Olympus OM-D E-M1 Silver

Pressemelding fra Olympus 15. september 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Superportabelt for proffotografen

Olympus OM-D E-M1 Silver er både et nytt kamera og en systemoppgradering av E-M1. Perfekt for yrkesfotografer og semiprofesjonelle som vil maksimere bildekvaliteten og arbeidsprosessen i et superportabelt allværssystem. Oppgradert firmware innebærer blant annet direkteoppkobling til datamaskiner og korrigering av skjeve perspektiver direkte i kameraet. Dessuten utvides systemet med en ny profesjonell telezoom og telekonverter.

Olympus er ledende innen kompakt systemkamerateknologi og optikk for profesjonelle og semiprofesjonelle fotografer. Med OM-D har selskapet satt nye tekniske standarder som har fått mange utmerkelser.

Nye OM-D E-M1 SILVER finnes i butikkene i begynnelsen av oktober. Den nye 40–150 mm zoomlinsen og den nye 1,4x telekonverteren kommer i begynnelsen av november.

Systemoppgraderingen som er forhåndsinstallert i nye E-M1 SILVER finnes tilgjengelig som kostnadsfri nedlasting fra og med 16. september for alle eiere av E-M1.

Designet for yrkesfotografen

Det kompakte, værbeskyttede* kamerahuset og pro-optikken leverer den beste bildekvaliteten noensinne i et kamera fra Olympus. Takket være verdens første femaksers bildestabilisering, TruePic VII bildeprosessor og Live MOS-bildebrikke har originalen, den svarte E-M1, vunnet mange utmerkelser.

Med sølvutgaven får kameraet et enda mer ikonisk utseende. Den vakre, kantete formen som skiller OM-D fra markedets betydelig større og tyngre fullformat og APS-C D-SLR har raskt blitt en favoritt blant stadig flere

yrkesfotografer og semiprofesjonelle. E-M1 veier 38 % mindre enn gjennomsnittet for systemkameraer, kombinerer bildeteknologi og design som vekker oppmerksomhet og er utviklet for yrkesfotografenes krav til en effektiv arbeidsprosess.

Profesjonell arbeidsflyt

Firmwareoppgraderingen for E-M1 bygger videre på ønsker fra fotografer som i dag arbeider med kameraet. Tethered Shooting kan integreres i arbeidsflyten ved at kameraet kobles direkte til datamaskinen via USB i studioet. Kameraet speiler søkerbildet direkte på datamaskinen og kameraet kan styres fra datamaskinen via den kostnadsfrie programvaren Olympus Capture**. Når bildet tas føres bildefilene automatisk over til datamaskinen. 

En annen interessant nyhet i versjon 2.0 av firmwaren er Digital Shift, som lar deg justere perspektiv og rette opp styrtende linjer direkte i kameraet ved hjelp av to kontroller. Du ser på skjermen hvordan justeringen påvirker bildet og funksjonen fungerer uansett hvilket objektiv du benytter. Perfekt for arkitekturfotografer som nå slipper etterbehandling eller spesialobjektiver (tilt-shift-objektiver).

Minimal forsinkelse og smarte funksjoner

Den nye programvaren minimerer forsinkelser i søkeren, fra 29 ned til 16 millisekunder! Live Composite er ytterligere en nyttig funksjon som lar deg ta bilder av trafikk, stjerner, fyrverkeri osv. med bevegelseslys, også under forhold hvor det er for lyst til å benytte Live Bulb. På skjermen kan du se hvordan bildet vokser fram i sanntid.

Nye kameraeffekter som kunstfiltrene Partial Colour og Vintage er også lagt til. Partial Colour lar deg direkte i kameraet lage partier i farge, samtidig som resten er i svart/hvitt. Vintage gir en nostalgisk tone i bildet og har tre ulike justeringsmuligheter.

E-M1 inkluderer også en oppgradert versjon av Ol.Share som enkelt lar deg parkoble kameraet med en smarttelefon via kameraets Wi-Fi. I tillegg til trådløst å kunne se Live View-bilder på skjermen på mobilen, ta bilder, styre innstillingene P, A, S og M, kan du nå også aktivere selvutløser og intervallbildeopptak (time lapse).

Profesjonell zoomkvalitet

Akkurat som E-M1 er det nye zoomobjektivet M.ZUIKO DIGITAL ED 40–150 mm 1:2,8 PRO (80–300 mm***) støv-, sprut og frostsikkert*. Et objektiv som virkelig skiller seg ut i klassen. Mange yrkesfotografer har gått lei av alt for stor og tung optikk. Så Olympus har utviklet et betydelig mer kompakt og lett zoomobjektiv med fullt sammenlignbar karakteristikk og omfang.

