Olympus PEN E-PL5 og E-PM2

Pressemelding fra Olympus 17. september 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Olympus PEN Lite og Mini med OM-D-teknologi tar ledelsen i klassen kompakte systemkamera

Olympus PEN E-PL5 og E-PM2 er kompatible med Olympus' digitale standard for kompakte systemkameraer Micro Four Thirds. Utvalget av tilbehør er størst i markedet med 26 Micro Four Thirds-objektiver, samt via adapter 27 Four Thirds-objektiver og over 500 andre objektiver! I tillegg finnes blitssystem, dykkerhus, vesker, etc. Begge modellene har en eksklusiv metall-finish og er tilgjengelig i markedet ved utgangen av oktober. E-PL5 med det stillegående film- og stillbildeobjektivet M.ZUIKO DIGITAL 14-42 mm 1:3.5-5.6 IIR havner i prisklassen 6490 kroner, mens E-PM2 med samme objektiv kommer til å koste rundt 5490 kroner.

OM-D viser veien til toppen av klassen Den nye PEN Lite og mini er 100 % PEN og designen har blitt videreutviklet. Inne i kameraene er teknologien hentet fra Olympus' EISA-vinner OM-D E-M5. Kameraet som har toppet flere kameratester rundt om i verden og som er kåret til årets beste kompakte systemkamera har vist at kamerakategorien på alvor kan konkurrere med tradisjonelle D-SLR profesjonelle kameraer.

Bildekvalitet som er vanskelig å slå

Den store, nye 16,1 megapiksler Live MOS bildesensoren og bildeprosessoren gir TruePic VI en uovertruffen hastighet. Alt fra kameraets responstid, den eksepsjonelt raske autofokusen til den suverene lysfølsomheten på opptil ISO 25600! Uansett situasjon og lysforhold får du en veldig høy bildekvalitet med fantastisk tegning av detaljer, selv i de mørke og lyse områdene. Den høyoppløste bildesensoren gjør at du kan zoome digitalt opptil fire ganger bildet når du filmer, og fortsatt ha et HD-1080 HD-videobilde.

Lettere å ta flotte bilder enn noensinne

Den ergonomiske utformingen av kontroller og knapper er forbedret. Ekstra knappar gjør det enklere å spille av og ta bort bilder. Olympus' populære Live Guide lar deg se hvordan ulike innstillinger og de tolv kunstfiltrene påvirker bildet direkte på skjermen – før du tar bilde. Når du filmer i full HD kan du blande ulike kunstfiltre med funksjonen Art Fade. Du har full kontroll og det er kjempeenkelt å være kreativ og ta flotte bilder.

Del bildene dine uten eksternt nettverk eller ledninger

Når du ønsker å dele bilder og videoer er det like enkelt. Et FlashAirTM SD-minnekort på 8 GB er inkludert, og med dette skapes en wi-fi hotspot rundt kameraet som din PC-, Mac, iPad eller smarttelefon kan koble til. Med en gratis app for iPhone (iOS-enheter) og Android-smarttelefoner kan du enkelt laste ned bilder og videoer, redigere, håndtere, lagre, dele og laste opp til sosiale medier.

Ta bilder uten ”objektiv”

Forskjellene mellom modellene er små. Begge har hurtigreagerende 3 tommer touch-skjermer. På E-PL5 kan den vippes ut, noe som gir en mer komfortabel fotografering når kameraet holdes lavt eller over hodet. Du kan til og med snu den rundt hvis du vil ta selvportretter. Ellers er det først og fremst funksjonsknappene som skiller modellene fra hverandre. Hurtigheten og bildeteknologien er den samme, til og med den praktiske selvutløseren som kan ta opptil ti eksponeringer på rad med justerbart tidsintervall. Perfekt når du vil være med på bildet sammen med vennene.

Et smart tilbehør til bare 799 kroner er et ”objektiv-locks-objektiv”. 15 mm tynt og med fast blender 8 beskytter det kameraet når du ikke har objektiv på det, samtidig som du kan fotografere med det.  Kameraet passer ekstra godt i lommen. Og liker du å fotografere under vann, kommer et undervannshus til E-PL5 i november som kan brukes helt ned til 45 meters dyp.

Kort om Olympus PEN Lite (E-PL5) og Mini (E-PM2):

Hovedegenskaper

Lette å bruke

Kreativitet

Design

Øvrig

* Tilsvarende 35 mm-format. SD™ er et varemerke tilhørende SD Card Association. Eye-Fi™ er et varemerke som tilhører Eye-Fi, Inc. FlashAir™ er et varemerke som tilhører Toshiba Corporation.

Komplett spesifikasjon finnes på www.olympus.no

Powered by Labrador CMS