Nikon D750

Pressemelding fra Nikon 12. september 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

I dag lanserer Nikon det raske, allsidige og fleksible D750. Et kompakt, fleksibelt og ergonomisk kamerahus fullspekket med profesjonell bildeteknologi.

Nikon D750 er konstruert for å gi flere muligheter i et kompakt kamerahus. Det tar nydelige bilder i fullformat – under alle forhold. Den nyutviklede bildebrikken i FX-format gir førsteklasses bildekvalitet med bedre resultat enn noensinne ved høye ISO-innstillinger. Autofokusen er svært følsom, hastighet for serieopptak er opptil 6,5 b/s, og det er mulig å ta opp film i full HD (1080/60p). Kombinert med den nye solide vippbare skjermen gir dette full frihet til å utforske nye perspektiver. Innebygd Wi-Fi gjør det mulig å dele imponerende bilder i FX-format på et øyeblikk. Nikons Picture Control 2.0 gir en eksepsjonelt god bildekontroll, og fleksible optimaliseringsmuligheter direkte i kameraet.

Jon Aasen, Product Specialist i Nikon Norge, sier at digitale speilreflekskameraer i FX-format får en stadig sterkere markedsposisjon.

– Stadig flere ivrige fotografer setter pris på fordelene ved fullformat. Med D750 flytter Nikon grensene atter en gang for å gjøre formatet enda mer tilgjengelig. Vi er stolte over potensialet som ligger i D750, sier han.

Frihet til å våge

Den helt nye bildebrikken på 24,3 megapiksler har stort dynamisk område og gir detaljrike bilder i alle følsomhetsområder. Bildene blir nydelige, med fyldige fargetoner og høy skarphet. ISO-området på 100–12 800 kan utvides til 50–51 200, og Nikon sin mest avanserte bildebehandlingsmotor, EXPEED 4, optimaliserer bildekvaliteten for både stillbilder og video. Kameraet har det profesjonelle Multi-CAM 3500II 51-punkters AF-systemet med følsomhet ned til utrolige -3 EV. Det gjør det mulig å ta bilder av flyktige motiver selv i rask bevegelse. Disse funksjonene, kombinert med kameraets opptakshastighet på opptil 6,5 b/s både i FX- og DX-format, gjør det mulig å følge motivet og ta bilder i full oppløsning med høy presisjon. I tillegg sørger Nikon sin nye AF-søkefeltgruppe, nedarvet fra D4Sog D810, for rask fokusering og forbedret isolering fra bakgrunnen. Dette er effektivt når du fotograferer forholdsvis små motiver som er nær en distraherende bakgrunn eller en bakgrunn med høy kontrast.

Sett visjonen din fri

D750 har en solid skjerm som kan skråstilles, samt innebygd Wi-Fi, slik at fotografen får enestående fleksibilitet. Skjermen åpnes og kan tiltes opptil 90º opp og 75º ned. På denne måten blir det enkelt å fotografere og ta opp film fra ulike vinkler. Under opptak kan du justere fargebalansen og lysstyrken til ønsket verdi slik det passer din arbeidsflyt. Kameraet har en skjerm på 8,0 cm (3,2 tommer) med 1 229 000 punkter. Med den innebygde Wi-Fi-funksjonen kan du laste opp imponerende fullformatbilder via en kompatibel smarttelefon eller et kompatibelt nettbrett. Det er også mulig å fjernstyre kameraet via en smartenhet. Dette kan du enkelt gjøre ved å laste ned Wireless Mobile Utility-appen gratis til smartenheten.1

Bli filmskaper

Nikon D750 er utviklet for å skape imponerende filmopptak uansett hvor inspirasjonen kommer fra. Nikons D-film gir video i broadcast kvalitet, D750 tar opp filmer i full HD (1080p) med bildefrekvenser på 50p/60p med merkbart redusert støy, moaré og fargefeil. En egen filmmeny gjør filmopptak enklere ved at alle filminnstillingene ligger på ett sted. Den elektronisk styrte blenderåpningen gjør at blenderen kan styres under opptak.

Kameraet har HDMI-utgang, slik at du kan ta full HD-film både i kamera og på ekstern opptaker samtidig. Du kan velge lysfølsomheten du vil jobbe med fra ISO 100 helt opp til ISO 51 200. Maksimal ISO 200 og oppover kan angis for den automatiske ISO-funksjonen ved opptak med M-innstillingen. Nikon sin 3D-støyreduksjon gir mindre tilfeldig støy og flimmer under filming med høy lysfølsomhet. Høylysvisning viser nøyaktig hvor høylys er utbrent på kameraskjermen. En unik lydkontroll gir bedre lydopptak og bedre generell fleksibilitet: Med en stereomikrofon og lydutgang kan du finjustere lydnivåene isolert både før og under opptak. Du kan velge frekvensområdet (bredt/stemme) og redusere vindstøy når du tar opp med den innebygde mikrofonen.

Kompakt fullformatkamera

Den ergonomiske utformingen er helt ny, og det robuste kamerahuset er værforseglet. Sammen med den strømsparende designen gjør dette at D750 gir fotografen full frihet i fullformat. Det dype kameragrepet sørger for at alle håndstørrelser kan ha et fast grep om kameraet, og det gjør det mer behagelig og mindre slitsomt å holde kameraet over lengre tid. Lukkeren av kevlar/karbonkompositt er testet for opptil 150 000 sykluser. Det lette og oppladbare litiumionbatteriet EN-EL15 varer i opptil 1230 stillbilder eller opptil 55 minutter2 film på én opplading.

Kreativ fleksibilitet

Enten du tar stillbilder eller video, leverer Nikons nylanserte Picture Control-system verktøy som er nyttige både før og etter opptak. Det gir full kontroll over oppskarping, kontrast, lysstyrke, nyanse, klarhet og metning. For den ultimate friheten under etterbehandling beholder den nye Flat-innstillingen alle detaljene og fyldig toneinformasjon i både høylys og skygger. Med den nye Klarhet-innstillingen kan du justere midttonekontrasten nøyaktig. En annen kreativ funksjon er den innebygde funksjonen for tidsforkortet fotografering (timelaps). Denne gir mulighet til å skape tidsforkortete filmer med jevne eksponeringsoverganger ved hjelp av enkle menyinnstillinger.

Fullstendig digitalt bildebehandlingssystem

Når du tar bilder med D750, vet du at du kan stole på Nikon sitt komplette produktsortiment. Det brede utvalget av NIKKOR-objektiver kan få frem det virkelige potensialet til D750s bildebrikke på 24,3 megapiksler. Den høye oppløsningen og kvaliteten til NIKKOR-objektiver oppfyller kravene til fotografer i ethvert felt. D750 er også fullt kompatibelt med Nikon Creative Lighting System og fungerer med en rekke Nikon-blitser både for bruk på kameraet og separat.

Nikon D750 har salgsstart 23. september med en veiledende pris på 18.990,-.

Oppsummering av de viktigste funksjonene:

1. Wireless Mobile Utility-appen er kompatibel med smartenheter som kjører iOS™ og Android™, og den kan lastes ned gratis til smartenheten fra Google Play™ og Apple App Store™. Android, Google, Google Play, YouTube og andre merker er registrerte varemerker for Google Inc.

2. Basert på CIPA-standarder.

Powered by Labrador CMS