Nikon 1 V2

Pressemelding fra Nikon 24. oktober 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Ny lynrask  Nikon 1 modell

Nikon lanserer Nikon 1 V2.En ny lynrask modell i Nikons kritikerroste 1-serie der hastighet, respons og fleksibilitet er i sentrum. Et allsidig hovedkamera og et suverent ekstrakamera.

Jon Aasen, Produkspesialist i Nikon Norge, sier nye Nikon 1 V2 er en videreutvikling av Nikon 1 serien, som blant annet takket være sin hastighet, er det mestselgende kompakte systemkameraet i Europa1.

– Teknologien og hastigheten til Nikon 1 V2 gjør det til et utmerket ekstrakamera for fotografer som ønsker et lite og lett systemkamera, uten å måtte gi avkall på verken hastighet, innovasjon, respons eller fleksibilitet, sier han.

15 bilder i sekunder med kontinuerlig autofokus

Nikon 1 V2 har en EXPEED 3 dobbel bildeprosessor, som gjør at du kan ta opptil 15 bilder i sekundet med kontinuerlig autofokus2 og opptil 60 b/s med fast fokus3. Det hybride AF-systemet sikrer presis fokusering uten forsinkelser. Fasesøkende AF fanger raske bevegelser, mens kontrastsøkende AF fanger detaljer i dårlig belysning.

Bildebrikken i CX-format sikrer god balanse mellom systemstørrelse, hastighet, lysfølsomhet, oppløsning og dybdeskarphet.

Få det som du vil

En funksjonsvelger på toppen av kamerahuset gir enkelt tilgang til eksponeringskontrollene PSAM, samt innstillinger som ISO og hvitbalanse. Du kan enkelt fryse en bevegelse eller viske ut en bakgrunn. Skjermen viser i sanntid hvordan de ulike innstillingene påvirker bildet. Kameraet har blant annet funksjoner som ”Beste øyeblikksbilde”, ”Smart bildevalg” og ”Langsom visning”.

– Smart bildevalg lar deg ta opptil 20 bilder i full oppløsning før og etter at utløseren er trykket helt inn. Langsom visning tar inntil 40 bilder i full oppløsning for deretter å bli vist i slow motion på LCD-skjermen, så du enkelt kan plukke ut det beste bildet. Du kan også ta et bevegelsesbilde som du kan lagre som en vanlig bildefil for at du enkelt skal kunne dele det med den du vil, sier Jon Aasen.

Filmopptak i full HD

Nikon 1 V2 gir deg full kontroll på lukkertid og blenderåpning når du spiller inn en film i full HD-kvalitet. Du kan til og med ta bilder i full oppløsning (sideforhold 3:2) mens du filmer. Velger du å filme i et mindre format kan du skape dramatiske effekter ved bruk av sakte film med opptil 1200 bilder i sekundet4.

Lyskontroll med ny blits

Sammen med Nikon 1 V2 lanseres Nikons nye blits SB-N7. Denne kraftige i-TTL-kompatible blitsen har ledetall på 18/59 (ved ISO 100) Blitshodet kan vippes oppover 120 grader, og det medfølger en vidvinkelforsats. SB-N7 er en optimal blits for fotografer som ønsker å kontrollere lyset for å gjøre bildene mer kreative eller for å lyse opp motiver i mørket.

Nye objektiver

I løpet av 2012 lanserer Nikon har tre nye objektiver under utvikling til 1-serien. Det første er et 32 mm teleobjektiv med fast brennvidde der den største blenderåpningen er på f/1.2. Videre utvikles det et  6,7-13mm zoomobjektiv med bildestabilisator (VR2) og f/3.5-5.6. Det tredje objektivet er et lett og kompakt 10 ganger zoomobjektiv som dekker 10-100mm brennvidde med største blenderåpning på f/4-5.6.

– Førstnevnte egner seg godt til portrettfotografering med uskarp bakgrunn. Ultradvidvinkelen er det første 1 NIKKOR-objektivet som har 100 graders bildevinkel. Sistnevnte er et lite og lett objektiv som er perfekt å ta med på reisen, sier Jon Aasen som er produktspesialist i Nikon Norge.

FT-1 objektivadapter

NIKKOR F-objektiver som brukes på FT-1-fatningen, gir en beskjæring på 2,7 x, hvilket betyr at effektiv brennvidde blir sammenlignbar med et objektiv på tre ganger så stor brennvidde på et FX speilreflekskamera. Med NIKKOR-objektiver av typen AF-S og AF-1 får du fullt utbytte av autofokussystemet i Nikon 15 og opptaksserier med en hastighet på 10/30/60 b/s6.

Trådløs mobiladapter og GPS- mottaker

Nikons trådløse mobiladapter WU-1b gjør det rask og enkelt og overføre bilder i høy kvalitet fra kameraet til en smarttelefon eller et nettbrett7

Med GPS-mottakeren GP-N100 kan du merke bildene med riktig sted.

Kameraet som er tilgjengelig i butikk fra 22.11.2012. Nikon 1 V2 med 1 Nikkor 10-30mm VR har en veiledende pris på 7.190,-

Powered by Labrador CMS