Nikon AF-S NIKKOR 58 mm f/1.4G

Pressemelding fra Nikon 17. oktober 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nikon lanserer objektiv for kresne fotografer

Setter ny standard med AF-S NIKKOR 58 mm f/1.4G

Nikon lanserer nytt objektiv i FX-formatet. AF-S NIKKOR 58mm F/1,4G har en helt ny konstruksjon som gir enestående skarphet, kontrast og oppløsning.

Utmerket oppløsning, vakker bokeh og uslåelig ytelse gjør objektivet godt egnet for fotografer som ønsker å ta kvalitetsbilder i dårlig lys og bilder med unike uttrykk. Jon Aasen, produktspesialist i Nikon Norge, sier at det nye objektivet er et bevis for hvor langt utviklingen i det optiske designet har kommet.

– Nikons kontinuerlige forbedringer både når det gjelder mekanikk og optikk i NIKKOR-objektivene gir bilder med integritet. Jeg tør gå så langt som å påstå at AF-S NIKKOR 58mm F/1,4G vil bli en klassiker, sier han.

For kresne fotografer

AF-S NIKKOR 58mm F/1,4G viderefører kvaliteten i Noct-NIKKOR-objektivene i form av bedre skarphet, kontrast og oppløsning i tillegg til reduksjon av kromatisk avvik og tilrettelegging for jevn bokeh. Objektivet er utviklet for å tilfredsstille behovene til kresne fotografer. Det sørger for at alle komponenter i motivet gjengis med ekstrem høy oppløsning og at motivene blir svært detaljerte med største blenderåpning på f/1,4.

Bilder med høy kontrastomfang av motiver langt unna og i svakt lys oppnås uten å redusere blenderåpningen. Kromatisk avvik reduseres i hele bildet som gjør at punktlyskilder gjengis som myke og runde punkter helt ut til kanten av bildefeltet.

Flott bokeh

Den optiske utformingen sørger for bilder med flott bokeh og dybdefølelse. En jevn overgang fra uskarphet til fokuspunktet gir bokeh uten skarpe kanter. Ved å måle graden av oppløsning og bokeh på individuelle planer på bildet (mellom forgrunnen, fokusplanen og bakgrunnen) får du god balanse mellom oppløsning og linjeabberasjon. Hvilket gir et tredimensjonalt preg som ikke kan måles med MTF-kurver.

Refleksreduksjon og optisk skarphet

Nikons nanokrystallbelegg gir mindre motlysreflekser i det synlige lysområdet og reduserer effekten av interne refleksjoner og strølys. I  tillegg økes klarheten og kontrasten i bildet. En linseteknikk med tre elementer sørger for optisk skarphet. Det fremre linseelementet er dypt inne i objektivet for å sikre at refleksjoner og strølys reduseres – selv i situasjoner med motlys. Autofokusen er jevn, stille og rask takket være Nikons autofokusmotor.

Objektivet leveres med solblender (HB-68) og en myk veske (CL-1015), og er tilgjengelig fra 31. Oktober til en veiledende pris på 14.490,-.

Powered by Labrador CMS