Nikon 1 J2

Pressemelding fra Nikon 9. august 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Lanserer ny versjon av Europas mestselgende kompakte systemkamera – Nikon 1 J2  

Nikon utvider Nikon 1-porteføljen med det lille og brukervennlige Nikon 1 J2. Kameraet lanseres sammen med det slanke og kompakte zoomobjektivet 1 NIKKOR 11-27.5 mm f/3.5-5.6 som har et brennviddeområde på 2.5 ganger. Med andre ord et kamera og objektiv for de aller fleste situasjoner.  

Bjørn Mangset, Country Manager i Nikon Norge, sier konseptet Nikon 1 har vært en stor suksess, og vi har blitt markedsledende i Norge på kompakte systemkameraer.

– Nikon 1 J2 har en superrask sensor for å ta bilder og film av svært høy kvalitet. I likhet med sine forgjengere byr kameraet på en ideell balanse mellom hastighet, bildekvalitet og systemstørrelse. I tillegg har det funksjonalitet som Bevegelsesbilde og Smart bildevalg for økt kreativitet. Spennende er det også med et nytt undervannshus som betyr at du kan knipse undervannsbilder helt ned på 40 meter, sier han.  

Perfekt for hobbydykkere

Undervannshuset WP-N1 lanseres samtidig med Nikon 1 J2 – hvilket betyr at hobbydykkere kan ta spennende undervannsbilder. Huset er kompatibelt med objektivet 1 NIKKOR VR 10-30mm f/3.5-5.6. Huset tåler dybder ned til 40 meter og alle kamerafunksjoner kan benyttes som på land. – Objektivet 1 NIKKOR 11-27.5 mm f/3-5-5.6 med en brennvidde på 11 – 27,5 mm dekker de aller fleste behov. Den kompakte utførelsen og størrelsen gjør det svært anvendelig. Objektivet kan kjøpes i svart og hvitt eller som en del av en pakke der objektivet har samme farge som kameraet, sier Bjørn Mangset.  

Bevegelsesbilde

Bevegelsesbilde er et helt nytt konsept innen fotografering. I praksis innebærer det at flyktige øyeblikk fanges slik at bildet kan spilles av med bevegelser. Det tas et stillbilde og en sakte film som kombineres for å skape et bevegelig bilde. Med andre ord kan du ta et uttrykksbilde med bevegelse – for eksempel slående bølger, smilet til din bestevenn eller et barn som blåser ut lysene på bursdagskaken.  

Smart bildevalg

Funksjonen Smart bildevalg lar deg ta det best mulige bildet i full oppløsning. Trykk en gang på utløserknappen og kameraet tar 20 bilder med høy oppløsning i høy hastighet for deretter å velge de fem beste bildene basert på ansiktsuttrykk, komposisjon og fokus. Deretter vises det beste bildet på LCD-skjermen i høy oppløsning. Er du av en eller annen grunn ikke fornøyd med bildet foreslås andre bilder.  

Skarp og lyssterk

LCD-skjerm Skarpheten og lysstyrken i kameraets LCD-skjerm gjør den svært egnet til bildevisning. Skjermen på tre tommer har en oppløsning på 921 000 punkter, stor betraktningsvinkel og beskyttelsesglass. Film- og bildedetaljer vises skarpt og klart inne som ute.  

For enhver smak

Nikon 1 J2 med leveres i en rekke ulike farger. Utvalgte modeller har børstet metall og effektlakk. Kameraet er tilgjengelig i svart, hvitt, sølv, rødt, rosa og oransje.

Nikon 1 J2 med 1 NIKKOR 11-27.5mm har en veiledende pris  på 4.290,-

Det nye kameraet og objektivet er tilgjengelig i butikk fra 6. september 2012.  

Powered by Labrador CMS