Nikon AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR

Pressemelding fra Nikon 4. august 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nikon oppgraderer det mest brukte profesjonelle zoomobjektivet i NIKKOR-serien

- Bli kjent med splitter nye AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR

Nikon oppdaterer den profesjonelle serien av raske zoomobjektiver med det splitter nye AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR. Som resultat av en fullstendig oppgradering har det overlegent mest brukte profesjonelle zoomobjektivet i NIKKOR-serien nå blitt raskere, kraftigere og stødigere enn noensinne.

Nikon har blåst nytt liv i det anerkjente objektivet med den imponerende bildestabilisatoren (VR). Videre har objektivet fått en helt ny optisk konstruksjon og en enda mer robust oppbygging.

Jon Aasen, produktspesialist i Nikon Norge, sier at objektivet er selve grunnfjellet for en profesjonell fotograf.

- Nikon har svart på tilbakemeldinger fra profesjonelle fotografer, og har forbedret bokstavelig talt alle aspekter fra kvalitet til konstruksjonsstyrke og hastighet, samt lagt inn mer stabilitet med VR. Det nye objektivet AF-S NIKKOR 24-70 mm f/2.8E ED VR er en verdig etterfølger til det legendariske 24-70mm f/2.8G, sier Jon.

Forbedrer en legende

Selv om det gjeldende 24-70mm (som ble lansert med Nikon D3 i 2007) fremdeles er svært anerkjent, tar de siste oppdateringene objektivet til nye høyder. Som det første av alle NIKKOR-objektiver omfatter den nye optiske utformingen et asfærisk ED-glasselement. Dette nye elementet er utviklet til å overvinne kromatisk aberrasjon og avvik, og reduserer tap av lys mens det gir uovertruffen oppløsning mot kantene. Det nye VR-systemet gir minimal kamerabevegelse slik at man kan ta bilder med lukkertider opptil fire trinn lengre.1

- AF er også forbedret takket være Nikons eksklusive autofokusmotor (SWM) som er opptil 1,5 ganger raskere enn den som brukes i 24-70mm f/2.8G. Den nye elektromagnetiske blenderen gir konsistente og nøyaktigere eksponeringer under raske serieopptak, og utgjør mindre risiko for tilfeldige skader som kan knyttes til mekaniske hendler, forteller Jon.

Arbeidsjern

Det nye 24-70 mm-objektivet fra Nikon er konstruert til å tåle daglig tøft profesjonelt bruk. Samtidig som den optiske utformingen er kompleks med 20 elementer i 16 grupper og nano crystal coating antirefleksbelegg, har Nikon forsterket konstruksjonen av objektivet for å skape et enda mer robust produkt. Solblenderen som følger med er en liten, men viktig forbedring. Nikon har lyttet til tilbakemeldinger fra profesjonelle brukere og plasserte utløserlåsen i en forsenkning for å hindre at den fjernes utilsiktet. Objektivet er selvsagt godt værbeskyttet. Et fluorbelegg som er påført de fremre og bakre elementene på objektivet avviser effektivt vann, støv og smuss uten at det går utover billedkvaliteten. Belegget gjør det også enklere å rengjøre glasset uten å skade overflaten.

FOTNOTE:

¹ Med innstillingen Normal, basert på CIPA-standarden.

AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR er tilgjengelig fra 27. august 2015 til veiledende pris 24.590,-

Powered by Labrador CMS