Nikon AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED

Pressemelding fra Nikon 12. september 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

I AM IMMERSIVE

Nikon lanserer AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED med kraftig vidvinkel

Nikon lanserer i dag et spennende og nytt objektiv for kreative fotografer: AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED. Objektivet i FX-format har fast brennvidde med kraftig vidvinkel og stor blenderåpning på f/1.8.

Objektivet egner seg meget godt til å fremheve perspektiver. Den store blenderåpningen gir liten dybdeskarphet og nydelig bokeh, og sørger for gode bilder selv i svak belysning. Avansert optisk konstruksjon gjør at bildene blir skarpe fra kant til kant med lite fortegning. Kompakt design gjør objektivet lett å ta med seg.

Jon Aasen, Product Specialist i Nikon Norge, sier at i samme år som selskapet feirer 20-årsjubileum for AF NIKKOR 20mm f/2.8D tar Nikon objektivet inn i det 21. århundret.

– Vi har forbedret praktisk talt alle viktige funksjoner. AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED har større blenderåpning, raskere autofokus og bedre optisk ytelse. Det har også Nikons velrenommerte nanokrystallbelegg og forbedret konstruksjon. Med sine imponerende spesifikasjoner gir objektivet gode muligheter for kreativ fotografering. Det er inspirerende å utforske de visuelle mulighetene man har med en slik vidvinkel. Objektiver som dette pirrer fotografen i oss, og vi er svært stolte av å invitere det nye NIKKOR 20mm f/1.8 inn i familien av NIKKOR-fastobjektiver, sier han.

Kreativt perspektiv 

Det nye NIKKOR 20mm f/1.8 gir enestående resultater. Det er kompakt, allsidig og passer godt til interiørbilder, gatereportasjer, landskapsfotografering og undervannsfotografering. Det er også et godt valg for filminnspilling. Fotografer som vil trekke tilskueren inn i bildet, eller som vil ha fleksibilitet til å ta bilder på trange steder, kan utnytte den kraftige vidvinkelen til det fulle. Med største blenderåpning på f/1.8 og en enestående evne til å fange lys får bildene en nydelig overgang mellom motiv og bakgrunn med pen bokeh. Fotografer kan ta bilder med raskere lukkertid, og dermed få skarpere bilder i svakt lys. I tillegg er det lyse søkerbildet nyttig i slike situasjoner. Autofokusen er jevn, stille og rask. Takket være Nikons autofokusmotor og fokusavstand ned til 0,2 m, er det mulig å komme tett på og la motivet fylle bildet.

Bilder med høy oppløsning

Det nye NIKKOR 20 mm f/1.8 er skapt for å oppfylle kravene til moderne bildebrikkers høye oppløsning,  og tar imponerende bilder og HD-videoer. Den moderne optiske designen omfatter 13 elementer i 11 grupper med to glasselementer med ekstra lav spredning (ED) og to asfæriske linseelementer (AS). Nikons ED-glass sørger for at bildene blir skarpe med gode kontraster også ved store blenderåpninger. AS-elementene kontrollerer fortegninger svært godt, brennvidden tatt i betraktning.. Nanokrystallbelegget reduserer interne refleksjoner og strølys til det minimale.

Kompakt

Dette objektivet er lett, kompakt og raskt. Med andre ord ideelt for fotografer som vil ta nærbilder og dramatiske bilder i en rekke ulike miljøer. Med sin lave vekt på 355 gram er det lett å ta med seg og

behagelig å bruke uten stativ. AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED er optimalisert for bildebrikker i FX-format, men har en bildevinkel på 30 mm når det brukes med digitale speilreflekskameraer i DX-format.

AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED leveres med objektivposen CL-1015 og solblenderen HB-72. Salgsstart er 25. september med en veiledende pris på 7.190,-.

Powered by Labrador CMS