Nikon AF-S NIKKOR 18-35mm f/3.5-4.5G ED

Pressemelding fra Nikon 29. januar 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Utvid horisonten med Nikons nye zoomobjektiv

Nikon lanserer i dag et nytt zoomobjektiv med vidvinkel - AF-S NIKKOR 18-35mm f/3.5-4.5G ED. Det er et allsidig og lett objektiv som forsterker Nikons vidvinkelsortiment i FX-format. AF-S-objektivet har en forbedret optisk konstruksjon og en Silent Wave-motor for stille, rask og nøyaktig autofokus.

Med opptil 100 graders bildevinkel gir objektivet fotografer en rimelig måte å eksperimentere på. Ved 18 mm leverer det en vidvinkel som er perfekt for fotografering av landskaper. Ved 35 mm produserer objektivet klassiske vidvinkelbilder uten forvrengning.

Krever mye av objektivene

Jon Aasen, produktspesialist i Nikon Norge, sier at vidvinkelfotografering gir en rekke kreative muligheter, men at det også krever mye av objektivene.

– Nikon har utviklet et rimelig objektiv uten at det går på bekostning av kvaliteten som kreves for å oppfylle behovene til den nyeste generasjonen digitale speilreflekskameraer med høy oppløsning, sier han.

Fleksibel og tilgjengelig

AF-S NIKKOR 18-35mm f/3.5-4.5G ED er optimalisert for bruk med digitale speilreflekskameraer i fullformat og med høy oppløsning. Det rimelige objektivet egner seg godt for viderekommende fotografer som ønsker å utforske mulighetene ved å benytte ulike objektiver. Det allsidige objektivet er praktisk utformet for å passe i de fleste fotovesker.

12 elementer i åtte grupper

AF-S NIKKOR 18-35mm f/3.5-4.5G ED har 12 elementer i åtte grupper. Tre asfæriske linser og to ED-linseelementer med minimalt med lysbrytningsfeil gir god oppløsning og korrigerer uønsket aberrasjon og fortegning. Nikons antirefleksbehandling reduserer motlysreflekser og interne refleksjoner.

Kompakt og lett

Med en vekt på kun 385 gram er objektivet enkelt å ta med. Det er kompatibelt med alle digitale speilreflekskameraer fra Nikon, inkludert begynnerkameraer uten innebygd autofokusmotor. Ergonomisk utforming og metallfatning med gummiforseiling gjør det svært anvendelig.

Objektivet som leveres med solblender og en myk bæreveske er tilgjengelig fra 7. mars.2013 til en veiledende pris på 5 890,-.

Spesifikasjoner

ü  Brennvidde: 18-35 mm

ü  Maks blenderåpning: f/3,5-4,5

ü  Min. blenderåpning: f/22-29

ü  Objektivkonstruksjon: 12 elementer i åtte grupper (med to ED-linser og tre asfæriske linseelementer og Nikon antirefleksbehandling)

ü  Bildevinkel: 100 grader – 63 grader (76 grader – 44 grader for Nikon DX-format)

ü  Antall blader i blender: 7 stk. (avrundet)

ü  Nærmeste fokusavstand: 0,28 m fra fokusplan

ü  Filter/forsatslinse: 77 mm

ü  Diameter x lengde: Ca. 83 x 95 mm

ü  Vekt: ca. 385 gram

Powered by Labrador CMS