Nikon AF-S NIKKOR 300mm f/4E PF ED VR

Pressemelding fra Nikon 6. januar 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

AF-S NIKKOR 300mm f/4E PF ED VR:

Kom nærmere motivet uten å fylle kameravesken

Nikon lanserer i dag det nye objektivet AF-S NIKKOR 300mm f/4E PF ED VR. Det første NIKKOR-objektivet med F-fatning som er utstyrt med et Phase Fresnel-linseelement tilbyr den ultimate balansen mellom kompakt utforming, teleobjektivsrekkevidde og førsteklasses bildekvalitet.

Fotografer som er på jakt etter et teleobjektiv som leverer kvalitet i en liten innpakning vil elske den nye NIKKOR 300mm f/4. Med en vekt på bare 755g er NIKKOR 300mm f/4 betydelig mindre og lettere enn forgjengeren sin vekt på 1300g. Objektivet er perfekt for sports- og villmarksfotografering, samt reisebilder og  detaljerte portretter.

Bruk av et Phase Fresnel-linseelement (PF) reduserer størrelsen og vekten på objektivet betraktelig, samtidig som kombinasjonen av den største blenderåpning på f/4, brennvidde på 300mm og imponerende VR-teknologi legger til rette for førsteklasses resultater. Et fluorbelegg avviser effektivt vann, støv og smuss uten at det går ut over bildekvaliteten, slik at du kan fotografere under utfordrende forhold. Slik forbedres også holdbarheten på objektivet, samtidig som det blir enklere å rengjøre glasset uten å skade overflaten.

Jon Aasen, Product Specialist i Nikon Norge, forklarer at Nikon kontinuerlig jobber for at hvert eneste nye objektiv forbedres i forhold til forgjengeren.

- En gang i blant kommer en helt ny generasjon som endrer måten et objektiv kan brukes på. Det nye 300mm-objektivet er et slikt objektiv. I tillegg til store fremskritt når det gjelder tekniske funksjoner og optisk kvalitet, er objektivet også svært brukervennlig. Ettersom objektivet er mye mindre og lettere enn forgjengeren  er ikke størrelsen lenger en avgjørende faktor for om dette objektivet blir med på tur. Fotografer får mer frihet enn noen sinne med dette NIKKOR-objektivet, som starter en ny æra med fleksibilitet for brennvidden 300mm, sier Aasen.

Kort ned avstanden

Phase Fresnel-linseelementet i AF-S NIKKOR 300mm f/4 gjør objektivet imponerende kompakt og lett, uten at det går utover bildekvaliteten. Kombinasjonen av den største blenderåpning på f/4, brennvidde på 300mm og imponerende VR-teknologi legger til rette for god ytelse i svakt lys og pent gjengitte bakgrunner. Den elektromagnetiske blenderen gjør ytelsen enda bedre og sørger for forbedret stabilitet i programautomatikk for jevne, mer nøyaktige eksponeringer, spesielt under fotografering med raske bildeserier. Objektivet har tre fokusfunksjoner: A/M (prioriterer autofokus, selv når fokuseringsringen brukes), M/A (tillater veksling fra autofokus til manuell bruk i hvilken som helst AF-funksjon på et øyeblikk), og M (manuell).

SPORT VR

Nikons eget VR-system (bildestabilisator) legger til rette for opp til 4,5 trinn lengre lukkertider*, og den nye VR-funksjonen SPORT gjør det mulig å panorere motiver med godt resultat. SPORT VR, som er laget for å levere et stabilt søkerbilde under opptak av raske bevegelser, legger til rette for hurtig serieopptak og redusert utløserforsinkelse noe tilsvarende det som er mulig når bildestabilisatoren er slått av.

Nytt optisk design

Det nye objektivet NIKKOR 300mm f/4 er det første objektivet med F-fatning som har et Phase Fresnel-linseelement. Phase Fresnel-elementet, som er utviklet av Nikon, bruker diffraksjon til å kompensere for kromatisk aberrasjon på en effektiv måte. Dermed reduseres antall linseelementer som er nødvendig for å oppnå resultater av høy kvalitet, noe som legger til rette for den kompakte og lette utformingen. I tillegg har objektivet ED-glass for best mulig skarphet. Et asfærisk linseelement kontrollerer uønsket fortegning og Nikons antireflekterende nanokrystallbelegg minimerer interne refleksjoner og motlysreflekser.

Tilbehør

AF-S NIKKOR 300mm f/4 leveres med den nye solblenderen HB-73 og objektivvesken CL-M3.

Stativfesteringen RT-1 (medfølger ikke) gjør at objektivet kan roteres fritt, noe som gir bedre balanse og forenkler overgangen mellom horisontal og vertikal fotografering ved bruk av stativ.

AF-S NIKKOR 300mm f/4E PF ED VR vil være for salg fra 29. januar til en veiledende pris på 20 190,-

Powered by Labrador CMS