Nikon 1 J4

Pressemelding fra Nikon 10.april 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Ta kontroll over øyeblikket med det nye Nikon 1 J4-kameraet:

Lynrask ytelse, robust kamerahus og et vinnende utseende

Med lanseringen av det lynraske Nikon 1 J4-kameraet utvider Nikon i dag det voksende utvalget av kompakte Nikon 1-systemkameraer.

For alle som ikke vil gå glipp av livets begivenheter, er Nikon 1 J4 en perfekt kombinasjon av anerkjent teknologi, ekstraordinær hastighet og brukervennlighet som ikke overlater noe til tilfeldighetene. Enten du vil forevige de første skrittene til barnet ditt eller fange et avgjørende øyeblikk, er dette et usedvanlig hurtig systemkamera som får med seg livets høydepunkter med stor nøyaktighet. Nikons banebrytende hybride AF-system har hele 171 autofokuspunkter, hvor 105 er fasesøkende fokuspunkter for lynrask fokus på motiver i bevegelse. Nikon 1 J4 har en serieopptakshastighet med følgefokus som er raskere enn et digitalt speilreflekskamera, samt en utrolig kort utløserforsinkelse som får med seg det som skjer hurtigere enn du selv oppfatter det.

Kameraet er utstyrt med den samme nye CMOS-brikken på 18,4 megapiksler som blir benyttet i det nylig lanserte Nikon 1 V3-kameraet. Det har et stort ISO område på 160–12 800, og Nikons nye EXPEED 4A-bildebehandlingsmotor – alt for å sikre at selv bilder og filmer som er tatt opp i svakt lys inneholder alle de vakre detaljene. Med innebygd Wi-Fi er det enkelt å dele bilder, filmer eller selfies direkte. Den kompakte Nikon 1 J4 er enkelt å ta med seg og er den perfekte filmpartneren. Kameraet har et kraftig og nøyaktig fasesøkende AF-system for detaljerte opptak samt nye filmfunksjoner. Nikon 1 J4 er fullstendig kompatibelt med det stadig voksende utvalget av 1 NIKKOR-objektiver, og gir deg friheten til å skifte perspektiv uten problemer. Med det nye 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM, som er  verdens første utskiftbare objektiv med et elektronisk styrt objektivdeksel1, får du bilder på et øyeblikk kombinert med liten størrelse.

Jon Aasen, Product Specialist i Nikon Norge, sier det nye Nikon 1 J4 passer for aktive fotografer som vil ha mer ut av fotograferingen.

– Stikkord for det nye kompakte systemkameraet er høy AF-hastighet, lynraske serieopptak, ny CMOS-brikke, intuitiv berøringsskjerm og rask respons. Dette sammen med det stadig økende utvalget av 1 NIKKOR-objektiver, betyr at du enkelt kan bytte til perspektiver som passer best for øyeblikket. Nikon 1 J4 er et lite og robust kamera som leverer kvalitet og smidig håndtering, sier han.

Imponerende bilder

Med en stor CMOS-brikke på 18,4 megapiksler og ISO 160–12 800 kan du trygt overlate minnene til Nikon 1 J4.  Den hurtige bildebrikken i CX-format er utformet uten et optisk lavpassfilter og får maksimalt ut av hver eneste megapiksel slik at du får detaljerte bilder selv under vanskelige lysforhold. En EXPEED 4A dobbel bildeprosessor sørger for rask håndtering og flotte resultater: Én prosessor som gir overlegen støyreduksjon, ekstraordinær skarphet og fyldige tonegraderinger. Den andre sikrer rask, pålitelig ytelse og sømløse serieopptak.

