Nikon 1 NIKKOR 18,5mm f/1.8

Pressemelding fra Nikon 13. september 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Lyssterk 1 NIKKOR 18,5mm f/1.8  

I dag lanserer Nikon sitt mest lyssterke 1 NIKKOR-objektiv – 1 NIKKOR 18.5 mm f/1.8. Nikon utvider med dette sitt utvalg av objektiver til Nikon 1 - det raskest voksende systemet i sin kategori i Europa1.  

Det nye objektivet er et spennende tilskudd til det populære Nikon 1 systemet. 1 NIKKOR 18.5 mm f/1.8 er et lyssterkt standardobjektiv i CX-format som gir eiere av Nikon 1 muligheten til å utvide sitt objektivutvalg. Med en stor blenderåpning kan du for eksempel ta portretter med en behagelig bakgrunn. Du kan også enklere ta bedre bilder i svak belysning.

Raskest voksende i Europa

– Nikon 1 er det raskest voksende kompakte systemkamera i Europa. De kompakte NIKKOR-objektivene har uten tvil bidratt til at kameraene har blitt så populære. Objektivet som lanseres i dag er systemets raskeste objektiv, og gir samtidig brukeren muligheten til å ta fine bilder i svakt lys og portretter med vakker bokeh, sier Jon Aasen som er Produktspesialist for Nikon i Norge.  

Utviklet for fotoentusiaster på farten

Den voksende porteføljen med objektiver til kameraet utvikles for aktive fotoentusiaster. Kombinasjonen hendig størrelse, lav vekt og høy hastighet, utgjør den store fordelen med Nikon 1-systemet.  1 NIKKOR 18.5 mm f/1.8 er det raskeste objektivet i serien. Det gir førsteklasses bildekvalitet i svakt lys, selv med lav følsomhet (ISO). Brennvidden gir en bildevinkel som tilsvarer ca. 50 mm i 35 mm-formatet, og er ideelt for portretter og generell fotografering . Blenderen gir en god balanse mellom skarphet og bokeh.  

Optikk av høyeste kvalitet

I dette 1 NIKKOR-objektivet er det brukt optikk av høy kvalitet for å sikre skarphet selv på største blenderåpning. Et asfærisk linseelement sikrer høy oppløsning og kontrast. Blenderen gjør det enkelt å gå fra skarpe til myke bakgrunner, uansett om du fotograferer eller gjør videoopptak. Dette lille objektivet balanserer perfekt med de små og lette Nikon 1-kameraene. Tilbehør Den nye 1 NIKKOR-objektivet er enkelt å ta med seg, gunstig og tilgjengelig i sølv, sort eller hvitt. Som tilbehør finnes det nye objektivvesken CL-N101 og solblender HB-N104 med bajonettfatning.  

Objektivet leveres med fremre og bakre objektivdeksel, og er tilgjengelig i butikk fra  1 november med en veiledende pris på 1 590,-.    

1 Markedsledende i EU11-landene i følge GFKs  sammenstilte tall for 2012 frem til i dag.  

Powered by Labrador CMS