full HD 1080p og høyhastighetsvideo med 120 bilder per sekund i HD. Den lar deg også ta en serie bilder med kameraets innebygde kunstfiltre, og direkte skape flotte bildecollager uten behov for etterarbeid på datamaskinen.

Rask innstilling med multifunksjonsring og berøringsskjerm

I motsetning til de fleste kompaktkameraer nærmer XZ-10 seg et profesjonelt systemkamera når det gjelder raske innstillingsmuligheter. Med multifunksjonsringen på objektivet justerer du alle nøkkelfunksjoner manuelt, uten at du behøver å ta øynene fra motivet. Blender, tid og eksponeringsprogram er eksempler på innstillinger du kan styre. For rask tilgang kan Fn-knappen på baksiden av kameraet tildeles funksjoner som ISO eller lysmålingsmetode.

XZ-10 er utstyrt med en 3-tommers berøringsskjerm med flere praktiske funksjoner. Vil du ha hjelp av elektronikken kan du markere motivet på skjermen med en lett banking. Kameraet fokuserer lynraskt, selv om motivet beveger seg, og tar bildet. Avansert i-Auto og Live Guide hjelper deg med riktig innstilling i ulike situasjoner.

Del bilder på en enkel måte uten eksternt nettverk eller kabler

Med et FlashAirTM SD-minnekort (tilbehør) lages et Wi-Fi-hotspot rundt kameraet som du enkelt kan koble din PC, Mac, iPad eller smarttelefon til. I Apple App Store eller på Android Market kan du gratis hente appen Olympus Image Share for iPhone (iOS-enheter) og Android smarttelefoner. Appen gjør det deretter lett og bekvemt å hente bilder og filmer som du kan redigere, lagre og laste opp til sosiale medier.

XZ-2 i flere farger

Selv toppmodellen i Olympus STYLUS XZ-familien kommer med nyheter. I februar 2013 kommer det verdsatte kameraet i hvitt, som komplement til den opprinnelige svarte fargen. XZ-2 har fått mange lovord for bildekvalitet og håndterbarhet. Funksjoner som verdsettes er den programmerbar multifunksjonsringen og den tiltbare skjermen som gjør det enklere å ta makrofoto og bilder med kameraet over hodet.

XZ-2 er utstyrt med tilbehørsport for ekstern blits eller elektronisk søker. Det finnes også objektivbeskyttelse som automatisk åpnes når du starter kameraet, og undervannshus som klarer ned til 45 meter.

Olympus STYLUS XZ-10

Bildekvalitet

·  1:1,8–2,7 lyssterk 5x vidvinkelzoom i.ZUIKO DIGITAL (26-130 mm*) for suveren oppløsning

·  iHS-teknologi for bedre bildegjengivelse – levende farger og lite støy – uansett lyssituasjon

·  12 megapikslers bakgrunnsbelyst 1/2,3-tommers CMOS-bildebrikke for høyoppløste, høykvalitets bilder og film

·  Kraftig TruePic VI bildeprosessor for raskere kamerafunksjoner og utmerket bildekvalitet

·  Low Light Mode for skarpere bilder med ivaretatt stemning i svakt lys

·  1080p Full HD Video med stereolyd – maksimal filmkvalitet i dagens kompaktkameraer

·  Multi-Motion IS effektiv bildestabilisering selv når du går og filmer

·  HDR Backlight med større dynamisk omfang som gir bedre bilder i for eksempel motlys

·  Håndholdt Starlight Mode med blits for pent lyssatte og skarpe nattbilder uten stativ

·  10x Super-resolution Zoom som digitalt øker det optiske omfanget uten direkte synlig reduksjon av bildekvaliteten.

Brukervennlig

·  3-tommers LCD berøringsskjerm (920 000 punkter) med rask respons

·  Touch AF for automatisk fokusering av det som markeres på skjermen

·  Manuelle kamerakontroller for deg som raskt og enkelt vil stille inn kameraet selv

·  Hybrid multifunksjonsring for rask, intuitiv kontroll av programmerbare nøkkelfunksjoner

·  Live Guide og i-Auto for enkel, bekvem fotografering selv for nybegynnere

Kreativt og fleksibelt

·  11 kunstfiltre og variasjoner av disse for å tilføre kreative effekter til bilder og film: Kryssprosessering, Diorama, Dramatisk, Sepia, Grovkornet film, Key Line, Myk tone, Bleke farger, Hullkamera, Pop Art og Myk fokus

·  Photo Story som automatisk lagrer, skaper og deler flotte collager av en serie bilder.

Lagring og deling

·  Kompatibel med SDHC™ og SDXC™ minnekort, støtte for UHS-I

·  Kompatibel med FlashAirTM som med innebygd Wi-Fi kobler kameraet direkte til en ekstern enhet (PC, iPad, smarttelefon) for passordbeskyttet overføring av bilder og filmer

·  App for iOS og Android for enkel, rask redigering, håndtering og deling av bilder til sosiale medier via smarttelefon, nettbrett og datamaskin

·  Kompatibel med Eye-Fi™-kort for trådløs opplasting av bilder og filmer til PC eller webside

Øvrig

·  Høy ISO opptil 6400 for gode bilder i svakt lys

·  Flere sideforhold – velg det mest passende bildeformatet (6:9, 3:2, 4:3 og 1:1)

* Tilsvarende 35 mm-format.

SD™ er et varemerke tilhørende SD Card Association.

Eye-Fi™ er et varemerke som tilhører Eye-Fi, Inc.

FlashAir™ er et varemerke som tilhører Toshiba Corporation.

Powered by Labrador CMS