Nikon AF-S NIKKOR 400 mm f/2.8E FL ED VR

Pressemelding fra Nikon 14. mai 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nikon lanserer det lyssterke og lette objektivet AF-S NIKKOR 400 mm f/2.8E FL ED VR: presisjon ved alle hastigheter

– Nikon presenterer i dag AF-S NIKKOR 400 mm f/2.8E FL ED VR – et nytt lyssterkt og lett superteleobjektiv med fast brennvidde. Objektivet er utviklet for å levere presisjon ved alle hastigheter, og passer perfekt for profesjonelle sports- og nyhetsfotografer.

Med en maksimal lysstyrke på f/2.8, en helt ny optisk utforming og Nikons nye VR-funksjon SPORT, leverer NIKKOR 400 mm f/2.8 uovertruffen bildekvalitet, og det kan følge raske bevegelser med imponerende klarhet. Objektivet, som er lettere enn forgjengeren, har to fluorittlinseelementer som forbedrer ytelsen og bidrar til å redusere vekten for bedre håndtering. Robust konstruksjon sørger for at objektivet egner seg godt for utendørsbruk. Et fluorinebelegg beskytter mot vann, støv og skitt uten å gå på kompromiss med bildekvaliteten.

Ny telekonverter

Sammen med objektivet lanseres også AF-S TELECONVERTER TC-14E III. Telekonverteren som er laget for å øke brennvidden på utvalgte NIKKOR-objektiver med 40 %, egner seg spesielt godt for sports, nyhets- og naturfotografer. En avansert optisk konstruksjon gir høyoppløselige bilder selv ved største blenderåpning. En elektromagnetisk blenderåpning maksimerer eksponeringsnøyaktigheten med kompatible objektiver.

Tøft og langvarig

Jon Aasen produktspesialist i Nikon Norge, sier at Nikons teknologiske fremskritt innen optikk og elektronikk viser seg å være en stor fordel for det nye NIKKOR-teleobjektivet.

– 400 mm-objektivet har ikke bare fluorittglass for redusert vekt og forbedret bildekvalitet, men det har også en elektromagnetisk blenderåpning for økt presisjon og den nye VR-funksjonen SPORT. I tillegg har det fluorinebelegg for bedre beskyttelse, og forbedret ergonomi generelt. Den nye telekonverteren AF-S TELECONVERTER TC-14E III drar også fordel av designforbedringene og tilbyr brukere av superteleobjektiver en kompakt måte å øke brennvidden. Både det nye objektivet og telekonverteren er laget for å tåle tøffe forhold og langvarig bruk, sier han.

Raskt, presist og stødig

Det nye objektivet NIKKOR 400 mm f/2.8 er den perfekte arbeidshesten for sports- og nyhetsfotografer. Den største blenderåpningen på f/2.8 kan forevige selv de minste detaljer, og gir brukeren god kontroll over lukkertid og dybdeskarphet for et klart skille mellom motiv og bakgrunn. Den elektromagnetiske blenderen gir svært pålitelig og nøyaktig blendestyring med en ekstremt lav forekomst av feil. Den nøyaktige mekanismen gir også forbedret stabilitet i automatisk eksponeringskontroll under serieopptak, og bedre nøyaktighet – særlig når objektivet blir brukt med den nye AF-S TELECONVERTER TC-14E III. Det blir benyttet tre fokusfunksjoner: A/M (prioriterer autofokus, selv når fokuseringsringen brukes), M/A (tillater veksling fra autofokus til manuell bruk i hvilken som helst AF-funksjon på et øyeblikk), og M (manuell).

SPORT

Nikons eget VR-system (bildestabilisator) forbedrer stabiliteten og legger til rette for opptakshastigheter som er fire trinn langsommere. Denn nye VR-funksjonen SPORT gjør det mulig å panorere motiver i fart  og få høy skarphet. SPORT, som er laget for å levere et stødig søkerbilde under opptak av raske bevegelser, legger til rette for en bildefrekvens ved serieopptak og minimal utløserforsinkelse.

Nytt optisk design

Den nyutformede optiske konstruksjonen omfatter 16 elementer i 12 grupper med to fluorittelementer og to ED-elementer. Takket være fluoritt i de to frontelementene, blir den fremre delen av objektivet lettere, slik at tyngdepunktet blir forskjøvet bakover og sikrer behagelig håndtering og god stabilitet. Fluorittelementene gir også suverene optiske ytelser og høy lystransmisjon med minimal kromatisk aberrasjon og lavere spredningsegenskaper enn selv super-ED-glass. I tillegg brukes Nikons anti-reflekterende nanokrystallbelegg for å sikre skarpe bilder med et minimum av lysrefleksjoner og skyggebilder. Objektivet har også et konkavkonvekst beskyttende glass, og leveres med et innstikks NC-filter.

Bedre ergonomi, solid konstruksjon

Objektivet har fluorittelementer i objektivkonstruksjonen som har bidratt til å redusere vekten på dette nye superteleobjektivet til bare 3800 gram. Forbedringer i ergonomien omfatter stativfesteringen, som nå har kulelager for å sørge for enkel bytting mellom vannrett og loddrett komposisjon. Den integrerte stativfoten peker fremover på objektivet og gir forbedret balanse og enklere transport når objektivet er festet til et stativ. I tillegg kan solblenderen snus, noe som gjør at den kan forbli festet på objektivet under transport.

Konstruksjonen består av støv- og vannbestandig materiale, og fluorinebelegget på det konkavkonvekse beskyttende glasset beskytter effektivt mot vann, støv og skitt uten å gå på kompromiss med bildekvaliteten. Tyverisikringsspor gjør objektivet enkelt å låse fast, og den robuste kofferten CT-405 medfølger for hendig transportering.

Ny 1,4 x telekonverter

I dag lanseres også Nikons nye telekonverter, AF-S TELECONVERTER TC-14E III, som øker brennvidden på utvalgte NIKKOR-objektiver med 40 %. Telekonverteren, som passer godt til både objektiver med fast brennvidde og zoomobjektiver, erstatter AF-S Teleconverter TC-14E II. Med mindre størrelse og forbedret ergonomi, passer den perfekt for sports-, nyhets- og naturfotografer som vil øke brennvidden ytterligere. Sammen med nye NIKKOR 400 mm f/2.8 øker den brennvidden til 560 mm.

Den optiske utformingen maksimerer ytelsen til objektivet og reduserer kromatisk aberrasjon som kan komme fra telekonverteren, Hvilket gir førsteklasses høyoppløselige bilder, selv ved største blenderåpning. Kompatible objektiver med elektromagnetisk blenderåpning maksimerer eksponeringsnøyaktigheten. Overflatene foran og bak har fluorinebelegg som beskytter mot skitt og fuktighet, og det solide objektivhuset er værbestandig.

AF-S NIKKOR 400 mm f/2.8E FL ED VR og AF-S TELECONVERTER TC-14E III er tilgjengelig fra 28 august med en veiledende pris på 113.690,- og 4.990,-.

Powered by Labrador CMS