Olympus M.ZUIKO-objektiver

Pressemelding fra Olympus 17. september 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Olympus' nye M.ZUIKO-objektiver – fra værbeskyttet, førsteklasses makroobjektiv til lommehendig ”objektiv-locks-objektiv”

Olympus har i årtier tilhørt verdens absolutt fremste objektivprodusenter med systemkameraoptikk som topper flere internasjonale tester. Objektivfamilien til Micro Four Thirds-kameraer som PEN og OM-D vokser stadig. Systemstandarden er i dag størst i markedet, et viktig argument i valget av kompakte systemkameraer. 

Værbeskyttet makroobjektiv med fokuslimiter og så godt som helt refleksfritt

M.ZUIKO DIGITAL ED 60 mm 1:2.8 er perfekt til fotografering utendørs. Objektivet er værbeskyttet og tåler både en regnskur og virvlende støv. Det er spesielt tilpasset for Olympus OM-D E-M5, men passer like bra til alle PEN-kameraer. Brennvidden tilsvarer 120 mm for et 35 mm kamera og ved forstørrelsesgrad 1:1 er nærgrensen bare 19 cm, noe som gjør objektivet til et superbt makroobjektiv. Objektivet er veldig stille, og en praktisk fokuslimiter som lar deg begrense fokusområdet gjør fokuseringen lynrask. Den høye kontrasten og oppløsningen gir en detaljtegning fra kant til kant som er eksepsjonell. Refleksbehandlingen ZUIKO Extra-low Reflection Optical halverer reflekser sammenlignet med normal refleksbehandling. Objektivet er kompatibelt med mye annet Olympus-tilbehør, f.eks. ringblitsen RF-11 som er spesielt egnet for makrofotografering og TF-22 twin-blits (i kombinasjon med FR-2 adapterring).

M.ZUIKO DIGITAL ED 60 mm 1:2.8 er i salg fra oktober til en pris på 4 195 kroner.

Høytytende objektiv som fanger øyeblikksbildet med skarphet

M.ZUIKO DIGITAL ED 17 mm 1:1.8 passer for alle som vil ha et virkelig lyssterkt, raskt objektiv for øyeblikksbilder. Objektivet er i utvikling og kommer til å tilby en smart fokusmekanisme som er utviklet for snapshots som ikke tillater besværlig fokusering. Brennvidden tilsvarer 34 mm for et 35 mm kamera. Objektivet tegner rett og gir et skarpt bilde fra kant til kant. Også kontrasten og fargegjengivelsen er veldig jevn over hele bildeflaten. Det er enkelt å justere dybdeskarpheten for å få ønsket skarp eller uskarp bakgrunn. Med manuell fokus kan kameraet låses i en bestemt fokusmodus. Uansett blender ser du direkte på objektivet på hvilken avstand skarpheten havner og dybdeskarphetsområdet.

M.ZUIKO DIGITAL ED 17 mm 1:1.8 er fortsatt under utvikling og mer informasjon følger når tidspunktet for lanseringen er fastsatt.

Samlerobjektiv for tette bybilder og storslåtte utsikter

Special-edition M.ZUIKO DIGITAL ED 12 mm 1:2.0 er en svart versjon med motlysbeskyttelse og objektivdeksel i metall som gis ut i et begrenset opplag. En rask og allsidig vidvinkellinse med brennvidde som tilsvarer 24 mm for et 35 mm kamera. Objektivet fungerer utmerket i lyssvake situasjoner når du vil fange raske hendelser i tette miljøer samt der blits og stativ er umulig å bruke. Brukt på et Olympus PEN eller OM-D kan du dra nytte av kameraets innebygde effektive bildestabilisering og ta håndholdte bilder som tidligere var svært vanskelig å fange uten bevegelsesuskarphet. De er naturligvis også perfekte til storslåte utsikts- og naturbilder.

Special-edition M.ZUIKO DIGITAL ED 12 mm 1:2.0 er i salg fra oktober til en pris på 7 495 kroner.

Objektiv-locks-objektiv gjør ditt PEN ekstra enkel å ha med seg i lommen og alltid klart

Body Cap 1:8.0 15 mm er et unikt beskyttelsesdeksel til kameraet når du ikke har et objektiv på det. Et objektiv-locks-objektiv som effektivt beskytter kameraets sensor og innmat samtidig som du kan ta bilder! Brennvidden tilsvarer 30 mm for et 35 mm kamera. Det har en fast blenderåpning og fast fokus, fra 1 meter til uendelig. Perfekt når du vil ha kameraet klart og samtidig ikke vil at det skal være så synlig. Objektiv-locks-objektivet stikker bare 9 mm ut fra kameraet og det gjør PEN ekstra lett å ha med seg i lommen. Du kan til og med ta nærbilder – med en spake blir nærgrensen bare 30 cm.

Body Cap 1:8.0 15 mm er i salg fra oktober til en pris på 749 kroner.

Komplett spesifikasjon for objektivene finnes på www.olympus.no 

Powered by Labrador CMS