Nikon AF-S DX NIKKOR 55–200mm f/4–5.6G ED VR II

Pressemelding fra Nikon 6. januar 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nikon lanserer den nye telezoomen AF-S DX NIKKOR 55–200mm f/4–5.6G ED VR II

Nikon lanserer i dag AF-S DX NIKKOR 55–200mm f/4–5.6G ED VR II, en ny og hendig telezoom. Den er kompakt, lett og anvendelig, og passer perfekt til mindre DX-formatkameraer – som nye D5500.

Med en fleksibel brennvidde på opptil 200mm er dette zoomobjektivet ideelt for bilder av motiver på avstand, reisebilder, friluftsliv og ville dyr. Det kompakte objektivet gjør det mulig å ta telebilder uten å måtte bære med seg tungt utstyr, og det er innfellbart slik at det blir enda enklere å ta med seg. Optikken gir bilder med høy kontrast, og autofokusen er rask, presis og meget stillegående. Nikons bildestabilisator gir skarpe bilder, selv på full tele.

Jon Aasen, Product Specialist i Nikon Norge, forklarer at NIKKOR 55–200mm har vært et av Nikon sine mest populære zoomobjektiver.

- Den nye utgaven er mye lettere å ta med seg enn forgjengeren. Objektivet er prisgunstig og brukervennlig, og et flott alternativ for førstegangskjøpere av digitalt speilreflekskamera som vil ha en telezoom som er lett å ta med seg, og som gir gode resultater. Den nye versjonen har samme ergonomiske egenskaper og eksteriør som NIKKOR 18–55mm VR-objektivet som ble lansert i fjor. Nå dekker disse to objektivene hele området fra vidvinkel til tele, sier Aasen.

ærbar telezoom

NIKKOR 55–200mm er en fin måte å oppdage fordelene med telefotografering. Få med deg handlingen ved idrettsstevner, ta bilder av dyreliv på langt hold, fremhev motiver i storbymiljøer eller få dramatikken på nært hold ved filmopptak. Den kompakte konstruksjonen gjør at objektivet ligger godt i hånden, og kvalitetsoptikken gir skarpe bilder og videoer, selv uten bruk av stativ.

Bildestabilisator (VR)   

Nikon sin bildestabilisator sikrer skarpe bilder ved bruk av håndholdt kamera. Teknologien eliminerer uskarpheter som følge av kamerabevegelser selv ved bruk av lukkertider som er opptil fire trinn lengre. Ved telefotografering er det viktig å ha en måte å motvirke kamerabevegelse på, og Nikon sin VR-teknologi er kjent for sin evne til å gi klare, skarpe bilder uansett brennvidde. Dette er veldig nyttig ved fotografering i dårlig lys eller når du ønsker å zoome inn på motiver som er langt unna.

Overbevisende skarphet                                                                                                                       

AF-S NIKKOR 55–200mm er konstruert for å gi maksimal ytelse med DX-formatkameraer og gir topp resultater hver gang. Optikken består av 13 elementer i ni grupper, med et glasselement med ekstra lav spredning som bidrar til å minimere kromatisk aberrasjon for bilder med høy kontrast. Nikons kompakte autofokusmotor gir stillegående, rask og presis autofokus, noe som er en fordel ved fotografering av dyreliv og opptak av film.

Kompakt system                                                                                                                 

NIKKOR 55–200mm veier bare 300g og er ikke mer enn 83mm lang innfelt. Dette nye NIKKOR-objektivet er ideelt som en lett telezoom til generell bruk, og passer perfekt sammen med zoomobjektivet NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR II. Kombiner et lite, digitalt speilreflekskamera med disse to objektivene, og du har et kraftig dobbelt zoomkit som er lett å ta med seg.

AF-S DX NIKKOR 55–200mm f/4–5.6G ED VR II vil være tilgjengelig for salg fra 5. februar til en veiledende pris på 3 490,-

Powered by Labrador CMS