Utrolig hastighet – lynrask respons

Nikon 1 J4 er klar til bruk på et øyeblikk. Kameraet er raskere enn et digitalt speilreflekskamera og kan skilte med lynraske serieopptak med opptil 20 bilder i sekundet med kontinuerlig autofokus, og det kan ta opptil 20 bilder i RAW-format med opptil 60 bilder i sekundet med fokus låst på det første bildet. Hver eneste øyeblikksopplevelse blir fanget med hårfin nøyaktighet takket være det hybride AF-systemet i Nikon 1 som bruker 171 autofokuspunkter (en økning fra 135 punkter) for å finne fokus raskt. Hele 105 fasesøkende fokuspunkter – den samme typen AF som blir brukt i digitale speilreflekskameraer – er jevnt fordelt over midten av bildefeltet for å gi rask fokusering for både stilbilder og filmopptak. Kontrastsøkende fokuspunkter går helt ut til kanten av bildefeltet slik at du kan fange motivet selv under vanskelige lysforhold. Kameraet responderer umiddelbart, og 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM-objektivet øker fotograferingshastigheten ved å åpne seg med det samme du slår på kameraet mens det trekkes inn når du slår det av.

Enkel betjening med berøringsskjerm

Det hendige, raske og perfekt utformede Nikon 1 J4 er utstyrt med en svært følsom berøringsskjerm og innebygd Wi-Fi. Med en elektrostatisk LCD-berøringsskjerm på tre tommer og en oppløsning på 1 037 000 punkter kan du fokusere, ta bilder og justere viktige innstillinger, eller forhåndsvise kreative funksjoner bare ved å trykke lett på skjermen. Du kan også kombinere berøringsskjermen med vanlige kontroller: Velg fokuspunkt ved å trykke lett på skjermen, og ta deretter bilde med utløseren. Med innebygd Wi-Fi er det enkelt å gjøre flere ting med bildene via en smartenhet. Du kan sende kvalitetsbilder direkte fra kameraet til en smarttelefon eller et nettbrett og dele dem med andre på et øyeblikk2, du kan lagre bilder på smartenheten eller få tilgang til kreative fotoapper.

Kinokvalitet

Nikon 1 J4 er et smart valg for problemfri filming. Du får jevne opptak og spennende filmfunksjoner som gjør det enkelt å gi det hele et preg av kinokvalitet. Som med alle Nikon 1-kameraer, kan Nikon 1 J4 ta stillbilder med høy oppløsning mens du filmer ved å trykke på utløseren. Den nye funksjonen for automatisk opptak analyserer hvert eneste bilde og tar automatisk stillbilder når forholdene er best. Nye filmfunksjoner gjør det enkelt å skape fascinerende klipp: Du kan gi liv til gatescener med ”Rask film”, legge inn en animert stop-motion-effekt, eller uttrykke deg med kortfattede rykk med funksjonen ”Firesekunders film” (du kan sette sammen åtte klipp). Du kan filme med avanserte filmfunksjoner og oppnå dramatiske effekter med ”Sakte film”, en funksjon som spiller av et klipp på tre sekunder med HD-film med 120 bilder per sekund over 12 sekunder.

Nyvinninger med Nikon 1

Nikon 1 er kjent for sine innovative funksjoner som gjør det raskt og enkelt å ta flotte bilder og forvandle det ordinære til noe ekstraordinært i kameraet. Den populære funksjonen ”Beste bilde” er nå utvidet med Nikons nye innstilling ”Aktivt valg” som tar opptil 20 bilder i full oppløsning på under ett sekund og lar deg velge hvilket bilde du vil beholde. Med den nye Kreativ palett-funksjonen som du finner i kameraets Kreativ-modus, kan du bruke kunstneriske filtre på bildene før du tar dem. Kreativ palett-funksjonen justerer lysstyrke, metning og hvitbalanse mens den går gjennom ulike effekter. Det eneste du behøver å gjøre, er å dra fingeren rundt ringen på berøringsskjermen eller dreie multivelgeren, og bildet på skjermen endres slik at du ser hvordan bildet vil se ut når det tas.

