Lensbaby Edge 80 Optic

Pressemelding fra Focus Nordic 23. februar 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Lensbaby lanserer ny spennende optikk - Edge 80 Optic

Lensbaby lanserer 80mm Edge 80 Optic, det nyeste tilskuddet til Optic Swap Systemet. Den nye optikken er kompatibel med følgende Lensbaby objektiver: Composer Pro, Composer, Muse og Scout, samt Control Freak, som kan vinkles (tiltes) for å skape partier med skarpt fokus i et ellers uskarpt bilde. Edge 80 Optic bruker en intern justerbar blender, som man også finner på Lensbaby Sweet 35 Optic.

"Edge 80 optikken gir en meget bra bildekvalitet, samtidig som tilt-funksjonen gir mulighet til å skape enestående effekter", sier Odd Bergstø hos Focus Nordic, Lensbabys nordiske importør.

I nøytral stilling gir Edge 80 et helt flatt fokusområde med full skarphet fra kant til kant. Ved å tilte objektivet kan man skape vertikale, horisontale og diagonale fokuserte segmenter i bildet. Motiv i både for- og bakgrunn kan være i fokus. Dybdeskarpheten styres med en tolvbladet blender. Eksempelvis gir F/2.8 en ”tynn skive” i fokus med mye uskarphet rundt. Blender F/22 gir et ”bredt felt” i fokus, og en mindre grad av uskarphet.

Man kan raskt og enkelt endre blenderåpning ved å vri ringen foran på objektivet. Edge 80 er et utrolig allsidig portrettobjektiv som også kan brukes i andre situasjoner som egner seg for selektivt fokus – alt fra produktfotografering til å gi landskap et miniatyrutseende.

Websiden: Edge 80 Optic Simulator (http://lensbaby.com/optics-edge80-simulator.php) viser tydelig hvordan tilt, blender og fokus påvirker sluttresultatet.

Pris og tilgjengelighet

Lensbaby Edge 80 Optic blir tilgjengelig i handelen i løpet av mars måned og vil koste ca. kr 2.695,- inklusive mva.

Tekniske data

Brennvidde: 80 mm    

Tolvbladet blender som justeres via en tradisjonell blendering    

Blender fra F/2,8 til F/22    

Kompatibel med Lensbaby Composer Pro, Composer, Muse, Scout og Control Freak    

Nærgrense: ca. 43cm    

Maksimalt fokusområde: uendelig    

Fem multi-coatede glasselementer i fire grupper    

46 mm filtergjenger