Photokina-messen i Köln skal nå avholdes hvert år, men utsettes nå til mai 2020. Foto: Stian Sønsteng
Photokina-messen i Köln skal nå avholdes hvert år, men utsettes nå til mai 2020. Foto: Stian Sønsteng

UTSETTER NYE PHOTOKINA

Arrangøren Koelnmesse avlyser Photokina 2019, og messen arrangeres først i mai 2020. Endringen skjer etter at messen flytter tidspunkt og blir en årlig foreteelse.

Publisert

Det skriver arrangøren i en pressemelding. Photokina går fra å arrangeres annethvert år, til å bli en årlig messe. I overgangen betød det av fotobransjen fikk ett arrangement i september 2018, mens neste messe skulle gå av stabelen i mai 2019.

Flere selskaper kritiserte avgjørelsen med å avholde messen med bare sju måneders mellomrom i overgangsperioden, og fotoindustriens organisasjon PIV og Koelnmesse har nå besluttet å utsette Photokina.

– Avgjørelsen om å utsette oppstarten av en årlig messe med ett år er gjort for at alle deltakerne muligheten til å videreutvikle det nye konseptet for Photokina, og finne nye målgrupper blant utstillere og besøkende for å høyne statusen på messen som en global plattform for foto- og bildeindustrien, sier administrerende direktør i PIV, Rainer Führes, i meldingen.

Neste Photokina avholdes dermed i Köln fra 27. til 30. mai 2020.

– Vi forstår at selv de største teknologiselskapene ikke kan forsikre at de klarer å vise en slik innovativ styrke i sine utstillinger som vi så på Photokina 2018, med en ekstremt kort tidsfrist på bare sju måneder, sier administrerende direktør i Koelmesse, Gerald Böse.

Powered by Labrador CMS