Nikon AF-S NIKKOR 28mm f/1.8G

Pressemelding fra Nikon 19. april 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nikon lanserer raskt vidvinkelobjektiv i FX-format AF-S NIKKOR 28mm f/1.8G  

Nikon annonserer i dag et nytt vidvinkelobjektiv med fast brennvidde og rask blenderåpning — AF-S NIKKOR 28mm f/1.8G. Objektivet er med dette et velkomment tillegg til Nikons utvalg av objektiver med fast brennvidde i FX-format. Nytt optisk design gjør det perfekt for digitale speilreflekskameraer.  

Den store (f/1.8) blenderåpningen gir skarpere bilder i dårlig lys og en utrolig fin bokeh. Den nye optiske konstruksjonen sørger for vakkert gjengitte bilder.  

Zurab Kiknadze, produktsjef for objektiver, tilbehør og programvare i Nikon Europe, sier at dette er objektivet som vi alle har ventet på. – Med AF-S NIKKOR 28mm f/1.8G utvides Nikons allerede omfattende utvalg av vidvinkelobjektiver og fyller perfekt gapet mellom NIKKOR-objektivene på 24 mm og 35 mm. Brennvidden på 28 mm lar deg plassere motivene i et vidvinkelperspektiv, mens den forbedrede optiske konstruksjonen kontrollerer uønsket fortegning. Det er ideelt for alle vidvinkelentusiaster, sier han.  

Attraktivt for mange

AF-S NIKKOR 28mm f/1.8G er raskt og kompakt og et ypperlig valg for fotografer som ønsker å ta vidvinkelbilder og få det meste ut av et høyoppløst digitalt speilreflekskamera. Brennvidden på 28 mm er ideell for å fotografere på begrensede områder, fange flotte perspektiver eller ta by- og gatebilder. Den store f/1.8 blenderåpningen gir skarpere bilder i dårlig lys, oppnår perfekt balanse mellom skarphet og bokeh og skiller ut motivene på en fantastisk måte. Den raske blenderåpningen gir også et lyst søkerbilde.  

Stor fordel

AF-S NIKKOR 28mm f/1.8G er utstyrt med et helt nytt optisk design, og støtter den stadig høyere oppløsningen til moderne digitale speilreflekskameraer med skarpe og vakkert gjengitte stillbilder og filmer. To asfæriske linseelementer minimerer effektivt aberrasjoner og korrigerer fortegninger som kan oppstå med vidvinkel. Nikons eksklusive Nanokrystallcoating reduserer skygger og lysflekker, mens Autofokusmotor (SWM) sørger for diskret men nøyaktig autofokus.  

Kompakt og holdbart

Med værbestandig fatning og vekt på kun 330 g, er AF-S NIKKOR 28mm f/1.8G både et robust, lett og kompakt alternativ som vil passe enkelt i alle fotobagger. Det er kompatibelt med Nikons digitale speilreflekskameraer av FX-format og har 42 mm (tilsvarende) brennvidde når det brukes med digitale speilreflekskameraer av DX-format. Det er fullt kompatibelt med rimeligere digitale speilreflekskameraer som ikke har innebygd autofokusmotor.  

Objektivene leveres med bajonett solblender HB-64 og en myk objektivveske, CL-0915.  

Spesifikasjoner:

Brennvidde 28 mm

Største blenderåpning f/1.8

Minste blenderåpning f/16

Bildevinkel (135) 75°

Bildevinkel (DX) 53°

Objektivkonstruksjon 11 elementer i 9 grupper

Nanokrystallbelegg Ja

Asfærisk linseelement 2

Minste fokusavstand 0,25 m

Maksimalt gjengivelsesforhold 0,22x

Antall blendere 7 (avrundet)

Fokuseringssystem Bakre fokusering

AF drivsystem Innebygd SWM

M/A Ja

VR-effekt Nei

Filter-tilbehørsstørrelse 67 mm

Tilkoblingsring Fast

Solblender HB-64 (medfølger)

Etui CL-0915 (medfølger)

Avstandsskala Ja

Objektivfatning Metall

Maks. diameter x lengde Ca. 73,0 x 80,5 mm /  2,9 x 3,2 tommer

Vekt Ca. 330 g  

Nikon AF-S NIKKOR 28mm f/1.8G har en veiledende pris på 5.790,-, og er tilgjengelig i butikk fra 24. mai.

Powered by Labrador CMS