Utvidbart system

Alle 1 NIKKOR-objektivene leverer optikk med en høy ytelse som du etter hvert er blitt vant med fra Nikon, og alle er optimalisert for filmopptak. Den kompakte størrelsen og lave vekten til objektivene gjør Nikon 1-systemet både praktisk og hendig. Ta med deg 1 NIKKOR 30–110mm-objektivet for å fotografere på lang avstand. Prøv det kompakte og stilige objektivet med 10-100 mm zoom med vidvinkelegenskaper for uovertruffen allsidighet, eller bruk kvalitetsobjektivet 1 NIKKOR  18,5mm f/1.8 for portretter med jevn bokeh.  

Oppsummering av de viktigste funksjonene:

CMOS-bildebrikke med 18,4 megapiksler:Rask bildebrikke i CX-format uten optisk lavpassfilter. Fanger opp fine teksturer i detalj og gir høyoppløste bilder.

ISO 160–12 800:Auto ISO går fra 160 til 6 400, og du kan øke følsomheten til ISO 12 800. To innstillinger for avansert støyreduksjon gir mindre støy når du fotograferer med ISO 6 400 eller 12 800.

EXPEED 4A:Lar deg ta imponerende bilder og HD-filmer i høy hastighet.

Wi-Fi-aktivert:Koble til, del og skap. Du kan raskt og enkelt dele Nikon 1-bilder i høy kvalitet, eller trykke deg inn i en verden av kreative fotoapper på smartenheten din.2

Berøringsskjermbetjening:Elektromagnetisk LCD-skjerm på 7,5 cm (3 tommer) med 1 037 000 punkter.

Avansert hybrid AF:AF-system med 171 fokuspunkter. Hele 105 fasesøkende fokuspunkter som raskt og presist finner fokus i actionmotiver.

Lynrask opptakshastighet:Ta opptil 20 b/s med kontinuerlig AF, eller ta 20 bilder i RAW-format med opptil 60 b/s med fokus låst på det første bildefeltet.

Filmmagi:Filmer i full HD (1 080p) (sideforhold 16:9) med bildefrekvenser på 60p/30p. Elektronisk VR gir skarpe filmopptak i HD-kvalitet med 1 080/30p eller 720/30p. Ta stillbilder med høy oppløsning og spill av HD-filmer tatt med 120 b/s i ekstremt sakte film.

Filmfunksjoner med kinokvalitet:Rask film, Rykk og Firesekunders film.

Nyvinninger med Nikon 1:Beste bilde (med nye Aktivt valg, Smart bildevalg og Langsom bildevisning), Bevegelsesbilde.

Kreativ palett:Bruk kunstneriske filtre på bildene ved hjelp av berøringsskjermen eller multivelgeren før bildene tas.

Bærbart Nikon 1-design:Perfekt minimalistisk og tiltalende utseende. Det stilige og hendige kamerahuset i aluminium leveres i moderne hvitt, børstet sort, sølv og oransje.

1 NIKKOR-objektivsett:Hold handlingen i fokus med 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM-objektiv.

Valgfritt tilbehør:

·      WP-N3 undervannshus: Ta bilder helt ned til 45 m. Utformet til å romme Nikon 1 J4 med 1 NIKKOR VR 10–30mm PD-ZOOM-objektiv eller 1 NIKKOR 11–27.5mm f/3.5–5.6-objektiv montert.

·      SB-N10 Undervannsblits: Kompakt blitsenhet slik at du kan få mye lys i grumsete forhold under vann.

·      Nikon 1 kameraveske: Beskytt kameraet  med og uten montert objektiv.

·      Objektivadapter FT1: Lar deg bruke et NIKKOR speilrefleksobjektiv på Nikon 1-kameraet.

Tilbehør som følger med:

·      Oppladbart litium-ion batteri EN-EL22

·      Batterilader MH-29

·      USB-kabel UC-E20

1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM har en veiledende pris på 5.490,-.

Powered by Labrador CMS