Olympus STYLUS XZ-2

Pressemeldng fra Olympus 17. september 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Olympus STYLUS XZ-2 tar kompaktkameraet til en ny dimensjon: maksimal bildekvalitet og brukervennlighet

Olympus er i dag et av de ledende selskapene innen optisk digital bildeteknologi, både i kameraer og avansert medisinsk teknologi. Med Stylus XZ-2 viser kameradivisjonen frem enda et mesterverk i klassen high-end kompaktkameraer. Modellen fås i svart og blir levert i oktober med en prisantydning på 4995 kroner.

Optikk i en klasse for seg Nye XZ-2 har en praktisk lommestørrelse og det er vanskelig å forstå hvordan det lille kameraet kan produsere bildekvalitet i toppklasse. Kameraet er utstyrt med et i.ZUIKO DIGITAL 4x zoomobjektiv med høy optisk kvalitet og lysstyrke på f:1,8 til 2,5 (28–112 mm*). Objektivet gir fin bakgrunnsuskarphet og skarpe eksponeringer selv ved lite lys. Alt fra makrobilder på en centimeters avstand til storslåtte panoramabilder med eksepsjonell skarphet.

Kameraet har en 1/1, 7 tommer bakgrunnsbelyst BSI CMOS-sensor og en kraftig TruePic bildeprosessor som også brukes i selskapets prisbelønte OM-D systemkamera. Resultatet er veldig levende, naturlige farger, lavt støynivå og suverene detaljer. Til og med ved ISO 12800 er graderingen i mørke og lyse områder veldig bra.

Hendig lommestørrelse og innstillingsmuligheter som et digitalt speilreflekskameraFotografens muligheter til å kontrollere kameraet raskt, enkelt og bekvemt er også i en klasse for seg selv. Kameraets hybridkontroll, et ratt som kan programmeres etter eget ønske, gir mye raskere tilgang til ulike innstillinger. Du kan bestemme akkurat hvordan du vil at bildet skal bli uten å ta øynene bort fra motivet. Med en liten spak ved rattet skifter du mellom analoge (zoom) og digitale funksjoner (blenderåpning, lukkerhastighet, programautomatikk, eksponeringskompensasjon og blits).

Den erfarne fotografen har de samme kontrollmulighetene som met et profesjonelt D-SLR. En knapp på baksiden fungerer også som en snarvei til dine favorittfunksjoner. På den høyoppløste (920 000 piksler) vippbare 3 tommer berøringsskjermen kan du med en lett banking styre den lynraske autofokusen.

Trådløs opplasting av bilder og videoer XZ-2 filmer naturligvis i full HD og elleve innebygde kunstfiltre kan brukes til både film og stillbilder. Opplasting av bilder og filmer gjør du direkte til din PC, Mac, iPad og smarttelefon via kameraets FlashAirTM SDTM minnekort (ekstra tilbehør). FlashAirTM skaper et lokalt wi-fi, som gir deg tilgang til alle filene i kameraet uten eksternt wi-fi. Med Olympus App til iOS og Android kan du deretter enkelt håndtere bildene dine og enkelt laste dem opp til sosiale medier. Koblingen er naturligvis passordbeskyttet, og "nettverket" kan slås av for å bli usynlig for andre når du fotograferer.

 XZ-2 har også matchende tilbehør som ekstern blits, elektronisk søker, etui og i midten av november kommer et dykkerhus som tåler et trykk helt ned til 45 meter. Det har også et matchende linsedeksel som automatisk åpnes når du slår på kameraet.

Olympus STYLUS XZ-2

Bildekvalitet

 1:1,8-2,5 lyssterk 4x vidvinkelzoom i.ZUIKO DIGITAL (28-112 mm*) for suveren oppløsning    

iHS-teknologi for bedre bildebehandling – levende farger og lav bildestøy – uansett lysforhold    

12,3 megapiksler bakbelyst 1/1,7 tommer BSI CMOS bildesensor for høy oppløsning og høy kvalitetsbilder og filmer    

Kraftig TruePic VI bildeprosessor for raskere kamerafunksjoner pluss utmerket bildekvalitet    

Low Light-innstilling for skarpere bilder med opprettholdt stemning i svakt lys    

1080p Full HD Video med lyd – maksimal filmkvalitet i dagens kompaktkameraer    

Multi-Motion IS effektiv bildestabilisering selv når du går og filmer    

HDR Backlight med høyere dynamisk omfang for bedre bilder i f.eks. motlys

Brukervennlig

3 tommer hypercrystal vippbar touch-LCD-skjerm (920 000 punkter) med rask respons    

Touch AF for autofokus av det som er markert på skjermen    

Manuelle kamerakontroller for deg som raskt og enkelt vil innstille kameraet selv    

Hybrid kontrollratt for rask og intuitiv kontroll av programmerbare nøkkelfunksjoner    

Live Guide og i-Auto for enkel og komfortabel fotografering også for nybegynnere

Kreativt og fleksibelt

11 kunstfiltre og varianter av disse for å legge til kreative effekter til bilde og film: Cross Process, Diorama, Dramatisk, Sepia, Grovkornet film, Key Linje, Myk tone, Lyse farger, Hullkamera, Pop Art, og Soft Focus    

Artfilter Bracketing – bracketing-funksjon som genererer flere versjoner av samme bilde med forskjellige bildeprogrammer og kunstfiltereffekter    

Accessory Port – tilbehørsport for elektronisk søker, ekstern blits og stereomikrofon

Lagring og deling

Kompatibel med SDHC og SDXC minnekort med støtte for UHS-I    

Kompatibel med Eye-Fi™-kortet for trådløs opplasting av bilder og videoer til en PC eller nettside    

Kompatibel med FlashAirTM som med innebygd wi-fi kobler kameraet direkte til en ekstern enhet (PC, iPad, smarttelefon) til passordbeskyttet overføring av bilder og filmer     App for iOS og Android for enkel og rask redigering, håndtering og deling av bilder på sosiale medier via smarttelefon og/eller PC

Øvrig

Høy ISO opptil 12800 for flotte bilder i svakt lys    

Multi-Aspect ratio – velg det mest egnede sideforholdet (16:9, 3:2, 4:3 og 1:1)    

Utskiftbart grep i ulike farger for et mer personlig kamera (rødt, blå og lilla)

* Tilsvarende 35 mm-format. SD™ er et varemerke tilhørende SD Card Association. Eye-Fi™ er et varemerke som tilhører Eye-Fi, Inc. FlashAir™ er et varemerke som tilhører Toshiba Corporation.

Powered by Labrador CMS