Nikon AF-S DX NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6 VR II

Pressemelding fra Nikon 7. januar 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nikon lanserer i dag det nye DX-objektivet AF-S DX NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6 VR II.

Et kompakt zoomobjektiv som lanseres sammen med speilreflekskameraet D3300.

AF-S DX NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6 VR II er et flott nybegynnerobjektiv for å forevige hverdagens viktige øyeblikk. Objektivet er en lett versjon av Nikons mest populære ”hverdagsobjektiver”. Selv om det er lite av størrelse er det stort på bekvemmelighet. Det veier kun 195 gram og har en innfellbar objektivmekanisme. 3 ganger zoom dekker brennviddeområdet på 18-55mm, og det optiske designet sikrer skarpe bilder og HD-film med høy kontrast. Funksjonen for bildestabilisering hjelper deg med å ta skarpere bilder.

Skreddersydd for nybegynnere

Jon Aasen, produktspesialist i Nikon Norge, sier objektivet er utviklet for å gi nybegynnere en enkel og god introduksjon til NIKKOR-optikkens verden.

– For å tilfredsstille behovene til et stort segment har det vært viktig for oss å lage et objektiv som både er kompakt og allsidig. AF-S DX NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6 VR II oppfyller disse kriteriene og har i tillegg funksjoner som gir god bildekvalitet til tross for at det er allsidig og kompakt, sier han.

Universalobjektiv

Universalobjektivet AF-S DX NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6 VR II gjør det enklere å ta gode bilder. Objektivet er kompakt og gjengir bilder og HD-filmer med fine farger og god skarphet. 3 ganger optisk zoom fra 18-55mm gir en allsidig vidvinkel og moderat tele. Med andre ord et flott objektiv å ta med på dagstur da det gir svært gode resultater og samtidig er et lett reisefølge.

Bildestabilisering

Nikons funksjon for bildestabilisering sikrer skarpe bilder om du tar et gruppeportrett i dårlig lys eller av et motiv langt unna. VR-teknologien sørger for stabil håndholdt fotografering, og du kan ta bilder med opptil fire steg langsommere lukkertid uten å få uskarpheten som mange opplever på grunn av kameravibrasjoner. Med VR får du også skarpe bilder uten å bruke stativ eller blits, og du får skarpere bilder når du zoomer inn på motiver langt unna eller når du tar nærbilder.

11 elementer i åtte grupper

Det optiske designet har 11 elementer i åtte grupper, og et asfærisk linseelement som reduserer sfærisk aberrasjon og andre forvrenginger, og sørger samtidig for høy oppløsning og kontrast. Nikons kompakte Silent Wave Motor sikrer stille, rask og nøyaktig fokusering.

Ultrakompakt

Objektivet er med sine 195 gram perfekt for å ta med på tur. Det er kun 76 mm langt når det er i bruk og har en innfellbar mekanisme som gjør at det kun er 59,5 mm langt når det er tilbaketrukket.

AF-S DX NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6 VR II har en veiledende pris på 2 190,-