Nikon 1 AW1

Pressemelding fra Nikon 19. september 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nikon lanserer verdens første vanntette og støtsikre utskiftbare objektiver

Nikon har i dag gleden av å presentere verdens første vanntette og støtsikre utskiftbare objektiver1. Disse er spesielt utviklet for bruk med det nye systemkameraet Nikon 1 AW1.

Objektivet 1 NIKKOR AW 11-27.5 mm f/3.5-5.6 med 2.5 ganger zoom er perfekt for å fange bevegelser. 1 NIKKOR AW10 mm f/2.8 er et lyssterkt vidvinkelobjektiv som passer de fleste anledninger. Begge er vanntette til henholdsvis 15 og 20 meter, støtsikre fra høyder på opptil to meterog frostsikre ned til 10 minusgrader.

Høykvalitets undervannsbilder

Jon Aasen, produktspesialist i Nikon Norge, sier det nye Nikon 1 AW-systemet er perfekt for fotografer som både er eventyrlystne og stilbevisste.

– Selv om de nye 1 NIKKOR AW-objektivene både er vanntette, støtsikre og frostsikre er bildekvaliteten ivaretatt. Med andre ord får du de samme fantastiske resultatene som Nikon sine objektiver er kjent for – selv under vann, sier han.

– Uavhengig av om du bruker vidvinkel eller zoom får du en følelse av frihet, spesielt under vann da du ikke lenger trenger å bruke et undervannshus. På land fordi du ikke trenger å være redd for å miste utstyret i bakken, sier han videre.

1 NIKKOR-konseptet

Det stadig voksende utvalget med 1 NIKKOR-objektiver er utformet med tanke på en aktiv livsstil. Hvert objektiv er optimalisert for filmopptak. Kombinasjonen av Nikon 1-kameraenes hendige størrelse, kraft og hastighet og de små hendige 1 NIKKOR-objektivene skiller Nikon 1-systemet fra alt annet.

Det finnes ikke dårlig vær…

1 NIKKOR AW 11-27.5 mm f/3.5-5.6 er et 2.5 ganger zoomobjektiv som er en perfekt følgesvenn på alle livets eventyr. Det egner seg for alt fra raske øyeblikksbilder til portretter. Zoomområdet som tilsvarer 30-74 mm på 35 mm-format dekker de vanligste motivene. En bred zoomring med ru friksjonsoverflate gjør det enkelt å zoome jevnt – selv med hansker. Robust metalleksteriør gjør at objektivet passer til det minimalistiske utseendet til Nikon 1 AW-kameraet. Som standardobjektiv til Nikon 1 AW-systemet leveres det i hvitt, sort og sølv.

Imponerende vidvinkel

På land eller under vann fanger det robuste og raske objektivet 1 NIKKOR AW 10 mm f/2.8 imponerende vidvinkelbilder i alle slags miljøer. Takket være en blenderåpning på f/2.8, er det en utmerket måte å få liv i øyeblikk med lite lys, og for å få frem motiver ved å fange bilder med vakker bokeh. Med en nærgrense på to meter er det ideelt for å ta undervannsbilder i dunkelt lys. Objektivet er tilgjengelig i et sort metalleksteriør som passer perfekt til Nikon 1 AW-kameraet.

Fullstendig beskyttet

Begge objektivene har et ekstra lag med glass foran objektivet for å beskytte det mot vann og støv. Zoomobjektivet er i tillegg beskyttet med en gummitetning rundt zoomringen. En O-ring rundt objektivfatningen beskytter kamerasensoren mot vann og støv. Når du tar bilder med Nikon 1 AW1 og et vanlig 1 NIKKOR-objektiv, kan O-ringbeskyttelsen (finnes i kamerahusdekslet) brukes for å beskytte objektivfatningen.

1 NIKKOR-serien

De nye 1 NIKKOR AW-objektivene er utelukkende for bruk på Nikon 1 AW1. Alle vanlige NIKKOR-objektiver er kompatible både med Nikon 1 AW1 og alle andre Nikon 1-kameraer i serien. For enda flere muligheter kan et NIKKOR-objektiv brukes kombinert med en FT1-objektivadapter3.

11 ulike objektiver

Den aktuelle 1 NIKKOR-serien består av 11 ulike objektiver. Det superraske 1 NIKKOR 32 mm f/1.2 medium telefotoobjektivet er flaggskipet som lager fantastiske portretter. I tillegg til et lyst 18,5 mm objektiv med rask f/1.8 maksimal blenderåpning, 10-100 mm PD-ZOOM-objektiv som er konstruert for å ta opp film, samt et  6,7-13 mm vidvinkel zoomobjektiv. 1 Nikkor 11-27,5 mm objektivet leveres i de samme fargene som Nikon 1 AW-kamerahusene. Som alle 1 NIKKOR-objektiver, har de en utmerket kombinasjon av hendighet, kraft, hastighet og kvalitet, og alle egner seg godt til å ta opp film.

Tilbehør

Tilleggsutstyr for begge objektivene er en HN-N103 solblender med gjengefatning (40.5 mm) og en CL-N101 myk objektivveske.

1 Nikkor AW 11-27,5 selges i kit med Nikon 1 AW1.

AW 10 mm har en veiledende pris på 2.690,-.

Begge er tilgjengelig fra 10. oktober.

Fotnoter

1 De nye NIKKOR AW-objektivene er verdens første vanntette og støtsikre objektiver blant objektiver for digitalkameraer som har utskiftbare objektiver (per 9. August 2013), basert på Nikons forskning.Interne tester har vist at 1 NIKKOR AW1-objektivene ) er vanntett ned til 15 meter. (1 NIKKOR AW 11-27,5 mm f/3.5-5.6) eller 20 meter (1 NIKKOR AW 10 mm f/2.8) og støtsikre i samsvar med MIL-STD-810f Method 516.5: Shock standard. 3 NIKKOR-objektiver som brukes med objektivadapteren FT1, har en beskjæringsfaktor for brennvidde på 2.7 ganger. Du får dermed en bildevinkel som er mer enn dobbelt så lang. Du finner mer informasjon om kompatibilitet med NIKKOR-objektiver med F-fatning i bruksanvisning.

Powered by Labrador CMS