Objektivet utmerker seg også ved å være verdens første med et fokussystem som styrer to høyverdige linseelementer med hjelp av to lineære motorer. Resultatet er en ekstremt stille og rask autofokus. Perfekt for fotografering av ville dyr og sport, men også til bryllop der du ikke vil forstyrre.

Nærgrense på 70 cm uansett brennvidde, dedikert Fn-knapp, manuelt fokusgrep og skyvbar motlysbeskyttelse. Med fast blender, stort zoomområde, meget høy optisk kvalitet og ultrarask, stille autofokus får du et allsidig objektiv.

Forleng brennvidden og beskytt objektivet

Behøver du enda mer tele kompletterer du med den nye 1,4x telekonverteren som forlenger telezoomens brennvidde opp til hele 420 mm***. Konverteren bygger ut bare 15 mm og har samme byggekvalitet og allværbeskyttelse som den øvrige Pro-optikken.

Olympus har også laget nøytrale beskyttelsesfiltre for både M.ZUIKO DIGITAL ED 40–150 mm 1:2,8 PRO og M.ZUIKO DIGITAL ED 12–40 mm 1:2,8 PRO. PRF-ZD72 PRO og PRF-ZD62 PRO er kompakte og har ZERO Coating som minimerer reflekser og dobbelkonturer.

Olympus har et stort utvalg av profesjonelt tilbehør, alt fra batterigrep, undervannshus og blitssystemer, til vesker og et av markedets største utvalg av objektiver.

HURTIGFAKTA OM-D E-M1:

>  Beste bildekvalitet noensinne i et kamera fra Olympus

>  Direktekobling til datamaskin via USB for profesjonell styring og arbeidsflyt i studio

>  Digital Shift i kameraet for justering av skjevt perspektiv og styrtende linjer

>  Live Composite som gir spektakulære lysbevegelseseffekter

>  14 kreative kunstfiltre – to nye filtre Vintage og Partial Colour med tre ulike justeringer

>  Micro Four Thirds premium kamera med ikonisk, kompakt og velbalansert design i sølv

>  Vekt 497 g inklusive batteri og minnekort

>  Robust kamerahus i metall for alt vær: støv-, sprut- og frostsikkert*

>  Ekstra stor elektronisk søker med 2,36 millioner bildepunkter og 1,48x forstørrelse som forenkler komposisjon og innstillinger

>  Verdens første femaksers bildestabilisering for uslåelig stabilitet ved lange brennvidder

>  Kompatibelt med over 65 objektiver

HURTIGFAKTA M.ZUIKO DIGITAL ED 40–150 mm 1:2,8 PRO:

>  Overlegne ytelser med 1:2,8 fast blender over hele zoomområdet for profesjonelt foto av ville dyr, sport og bryllup...

>  Kompakt, lett og støv-, sprut- og frostsikkert* objektiv som kan være med overalt

>  Nærgrense på bare 70 cm over hele zoomområdet

>  Ultrarask og så godt som lydløs fokusering

>  Manuell justering for maksimal fleksibilitet ved profesjonell fotografering

>  Vekt 760 g uten stativfeste, 880 g med stativfeste

HURTIGFAKTA M.ZUIKO DIGITAL 1,4x TELEKONVERTER:

>  15 mm slank design for utvidelse av zoomområdet

>  Robust, støv-, sprut- og frostsikker* konverter som takler tøffe forhold

>  Kompatibel med DIGITAL 40–150 mm 1:2,8 PRO og 300 mm 1:4,0 zoomobjektiv som snart er på markedet

>  Vekt: 105 g

EKSEMPEL PÅ TILBEHØR:

>  Kameraveske med plass for objektiv (CBG-10) og Grip Strap (GS-5)

>  Myk kameraveske (CS-42 SF)

>  Vaskbare skulderreimer (CSS-P118 og CSS-P113)

>  Vertikalt grep/batteriholder (HLD-7) for ekstra batteritid og stabilitet ved fotografering med håndholdt kamera

>  Undervannshus (PT-EP11) for dykking ned til 45 meter

>  Undervannsblits (UFL-3)

Produktspesifikasjoner kan endres uten ytterligere informasjon. For aktuell og komplett spesifikasjon, se www.olympus.no

* Allværsbeskyttelse (støv-, sprut- og frostsikker) ifølge

** Olympus Capture programvare

*** Tilsvarende 35 mm

Powered by Labrador CMS