FULLFORMAT FOR AMATØREN

– Nikon D610 er det eneste reelle alternativet for amatørene som vil utforske fullformatfotografering.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Dirk Jasper, leder for profesjonelle produkter i Nikon Europe, i en pressemelding. Den 8. oktober lanserte Nikon et nytt medlem i FX-familien med fullformat speilreflekskamera, beregnet på fotoentusiaster og med en pris på 16.300 kroner.

Bildebrikken er på 24,3 megapiksler, og den kontinuerlige opptakshastigheten er 6 bilder per sekund. En lyddempende seriemodus skal ta bilder nesten uten lyd.

– Kameraet er raskt, kraftig og lyddempet når du vil det skal være det. Det ligger foran konkurrentene med tanke på bildekvalitet og spesifikasjoner. Nikon D610 kombinerer spektakulær bildekvalitet med en robust og lett konstruksjon, sier Dirk Jasper i pressemeldingen.

Kameraet er raskt, kraftig og lyddempet når du vil det skal være det

ISO-området går fra 100 til 6400, og kan utvides opp til 25.600 (tilsvarende) eller ned til 50 (tilsvarende).

D4-innmat

Kameraet har samme Expeed 3-bildeprosessor og AF-følsomhet som D4, Nikons toppmodell, og samme AF-system med 39 fokuspunkter.

Motivgjenkjenningssystemet inkluderer en nyutviklet RGB lysmålingssensor med 2016 piksler, som skal analyserer hvert motiv. Systemet kan gjenkjenne menneskeansikter samt farger og lysstyrke.

Filmopptak i samme full HD D-film som Nikons D800, full HD (1080p) i 30p, 25p og 24p, med alternativer for 60p, 50p og 25p ved 720p. Filmklipp i full HD kan vare i opptil 29 minutter og 59 sekunder.

Mikrofonkontakt for ekstern stereomikrofon, lydutgang for eksterne hodetelefoner. Via en ukomprimert HDMI-utgang er det mulig å overføre videostrøm på 1080p til eksterne opptakere, utdataene faller automatisk til 1080i hvis det oppdages en ekstern skjerm.

Les også:

AM1 fra Nikon er kompakt, vann- og støtsikker

Powered by Labrador CMS